2 Eylül 2009 Çarşamba

Hıh sanki biz kek yapmadık:))

Dün akşam iş yeri hekimliği yaptığım firmaya giderken saat 17.15 sıralarında Mustafa abimize 20 kg kadar bal bıraktım. İftardan sonra gel al dedi. saat 20.30 sıralarında nur topu gibi 100 kg kekimiz oldu. Bu arada haberlerden öğrendiğime göre Yusuf Şimşak ve Asım Kadıoğlu da benden sonra gelmişler. 100 kg kek tek başına bunları ufak porsiyonlar halinde hazırla ve naylon torbalara koy baktım yemeyecek:)) Kafayı çalıştırdık sabah iş yerine götürdüm az bir şey canııım bir el atıverin dedim hepsi atladılar:=))

İmalat müdürümüz Erol beyde iş bitimine yakın bize katıldı. Abi sıkılırsın boş durma felan dedik ama ben müdürüm sadece denetlerim dedi yani yemedi:))

100 kg keki halletmeye az bir şey kalmıştıki Şami Ustamız oruçtan olsa gerek hani azdı ne bu be felan diye bağırarak üstüme atladı yakın döğüş teknikleri konusundaki yeteneklerimi bilemediğinden çabuk ekarte oldu. Bu arada enteresan olan bir diğer noktada bizimkiler sanki horoz döğüşü izliyorlar ayıran felan yok tabi doğal olarak Şamil ustamıza yazık oldu. Son görüntülerini karizması çizilmesin evde dr u acayip hallettim diyebilsin diye yayınlamıyorum:))


Neyse ufak tefek sorunlara rağmen kekleri 300 er gramlık küçük porsionlar halinde poşetlere koyup kullanıma hazır hale getirdik. Bunları örtü bezi altına çıta üstlerine verdiğim için uygun şekilde yassıltıyorum.

8 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem abi.

Yine kıvrak zekanı kullanmışsın.Ekip müthiş.Fakirin ise keki evde 20 kg.lık paketler halinde paketlenmeyi bekliyor.Acaba diyorum ,hazır ekipi de kurmuşken Ramazan hayrına bu fakiri bir ziyaret etseniz !

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,100kg kek 300 gr parçalara ayırdınmı 330 tane eder.Postaki saydırmaya benziyor,ramazan günü.Kan şekeri düşmüş,Şamil usta ne yapsın.Yine de geçmiş olsun.Abi ,Hacı Ali beye hiç birşey demiyor.Sakın olaki Şamil ustayı körükçü almayasın.Benden demesi.Saglıcakla kalın.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi keki saga sola gezdirip ne mundar ediyorsun. Burada her zaman yardımına koşan hacıda var nasılsa. Hem paketler hemde bizim arılarda bir denerrdik begeneceklermi diye::))

Biraz cömert ol be öylemi öğrettik, ne verirsen o gelir seninle diye bir söz vardı. Arılar seneye çok versin diye çok vermelisin. Abi imalat müdürü yemediği gibi birazda kızgın duruyor, lan nerden yemedik ne güzel çocuk gibi hamurla oynayamadım der gibi sanki.::))
Keşke yeseydi.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi bakma oyle uysal uysal durduklarına acayıp yerler hıc tavsıye etmem:))Vecdı abı 350 paket cıktı:) goruyon ıste postekı saymak adamı ne hale getırıyo:))Sen bakma hacı abı daha tehlıkelı de zamanı var daha erken dıyor:)Ali abi Senın arıların begeneceğı kesın ama onlara zekat dusmuyo bılıyosun:)İmalat müdürüne gelince napalım yeseydı:)

Unknown dedi ki...

selamun aleyküm doktorum adam demezmi ben kek yaptırmaya gelicem diye bu vesile ile görürdükte seni çokta özlediydim neyse gönüller bir olsun nasip değilmiş valla maşallah paketleme ekibini de kurmuşun bu arada adamları post saymadan beter etmişin be

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Muhteşem abi,keki falan boş ver de,delikanlı gibi olmuşsun be abi.
Valla balkon falan kalmamış...
Tuh, tuuh maşallah inşallah nazar değdirmem.

muhteşem turunç dedi ki...

Asım abi inşallah başka kek merasiminde görüşürüz:)Ali abi sende iyi bahane buldun bakıyom ne tükürüyon yaa:)))Şaka tabi abi gene kilolanmaya başladım ama engelleyecem şu boğaz denen mereti.

KARNİYOLCU dedi ki...

Ali abi böyle iki tükürünce olmaz. Tek tükürmelisinki nazar degmesin::))1-3-5-7-9 gibi hadi göreyim seni.