17 Kasım 2008 Pazartesi

Biz hafta sonu gezmedik çalıştık:))

Bu hafta sonu arılarımı yağmur ve kardan korumak amaçlı olarak sardık sarmaladık. Burada kullanılan malzeme su geçirmez örgü kumaş üzerine polyester kullanılmış bir malzeme. Aslında bunlar afiş olarak üretilmiş malzemeler. Kullanma sürelerinin sonunda hurdalığa giderlermiş. Bir arkadaşım tarafından bana iletildi sanki eni boyu kovanlara göre üretilmiş. Resimlerde görüldüğü gibi havalandırma sorunu yaratmayacak şekilde kovanların koruması yapıldı. Afişlerin yazılı kısımları alta gelecek şekilde uygulandı.








Kovanların sarılıp sarmalanmasından sonra bu sene ihtiyacım olan ve geçen hafta kestiğim ballıkların montajına başlandı.


Çıta oturma kanalları aşağıda görüldüğü gibi 2 cm yukseklik ve 1 cm derinlikte yapıldı.


Ballıklar tek parça ve 2 cm kalınlıkta ahşaptan imal edildi. Duvar tahtaları birbirlerine tutkallanıp 4 cm lik vida ile üç yerinden sabitlendi.


Bu hafta sonu toplam 12 ballık montajı tamamlanıp bodrumdaki yerlerini aldılar. Böylece ihtiyacım olan 20 ballık elimde daha önceden mevcut 8 ballıkla tamamlanmış oldu..



Şu anda 1 adet kuluçkalık ve 4 adet ruşet montajıda kutu olarak tamamlanmış durumda. Geriye 7 kovan kapağı, 4 ruşet kapağı ve 6 kuluçkalık montajı kaldı. Tamamlandığında çıta çakma işi kalıyor geriye.


Bazıları geçen sene olduğu gibi gezip duruyor. Bakalım bahara ne yapacak.

4 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

Sayın doktorum...
Kullandığın malzemenin nasıl izalosyon sağlayacağını anlayamadım.İnce bir malzeme gibi görünüyor.
20 tane kovan almayı düşünüyorum.Alacağım yer konusunda bir önerin olur mu.Elimde temel petek kovanları var rezalet...Yani senin anlayacağın ağzım yandı.Yoğurt lütfennn...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Gezemeyenler çatır çatır çatlasın be::))

Ben kunta kintemiyim be her zaman çalışayım::))

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi ballıkların hayırlı olsun hepsi seneye balla dolar inşallah.

Selamlar saygılar.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf kardeşim bu kovan konusunda bırak sütü yoğurttan da ağzı yanıp kendi yapan biri olarak ne diyeyimki sana bu malzeme yağmuru karı geçirmez o amaçla kullandım.
Eli ağabey kunta kintenin kemikleri sızladı be adam senin hayatını rüyasında göremedi be ama sen gez gez:))
Mehmet abi inşallah seneye hepimizin ballıkları balla dolar..