9 Kasım 2008 Pazar

PARA KAZANMANIN YOLUNU BULDUM...

Evet yanlış anlamadınız para kazanmanın yolu bu aslında. Bir liraya imal et yedi liraya sat şeklinde bir imalat alanı keşfettim. Bu iş için olmayınca olmaz şartlardan en önemlisi bir tane iyi arkadaşınız olacak. Nedenine gelince bu makinayı size beleş verecek. Yani sıfır yatırımla işe başlayacaksınız.

Sonra bu arkadaşınız hurda yada çıkma tabir edilen 28 cm eninde 2cm kalınlıkta 100 ila 150 cm uzunlukta tahtaların satıldığı tahtacının adresinide size bildirecek. Bu tahtalar büyük makina sandıklarından sökülen tahtalar içinden temizlerini seçtim aldım. Bir sene önce bir arıcı gelmiş bu tahtalardan bana bir ton ayır demiş dukkan sahibi de hazırlamış ama adamdan bir daha haber yok eh ne denir allah razı olsun ona niyet bize kısmet oldu anlayacağınız.

Bu cumartesi yazlıkta tazgahı kurdum 12 tane ballık 7 tane kulaçkalık 4 tanede beşlik ruşet duvar tahtalarını kestim. Elimde bulunan daha önceleri almış olduğum kovanların iç ölçülerine uygun olarak yaptım bunları hemde mılımetrık olarak. Geçen seneden yaptığım 7 adet kovan vardı duvarları çift tahtadan oluşmuştu ve tahtalar yaş olduğu için açma yapmıştı macun vs ile kapatmıştım aralıkları ama onlarda değişecek ve böylece kovanlarım ballık ve kuluçkalık olarak takım oldular.


Bu kovanların en guzel tarafı duvarları tek parça ahşaptan oldu. Bu çıta oturma kanallarıda itina ile hazırlandı.




Dediğim gibi ölçüler elimdeki kovanların iç ölçülerine sadık kalınarak hazırlandı. Katlar eldeki kuluçkalıklara konunca dış kısımdan 0,5 cm daha dar olacak ama ben taşımacılık yapmadığım için buda sorun teşkil etmeyecek.






Kesim sonrası parçalar itina ile bodruma istif edildi kış boyu bize iş lazım bunların montajıyla uğraşacağız.

Resim almak için bahçede bulunan Ali nin kısmet olup oturamadığı kanepe üzerinde parçaları yanyana koyup bir baktım nasıl duruyorlar diye. Eh bayağı iyi oldu.


Ben bu tahtaları 90 ytl ye aldım toplam 23 kasa çıktı 3 parça tahta da arttı bunları ana kutusu yaparım diye ayırdım. Bir kasanın fiatı 4 ytl den aza geldi bana. Piyasada 30 ytl civarına kasa satıldığı düşünülürse bakın siz ticarete gelde para kazanma işte hemde bu keriz pardon klavye sürçmesi oldu kriz ortamında... Bundan sonraki işim kapak imalatı olacak onun müşterisi hazır gebzede yanıp yakılıp duruyor gitti benim güzelim kapak diye. Şimdi ben para kazanmayımda kim kazansın malzeme ucuz, müşteri hazır eh daha ne olsun:))

12 yorum:

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

Mühteşm bey hayırlı olsun tahtalarda kaliteli gözüküyo iyi çalışmalar kolay gelsin

Unknown dedi ki...

Abi hayırlı olsun yeni yapacağın katlar,kışın güzel zaman geçer.Arıcılıkla ilgili Literatur da okumak lazım.
Selamlar saygılar.

-TUTKUN ARICI- dedi ki...

Doktorluk tamam espiri var ustalık onakeza,arıcılıkta iyi yoldasınız ana ürettiğinize göre lojistik destek anlaşıldı.AHH!!! bazılarına yetmiyo gibi DAHA NE OLSUN :)))Hocam şaka şaka kolay gelsin başarılar...

Unknown dedi ki...

doktorum kolay gelsin böyle müşteri dostlar başına sen bu işten bayağı karlı çıktın geçen hafta inşaatta iskeleye kalasımız yetmedi 5cm*4metre*30cm 3 kalasa 70ytl verdim 30cm lik aldımki sonrasında işime yarasındiye

muhteşem turunç dedi ki...

Mehmet abi evet kışın işimiz hazır halil abi lojistik destek hemde on numara asım abi inşaat iskelesinden kovan yapacam deme:))

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yav ne günlere geldik,zamane gençleri desek olmayacak.İyiki oralarda kereste varmış bir araştır de dedikti.Kökünü kurutsaydın bari.Geçen sene bir karadenizli çuvaldaki çıtaları saymak için senin gibi işaret koymuştu.Sende saymak içinmi öyle kırmızı işaretler koydun? Bence o tahtalar döner tek parça iyi olmaz bak söylemedi deme::)))

Unknown dedi ki...

iskelede kulandığım kalasları iş bitince bilerek bu iş için 30cm lik aldım

muhteşem turunç dedi ki...

Yav kızma eli ağabey sanada başka şeyler ayarladım hani senin kapaklar su alıyordu ya bu sene artık almayacak hadi iyisin:))

BOZÜYÜKLÜ ARICI dedi ki...

muhtesem bey,testerenız bıraz kör galıba,makına sızınse artık ona guzel bı testere alın,yoksa arılara cok ış cıkacak gibi.(marangozlar bu kış aç kalacak desene bu krızge) sızı kutluyorum elınızın yatkınlıgını.

muhteşem turunç dedi ki...

Sadettin bey biz çalışıyoruz arılarda boş durmasın şaka bir yana haklısınız ilk iş iyi bir testere ağzı alınacak makınaya saygılar..

yusuf şimşak dedi ki...

SLM.
Sayın doktorum.
Elinizde diliniz kadar maharetli maşallah.Sizdeki kerametler bitmez.Lakin sizden bir istirhamım var.Sayın arı bakanı ona destek mahiyetinde yazdığım bir yazımdan alınarak bizim üzerimize çizik attı.Arı ve arıcıları daha bu yıl tanımaya başlamış biri olarak beni hangi çerceveye oturtturdu bilemiyorum.Sizinle tanışmak konusunda faraziye yapmadım ciddiydim ki davet konusunda da öyle.Öncelikle bir insan olarak sizi tanımak istedim.Şayet sayın bakanın benim hakkımdaki önyargılarını yıkma konusunda aracı olursanız sevinirim.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf kardeş daha ben onun benim hakkımdaki ön yargılarını yıkamadım ki sana el atayım ama bir abi tavsiyesi istersen arıcılık konusunda bilgi paylaşımına ağırlık ver bloğuna bir iki satır yaz yanlış olsun önemli değil millet hemen atlar düzeltir bğylece sende gruba dahil olursun hadi kolay gelsin...