5 Mayıs 2008 Pazartesi

BU HAFTA HABERLER ÇOOOOOK İYİİİİ.........!

Bu cumartesi ilk iş olarak içine bir çerçeve arı silkeleyip bir tane kabartılmış ve bir ballı çerçeve verip ana memesini verip arkadaşın yazlığının bahçesine koyduğum (benim arılığa 20 km uzaktaki) ruşeti kontrol etmeye gittim. Ana muhtemel çıkmış zira yandanda delmişlerdi. Çerçeve çekemedim hem hava soğuk hemde yağmurlu idi. Ama keyfim yerine geldi bu görüntülerle bile.



Daha sonra pazartesinden beri karanlık oda hapsi uygulanan 4 ruşetten birini arılıkta uygun bir yere aldım ve ağızlarını açtım.En büyük endişem eski yere gideceklermiydi diyeydi ama olmadı ceza faydalı olmuş ki ruşetin etrafında yeni yerlerini tanıma uçuşları yaptılar.


Pazar günü ise kalan diğer üç ruşeti de yerlerine taşıdım. Bunlar bir yavrulu çerçeve bir kabartılmış ve ballı çerçeve ile ana memesi verdiğim ruşetlerdi.


Bunların ağızlarını açınca gariplerim kendilerini 7 gündür ne tutmuşlar ya dışarı çıkan dışkısını bıraktı ortalık aşağıdaki hale geldi:)



Bu arada kapalı kaldıkları süre zarfında bayağı bal yemişler ve mum kırıntılarını alttaki havalandırma deliğinden dışarı atmışlar.

Bu hafta sonu bahçeye domates çarliston biber acı sivri biber ve salatalık fideleri de dikildi. Erik sadece hacı abinin bahçede yokki bizde de var aman Ali Türk duymasın. Unutmadan dün gece 23.00 sıraları jet sosyete melezine şöyle bir baktım bal takviyesi yaptım. Fotolar sonra.


Ayrıca övünmek gibi olmasın bu gülleri de ben yetiştiriyorum.




5 yorum:

ŞEKERLİ dedi ki...

Sayın doktorum 7 gün çok fazla yazık olmuş arılara.Eşleştirme kutularında arı eksilirse tarlacı arıların dışarıda olduğu bir saatte her hangi bir kovandan alacağınız üzerinde ana arı olmayıp genç arılar olan bir çerçeveyi kendi kovanı üzerinde hafifçe sikelerseniz yaşlı arılar uçup gider kalan arıları az olan bölmelerin önüne dışarıya silkeleyin hiç bir şekilde kavga olmaz genç arılar bölmelerde kabul görürler. Kokuya falan gerek olmaz.Kolay gelsin.

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi arılar ve bahçen harika görünüyor.İnşallah hepsinden bol ürün alırsın,çalışmaların,da kolay gelsin dileğimle.

muhteşem turunç dedi ki...

Sayın şekerli abi klavuzumuz .......napalım kader işte:)

Ali Türk dedi ki...

Muhteşem abi klavuz kelimesinden sonraki noktaların sayısı devamlı degişiyor.

Sen beni örnek alsana be yav.Bırak el alemi,başkaları bak sen kutulara arı koymasını bilmiyordun öğrettik diyebilir haaa.

Bak bana dağ kovanı yapmışım üstünde arısı içinde balı ve yavrusuyla çıtayı ver rahat et:::))

Ayrıca resimler fena değil,yeni makinanız hayırlı olsum diyeyim.

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi bu sefer aslanın kulağı kopuk o yüzden nokta sayısı değişti