6 Eylül 2010 Pazartesi

Rehine kurtarma operasyonu, varoalara karşı yeni planlar:)

Bu hafta şişeleri yollayamayınca bizimkini aradım abi ne demek seni bile yollarım ama pahalı olur dedi:) Eh napalım bir işe giriştik katlanacaz dedik ve gel beraber iftar edelim numarasıyla şişe işini Ali ye yıktık. Yeğeniyle gelmiş baktım benim stetoskopu almış kalbini dinlemeye çalışıyor allah sonunu hayretsin. Bu adam yakında bizim işede el atarsa şaşmam.:/)



Cumartesi sabah arılığa giriyorum telde çırpınan bir kuş:/( Yahu dedim işin yokmu sabah sabah nasıl takıldın oraya derken baktım ayağında ip bağlı ve ip tele dolanmış.


Hep duyardım; uçan kuşları çağırsın diye bazı kuşları ayaklarından iple bir yerlere bağlarlarmış. Buda böyle bir garibim işte ....nin birinin eline düşmüş. Anlaşılan ipi ağzıyla kesip kaçmış ama bizim elimize düştü işte. İpi telden kurtardım acayipde ısırıyor eldivenle çalıştım.



İneği aldık eve getirdik ayaklarındaki ipler zarar vermeden çözüldü. Bizim kızda arada başını okşuyor:) sonra beraberce salıverdik. Cİnsi nedir anlamam ama insanlardaki bu davranışıda hiçmi hiç anlamam. Neyse sonuçda bize yakışan yapıldı diyelim...

Bu hafta tapa ve şişeleri bulduk ya dururmuyuz başladık formik asit çalışmalarına. Önce 10 x 15 cm karton üzerine direkt uyguladım. Kullandığım karton kırtasiyecilerde satılan gri beyaz renkte ve çantacıların da kullandığı cinsden olanlar.Şişenin üzerinde ölçülendirme de yaptım. Günlük 15 ml yi geçmeme kuralını bu yöntemde tutturamadım. Bir diğer problemde karton asiti görünce yumuşuyor. Bir yerde hata yapıyorum ama bulacaz bakalım.


Bir kovanda da bildiğimiz çay tabağına peçete koyup uyguladım. Bunda da sonuç çok iyi değil doz aşımı oldu fakat ilkine göre daha iyiydi. Yalnız şunu belirteyim tel altlıklı kovanlarda bu doz aşımı hiç sorun olmuyor. Benim karakovana bulaşık bezine 5 ml formik asiti emdirip arka kapakdan zemine koydum. Sanırsınız arı oğul verecek hepsi kendini dışarı attı.

Formik asit verirken kovanlara boş kat atıyorum onun içinde uyguluyorum.




Bir diğer uygulamamda 5 x5 cm ebatlarında plastik kapaklı cam kutularda kartonu filtre olarak kullanarak yaptığım uygulamaydı ki bu tam not aldı. Kartonun dışarda kalan kısmı 4 x 6 cm civarıydı. Burada da ölçülendirme kullandım kontrollerımde gunluk ortalama 10 ml buharlaşma miktarını tutturdum

Bu sene bahçede bal kabağıda vardı. Üç tane verdi bir tanesi benim kızdan ağır oldu. Onlarıda hasad ettim.

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Selamlar Muhteşem abi,şişeler bu gün elime geçti sana ve Ali abiye teşekkür ederim.Uygulamalardaki sonucu merakla bekliyorum.İyiki kuş senin gibi vicdanlı birine rastlamış,özgürlüğüne kavuştu sonuçta.Sağlıcaklakal.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,şişeler geldi,size Ali beye ve Saim abiye teşekkürler.Bilmem kuş dan ne istiyorlar.Abi kalfalığa terfi ettin ama Asistanın hayırlı olsun.Saglıcakla kalın.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi bıraktığın kuş arı kuşu filan degildi dimi::))
Kabak sanki daha pişmemiş görünüyor., ham kabagı koparmışın.
Asit konusundaki sorunları kısa sürede aşacağız, burada en önemli konu havalandırma. Sanki bizim kovan üreticilerimiz asit kullanmasınlar diye bu kadar küçük kovan muslugu yapıyorlar.::))
Kal sağlıcakla.

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Muhteşem abi,tapalar geldi,Ali de şişeleri göndermiş ellerinize sağlık...

muhteşem turunç dedi ki...

Emrahcım güle güle kullan. Kuşun saldığım andaki görüntüsü süperdi bir süre avucumda bekledi salacağımı hiç düşünmedi:)

Vecdi abi asistan bir canavar da arıdan tırsıyor işimiz zor:)

Ali abi kabak olmuştu çamur atmayalım ve kabağa sulanmayalım. Abi kovan havalandırması, asitleri biz daha yeni öğreniyoruz..

Ali Şekerli abi güle güle kullan.

Unknown dedi ki...

Muhteşem Abi,
Ali abiden benim hakkıma düşen ve Oktay Beye ait şişeleri teslim aldım. Oktay beyinkileri kargoya verdim.Akşamda evde formik asiti doldurdum ve bugün kovanlara vereceğim.
Herşey için çok teşekkürler.
Selamlarımla,