13 Kasım 2008 Perşembe

GERÇEK İLK YARDIM GÖRÜNTÜLERİ

Dün balkondaki kütük kutudaki arılarıma kuş suluğu ile üstteki delikten şerbet vermiştim. Şerbet bitince ağız kısmından içeri girmişler. Ben havasızlıktan boğuldular sandım önce bu arıları balkonda uçuş tahtası üzerine silkip bıraktım. Sonra aklıma geldi geçen sene Ali Türkün soğuk ve açlıktan öldü dediğim arılarını sıcak taşla ısıtıp bal şerbeti vermiştik ve kutu kendine gelmişti bunlarda soğuktan uyuşmuş olabilirler diye aldım bunları bir kavanoza koydum üstünü hava alsınlar diye delikli bir kumaşla kapadım ve kaloriferin üzerinde ısıttım daha ilk anda ortaya çıkan görüntüler aşağıda evet işte ilk yardım bu HAYAT KURTARICI GİRİŞİMLER ....... Ayrıca bir tencereye ılık su koydum kavanozu ağız kısmından ılık suya daldırıp daldırıp çıkardım yani üzerlerindeki şerbetide yıkadım. Sabaha kadar evde sıcak ortamda tutacağım sabah balkona silkelerim bakalım ne kadarı kurtulacak..İkinci film yarım saat sonra çekilen görüntülerdir..

Bu arılar gece kavanozda evde misafir edildiler. Sabah 06,30 gibi evden çıkmak zorunda olduğumdan dolayı karanlıkta uçuş tahtalarına silkeleyip bıraktım. Görüntü sabahın köründe bu kadar olabiliyor ama % 90 nını kurtardık öğlen saatleri gibi iç işlerinden aldığımız bilgiler 8-10 arının telef olduğu yönündeydi...

5 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Önce arıları boğ,sonrada ilk yardım diye piyasaya sür.Vijdansız ::)))

Ballı Baba dedi ki...

Vijdansız diyen; beyinsiz. Bir cerrahın zarar vermeden bir beyine müdahale edebilmesi için senin gibi bir kaç kişinin beyinini karıştırması gerekir, tabiki beyin bulursa:)
Hocam gerçekten süpersin, Allah ömrünü uzun eylesin. Bir gün benim gibi beyinsizler kıymetini anlayacaktır.... Kalan sağlar bile işe yarayacaktır eminim.

muhteşem turunç dedi ki...

Selahatin abi estağfurullah sen aliye bakma o daha benden iğne yemedi şimdilik dıştan ve kendi kullanabileceği ilaçlardan veriyorum ona iğne yediği zaman anlayacak vijdanın ne olduğunu :)))

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

Doktor bey senin işinin eyli birisi oldugunu biz zaten biliyoruz birileride aynı mücadeleyi alman analarda yaşamış idi cabuk unuttu seni tebrik etmeli bence başarılar taktiri hak ediyor büyük şeflede ne güzel bir sohpet ortamı kurmuşsunuz kıskanmamak elde değil, valla orda olmak var idi allah dostlugunuzu devam eylesin
KOLAYGELSİN

muhteşem turunç dedi ki...

Ali Osman abi naapsam yaranamıyom bu adama hiç sorma:)))