7 Eylül 2009 Pazartesi

Kış hazırlıkları......

Bu sene Ereğlide terasta bulunan bir oğulun anasını ayırmış ve onda kendi f1 imi üretmiştim. Bu ayırdığım oğulun başına gelmeyen kalmadı habıre yağmalandı sonunda baktım olmayaccak aldım getırdım ıstanbula. Burada ıyı gıdıyordukı bırden anası yok oldu ölüsünüde dırısınıde bulamadım. Ciddi soyluyorum bu arı balkonda olduğu ıcın bulma olasılığım yuksektı. Artık buyuk olasılık ben ezdım kontroller sırasında. Bunlar kendılerı bır ana yaptılarkı sımsıyah bakalım bizim buralarda erkek bulupda eşleşebılecekmı...





Ereğlıdekı kendı uretımım olan f1 ıse bu hafta basmış yumurtayı... Salınıp duruuu...





Bu hafta bazı kovanların ust ortulerını yenıledım. Sıkıştırma ıslemlerıne basladım yavas yavas..


Bu sıkıstırma cok ıslendı ama bu ıse yenı baslayıpda bızı ızleyenler ıcın kolaylık olsun dıye ıslemekte fayda var tabi. Eger bölme tahtanız yoksa kabarmıs bır petek de bu ısı goruyor.


Almanyadan gelen 21 nolu f1 karnıol ana basmış yavruyu.. Yanı bu kovanlarda yavru azalmamıs..


61 nolu safda da durum aynı hatta dahada ıyıydı.


onda da yavru azalması felan yoktu...


Benım ana uretım kutularımın destekcısı olan depo kovanın ustune asetat denılen seffaf malzemeyı cektım. Bunu kısın sık sık kontrol etmekde fayda var... Bu bıse buyuk kolaylık saglayacak.



Bu hafta kovanlarımın 9 tanesı harıc hepsının şerbetlıklerı takılıp dolduruldu.. Ustlerıne keklerı kondu..Son varroa ılaclaması da yapıldı...Bundan sonra yapılacak en onemlı ısım serbetleyıp kışlık stoklarını olusturmak.


1 yorum:

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,şurupluklar küçük
,haftada bir doldurmayla sana sıkıntı yaratabilir.büyük çanta şuruplıklar daha iyi bana göre.Üç dört litre alır.Bölme tahtası olarak kullanabilirsin.Saglıcakla kalın.