5 Kasım 2010 Cuma

Balkonda bir garip ana kutusu:/)

Geçen ay Ali nin arılıkdan alıp balkona getirdiğim ana arı kutusu bir nebze olsun nefes aldı ama daha tam kendine gelemedi. Bu hafta ereğliye gidemeyeceğim için (iç işleri rest çekti) bununla idare edeceğim. Bu ana ilk geldiği zaman kutudaki arılar acemi arılardı ve kovan savunması sıfır düzeyindeydi. Sarıcalar muslukdan girip balı alıp çıkıyorlar kimse umursamıyordu. Benim de bir kutu arım vardı anasını kaybetmişdi onada gene Alinin arılıkta havada elimle yakaladığım anayı vermişdim. Bu ana eşleşmemiş olması nedeniyle yumurtlamadı va icabına bakıldı ve daha çok geç olmadan bu iki kutunun arıları ana arı kanatları kesilip kafese alınarak kokuyla birleştirildi. Birleşmenin ilk olumlu görünümü musluk savunmasının oluşması ve sarıcaların aç kalmalarıydı. Birleşmenin birinci haftası daha dolmamışdıki ilk yumurtalar görüldü. Bu gün kapalı gözlerdeki yavrular çıkmak üzereler.



Ama baştada dediğim gibi bir nebze olsun nefes aldı ama daha tam kendine gelemedi. Aşağıda kanat kesme operasyonu filmini izlyebilirsiniz.


Ana arının kanadının kesilmesi
Yükleyen mturunc. - Diğer hayvan videolarına göz atın.



Bu hafta balkondaki ölü arı sayısı bayağı artış gösterdi. Bunlar ömürlerini bitiren arılar. Koloni kendini ısıtır hale bir gelsin keyfim yerine gelecek. Bide bahara kadar bunu adam edip Ali beye geri verecem hemde bedava niye olurmu öyle şey demeyin adam satın da alsa nasılsa para mara vermiyo hiç değilse bu şekilde erkeklik bizde kalır (nasıl olacaksa) :/)



Aşağıdaki film bu gün yaptığım kontrolden görüntüler içeriyor.




Balkondaki ana kutusu 5-kasım
Yükleyen mturunc. - Diğer hayvan videolarına göz atın.

6 yorum:

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,koloni yönetimi bahsinden bahsedenler geçen yıl balkon fakirini takip etmediler,bu ana kutusunu takip etmede fayda var.Saglıcakla kalın.

miriliburak dedi ki...

Muhteşem abi bende de var bu şekilde bir kovan arısı çok az güçlü arıyla birleştirmek yerine kışa çıkartma yollarını araştırıyordum ki sizin haberi gördüm. Dediğiniz gibi kendilerini ısıtacak kadar güçlü bir kovan değil bende sizin gibi küçük kovanda yok sıkıştırma usulü ile denesem olurmu acep.

muhteşem turunç dedi ki...

Vecdi abi geçen sene balkon fakirini takip etmiyor görünenler en fazla izleyenlerdi ama bu sene tekrar filmi baştan alıyorum merak etme gene izleyecekler:/)

Fatih bey geçen sene benim balkonda bir çıta arı standart ruşette sıkıştırılarak kışlatıldı neden olmasın bizede izler keyf alırız sağlıcakla kalın..

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi haberini bir okudum kalbim kırıldı. O ne be öyle, satsatta borcunu vermiyor diyorsun, yazın getirdigin keklere 5 lira peşin ödeme yapmadıkmı?

Abi kutuda bir posta yavru çıktımı gerisi gelecek, aman gözünü seveyim iyi bak garibe, arılarımı sayarken senin balkondada bir kovan arım var gözüyle bakıyorum bilesin::)))

ısınma problemi varsa, küçük bir lambaya aliminyum folya sar ve kutuda yandıgında ışık gözükmesin, içersi fırın gibi olur merak etme.
Kal sağlıcakla.

miriliburak dedi ki...

hayırlısı bakalım biraz daha zaman geçsin ne olacak

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi hakkaten para verdıydın dımı o bozuk keklere yav nasıl unuttum ben:( Abi ısınmaları için ben onları eve alırım be yav mıllet nerelere aldı:)