18 Nisan 2010 Pazar

O kadar dalak vardıki sakatatçılığa başlayacam:)

Bu hafta cuma öğleden sonra arılıktaydım. Kiraz ağacım yeni yeni çiçeklenmişti ve

Kanolalar tamamen açmışlardı.



İşyerime makina kasası olarak gelip benim elime düşen 6 cm kalınlıkdaki tahtalardan deneme amaçlı olarak bir adet telli altlık yaptım

Tabiki hemen devreye soktum..

Bizimki karakovanıyla hava atıyordu bizimkilerde duydular galibaki depara kalkmışlar. Tabiki hemen tuzaklar hazırlandı bu inekler doğru duracak gibi görünmüyorlar:)

Kanolalar böyle açarsa ne olur; nektar akımıııı ve böyle yavruuu:)

Pekii 6-7 çıta arıya kat atmazsanız ne olur; böyle dalak.)

Nektar akımı başladımı arıyı tutamazsınız. Bunu ben değil aşağıdaki geçen hafta temel petek verdiğim arı söylüyor çok bilen ustaları yalanlarcasına.

Daha önce böldüğüm (kat atmamaya direniyorum) bizim saf damızlık karniol geçen hafta verdiğim temel petekleri halletmiş birde utanmadan şerbetliğin altına dalak başlamış. Gene böldüm ineği bu sene oldu iki haftaya bakacam sürat aynı olursa B planını uygulamaya koyacağım. Haaa unuttum demeyi Ali çift pantolonla arı açarken biz böyle açıyoruz kader işte ne diyeyimki:)


8 yorum:

Trakya dedi ki...

ya ne gerek vardı elek telli altlık yapmaya hazır gebzeye gitmişken doldursaydın ya bagajı abi yoksa vermedimi pintilikmi yaptı yoksa))) şaka biyana arıların coşmuş abi MAŞALLAH ama videoda göbek sarkmış gördüm kötü örnek oluyosun abi doktorlar genelde rejim yapın diyor ama? eskiden can boğazdan gelir derlerdi simdi ise boğazdan gidiyor galiba unutmadan işyerinde kalas bırakmadın abi fazla gelirse bana yollayabilirsin hani hatırlatayım dedim)))

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Hocam size tembellik yakışmıyor,biraz daha hızlanın ve koşuşturun,bizde kirazlar 15 gün sonra yenmeye başlanır,en içten sevgi ve saygılarımla,herşey gönlünüze göre olsun.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi bak gene bana sataşmışsın bu böyle olmuyor.

Karakovan depara kalkmışta, benim günlüğe bakıver, invertten zehirlenen karakovana bir bak, depar nasılmış::))

Abi bir haftada 3 ham petek kabartıp, dördüncüyü dalak yapıyorsa demekki az petek veriyorsun.

Ayırca benim çift pantolon giyişim geçici bir durum:))
Ya ömür boyu astronat gibi gezenler ne yapsınlar, beni bırak sen onlara yan::))

Karniyol arısıyla hava atıyorsun benim arılıkta hafta içi görüntülerini daha kimse unutmadı.
Ayrıca balkonun filimde gördüğüm kadarıyla trıplesside geçmiş::))
Birde diyet yapıyorsun, ya yapmasaydın.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Ne çekemedikleri var senin şu Türk kasından anlamadım.Bunlar hiç mi Pehlivan görmediler.Sen arıdan bahsediyorsun adam senin kasdanAnlamadıkları birşey ;Bellki ki bu kas soğan,ekmek ile olmuyor :)

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Şenol abi pinti lafı az ona be, o kadar lafı altlıklar konusunda dolandırdım durdum gene oralı olmadı be yav onu yeme bunu içme can nereden gidecek abi:)

Abi bizim kiraz tembel dediğin gibi sağlıcakla kal.

Yav Ali abi bu haftada aynı şey olursa yığacam ham petekli çıtaları görsünler.

Yaşa be Yusuf abi bide konuşuyolar ben o kasa ne kadar masraf ediyom bilseler:)

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi,
Arıların süper gözüküyor, kanolayla beraber iyicene coşmuşlar. Ayrıca sen en kuvvetli olanları gelin vermiştin. Bunlar zayıflarımı!!! Bazı arkadaşlarda masraf olmasın diye kızları eve teslim ediyorlar baksana.
Selamlar,

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,taban altlıklarında belliki pasif davranmışsın.Abi kas işinde haklısın.Senle beraberim ama karakovanda Ali bey senden ilerde.Abi sende karakovan var,Ali beyin karakovanı keşke mugla arısı olaydı.Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Saim abi bu sene kanolanın semeresi erken çıktı ortaya evet bunlar 6-7 çıtada bahara çıkanlar. İsmi lazım değil paraları nereye koyacak anlamadım bütün derdi masraf olmasın:)

Vecdi abi benim fotoğraf çektiğim yerden öyle görünüyor yoksa benim karakovan Alininkini döver.