4 Kasım 2008 Salı

GEMİ yi Bakıma Aldık...

Zafer abi GEMİ yi sormuş geçenki haberde ve bende kamerayı kurdum ve açtım kerataları. Kutuda 5 çerçeve mevcut 4 çerçeveye arı basıyor. Yavru mevcudu da iyi ama bence havaların soğumasıyla yavruyu keserler. Bizim köy güzeli 37 nolu frolaynın kızı zaten tıpkı anası gibi simsiyah . Çerçevelerdeki bal durumuda iyi ama genede donmuş balla bir besleme yaptık. Bu arı fabrikadaki kutulardan daha iyi gelişme gösteriyor bunuda kutunun duvar kalınlığının fazla olması nedeniyle ısınmanın yeterli olmasına bağlıyorum zira bu köy güzeli sehpadan düştü, kapağı açık kaldı yani başına gelmeyen kalmadı. Buna rağmen iyi gidiyor.

8 yorum:

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

doktor beyyy bu kız va ya bu gız köy kızı öyle ufak tefek sorunlar kapak ucmalar devrilmeler vız gelir tırız gecer sen korkma bu yıl senin arılıgın gıralicesi oluverecek sende arı bakmanın mutlulugunun tadına varecen birileri sosyetesini kollasında arısız kalmayı versin
kolaygeliversin

d.m.t dedi ki...

Selamlar Muhteşem bey;
Dikkatimi çeken kovana birkaç kez körük yapmanız! Bu küçük arıya bu kadar duman çok gelmiyor mu?
Benimde bir ufaklığım var ve duman vermeden açıyorum, küçük kovanlar saldırma eğiliminde olmuyor zaten. Kolay gelsin iyi akşamlar.

muhteşem turunç dedi ki...

Ali Osman abi tabi ya bunun adı köy güzeli zaten birileri diye kastettiğin şahıs şu sıralar şerbetcilik mesleğine el attı inşallah sosyetesiz kalmaz aksi halde bana rakip kalmayacak sıkılırım valla zaten adam kapağımda kapağım diye yanıyor sende bozma moralini böyle konuşup:))
Demet kardeş ne deyımkı şimdi o gordugun körük bir aceminin elinde tamir gördü delik deşik edildi şimdi üç pompalıyom bir duman verıyo zaten fılmde de duman goruyomusun dıkkatlı bak ah işte ne diyem kader dedıklerı bu olsa gerek bu arada aramızda kalsın dumansız denedım geçenlerde kasım ayı aşım eksikmiş hallediverdiler sağolasıcalar:))

muratakın dedi ki...

Muhteşem Bey:
Balkon güzelinin kovanı gemiden çok korsanların hazine sandıklarına benziyor.
ama yinede özenilerek yapılmış.

Saygılar.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Sayın talebe,çalışan arının önünde durulmaz.Bari yan durki işten gelen arılar yuvalarına girebilsin bu arıcılık adabındandır.

Yok efendim benim tarzım bu ve böyle çalışırım dersen,arkandan iğnelenirsen karışmam::))

Ayrıca körük tamir edilmeden önce hiç duman vermiyordu.Şimdi üç seferde bir duman süper .Körük yoksa bu durumlarda barış çubugu tüttürecek kullananlar.

Rakip konusuna gelince rakibim çok,hatta bana rakip olmayan varmı::))

muhteşem turunç dedi ki...

Murat abi sen çok yaşa bu ismi Asım Kadıoğlu koydu ana arının köy güzeli olamn ismide Ali Osman Çalık a ait keşke daha önce davransaydın evet hazine sandığı güzel olurdu zira Ali Türk e bu anayı 500 kağıda satacam sonunda:)))

muhteşem turunç dedi ki...

Yav arkadaş adabmış benim tarzım bu abi:)

MehmetToPRaK dedi ki...

Sayın Ustalarım , Ben ve benim gbi tüm acemi arıcıların sizlerden çok şeyler öğrendiğini söylememe gerek yok sanırım.Bilgi ve Ustalıklarınıza gıpta ile bakıyorum. tüm bilgilendirmeleriniz için emekleriniz için ben ve benim gibiler adına tşkler.