2 Kasım 2008 Pazar

37 NOLU FROLAYN KIŞ HAZIRLIĞINA BAŞLAMIŞ

Bu pazar hava yazdan kalmaydı doğru ereğliye gittim. Benim arıların kış hazırlıkları geçen haftadan tamamlanmıştı onlara bakmadım çevre düzenlemesi yaptım. Arılıktaki otları vs leri temizledim Öğlen saatleri gibi frolaynı açtım bizimki canavar gibi dolanıyor


Şimdiye kadar yaptığım beslemelerın faydasını gormuşler kışlık stokları cok ıyı. Alttaki çerçeve 6 nolu çerçeve.


Bu resımde 4. çerçeve kışa girmeye başlamış yavruyu azaltmış köftehor. Sevdi benim orayı nasıl sevmesın evin terasında manzarası deseniz yerinde anavatanında olsa şimdi kar yağdıydı. 7. çerçeveye çok az bal koymuş ellemedim nasılsa salkıma gırınce açacam varroalar için o zaman alırım dedım sardım sarmaladım bıraktım.

5 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi verdiğim arıya üzülmüyorum,kovanada üzülmüyorum.Fakat yeni sıfır kapak 37 nolu floraynla gittiya o koydu be.

Benim hala kapak sorunum varken elimizdeki kapağı kaptırdık.::((((

37 ye bir şey olmaması iyi,heralde işi öğrenmeye başladın demek hala sağ haa::))

muhteşem turunç dedi ki...

Yok beee senin ne kapak sorunun varmış yokki gez sen gez:))

BOZÜYÜKLÜ ARICI dedi ki...

doktorum,merhaba.7.cerceveye bal koymuş ellemedim,salkıma gecınce acacagım dıyorsun.ozaman alırım dıyorsun bu konuyu bıraz acabılırmısın?

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Hocam;
son iki çıtada arı yok gibi onları alıp sıkıştırsan iyi olur gibi düşünüyorum bu arada kütük nasıl gidiyor kütük pardon GEMİ diyecektim.:::)))

(vay be usta arıcı olduk sankide birde akıl veriyoruz.::)))

muhteşem turunç dedi ki...

Sayın bozüyüklü abi arılar salkıma geçince arıların üzerine damlatma yöntemi kullanarak oxalik asit vericem varroa için o zaman bu son çerçeveyi alacam sıskıştırma amaçlı olarak zaten çok az bal var bu son çerçevede onu kastetmiştim. Zafer abi aliden boyumuz kısa ama aklımızda kısa değil ya artık bıraksın bizde usta olalım:)) hoş izin vermez gibi ama ayrıca gemide iyi gidiyor filmini çektim yarına yayında olacak oda saygılar:))