12 Ocak 2011 Çarşamba

İstanbulun havasınada arısınada güven olmaaaz...:)

Geçtiğimiz sezon bölmelerimden biri; baktım arılıkda yağmalanıp duruyor. İnekleri aldım geldim İstanbula.. Geçtiğimiz günlerde hava sıcaklıkları yükselince baktım uçuyorlar.. Dururmuyum açtım tabiki.

Açtım ve ne göreyim ana yumurtayı döşemiş..:( Hatta kapalı ve açık yavrular gani ..

İkinci ve üçüncü çıta bu durumda..Dedim allah akıl vere sonları ne olacaksa..Ama beni umursamaz bir haldeler.

Dedim bunca yavruyu neyle besleyeceksiniz..:( demez olaydım sanki cevap verir gibi kapıdan içeri çocuk mamasıyla gelen arıları gördüm:) Eh ne diyelim kolay gelsin dedik.

Şimdi ocak ayının ortasında kapalı yavrular, açık yavrular ve yumurtalar.. Başka izah yok İstanbulun arısına da havasınada güven olmazmış dedik:/) şaka bir yana işte tel altlıklı kovanların farkı bu.. Ereğlide yavruyu kesmiş olan arılar burada bu durum. Varroaya karşı yapılan mücadelenin sonuçlarını gözleyebilmemiz yanında arının kış salkımında kalmasını sağlaması da bir diğer faydası.




5 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın hocam söylemiş olduğunuz veciz söz biraz değişikliğe uğramış,atalarımız hep yerinde konuşmuşlar,sizin arıya vermiş olduğunuz emeği ,arılarda fazlasıyla çalışarak ,güzel ilerleme kaydetmişler,devamlı takipci olmak demekki işe yarıyor.Sevgi ve saygılarımla.Hoşca kalın.

ARICILIK VİDEOLARI dedi ki...

Muhteşem abi ülke olarak en büyük sorunlardan birisi malzemeler hep aynı. Ülkemizin bazı yerleri 30 dereceyi görmazken bazı bölgeler 50 derece üstüne çıkar gene aynı kovanı tüm bölgelerimiz kullanır.

Biz paylaşımlarımızı gözlemlerimize göre yapmaktayız, geçmişte bizimde hatalarımız oldu fakat çabuk döndük. Hatalarda ısrar edenlerede sözümüz yok, herkesin yolu açık olsun, fakat ülkemizde bir çok degişti, bize yön vereceklerden daha ileri duruma gelmemizi çekemeyen çok.

Kal sağlıcakla.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,bu arı yeni balkon fakirine benziyor.Saglıcakla kalın.

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi Varroa çekmeceli telli tabanlıklar
artık bu günümüzde olmazsa olmazlardan oldu,arıcılıkta en büyük kayıplar arıcının uyguladığı varroa mücadelesinin tesir edip etmediğidir,inşallah her kez varroa parazitini böylelikle konrol altına alır,kolay gelsin selamlar.

muhteşem turunç dedi ki...

İlhami abi o söz nasıldıki:)

Ali abi evet işin enteresan tarafı bu. Çekemeyenlere sağlam ip vermek lazım ki çekebilsinler..

Vecdi abi bu fakir makir değil benim balkonda ama bana bile fırça atıyor bakımını aksattımmı bizde dereyi geçene kadar katlanacaz napalım :)

Mehmet abi haklısın bu tip kovanlar artık kulanılması zorunlu malzemeler arasındaki yerini aldılar...