7 Kasım 2008 Cuma

Atmaca

Benim arıların bulunduğu yere 4 km ilerde karadenizli bir vatandaş tarafından beslenen bir atmaca gördüm geçen hafta. Diyeceksiniz hayatında ilk defamı gördün yok tabi hem de benim yazlığın etrafında özgürce avlanan dolanan doğan ve atmacaları hep görürüm. Bir defasında banyo penceresine konmuş etrafı gözlüyordu ben terasta bir süre ona fark ettirmeden izledim kendisini ama beni fark ettiğinde bu kadarmı hızlıymış dedirten bir hızla adeta mermi gibi fırlamıştı yerinden. Çok alımlı bir hayvandı. Ama bu resimdeki eesareti gözlerinden okunan, bir çocuk yakınından geçse çırpınan zavallı bir görünümdeydi bayağı üzüldüm. Bir süre seyrettim sonrada sizle paylaşmak için görüntüledim.


6 yorum:

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Abi kesiverseydin ayağındaki ipi be.Büyük sevap alırdın.Sahibi de teşekkür ederdi sana.....

Unknown dedi ki...

abi o fişek gibi atılma sizi fark ettiğinden değil avını gördüğü için olma olasılığı daha kuvvetli atmaca hiç beslemedim ama besleyenleri çok gördüm insandan kolay kolay ürkmezler .bu işin bir hikayesini yazim lazın biri nde güzel bir atmaca var yanına laz olmayan biri gelir yanındada katırı laza derki al katırı ver atmacayı laz hiddetlenir söver beni kandırıp katırını verip atmacamı alacaktı der.

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi atmacacılık Rize ve Artvinin sahil ilçelerinde büyük bir tutku şeklinde yapılan bir tür amatör spor gibi bir şey diyelim,Ali abinin dediğini iyiki yapmamışın yoksa.ATMACA BENDE HİÇ BESLEMEDİM AMA RAHMETLİ BABAM İSTANBULDA DAHİ YAPTIĞINI HATIRLIYORUM.SELAMLAR

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi bunlar bazı ınsanlar ıcın bır cok seyden değerlı olurmuş Ası abı oyle dıyo bu nedenle cesaret edemedım adam cok teşekkür eder felan neme lazım:)

Gürbüzarıcılık dedi ki...

Bizde arılıkta atmaca beslesek acaba arı kuşları bu hayvanlardan korkarak arılığa gelmeye bilir mi?

Atmacadan arı kuşları korkuyor mu?

Korkuyorlarsa ve arılığımdan uzakta kalacaklarsa bende atmaca besleye bilirim.
Saygılarımla.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi bende duydum sesini duysalar gelmezlermiş ben bu adama teklif edecem gel benım orada besle diye:))