6 Şubat 2008 Çarşamba

KOVAN YAPIMINA DEVAM...

İki haftadır çalıştığım firmada 8 adet standart kovan kuluçkalık imal ettim. 22 mm kalınlıkta ve 15 cm eninde aldığım çam kerestelerden ve ilave olarak yakılmayı bekleyen palet tahtalarını kullandım. Bu hafta elime geçen yatarlı daire testere ile imalat hızı üçe katlandı. Bu testereyi bir arkadaşımdan emanet olarak aldım. Kendisinde atıl olarak duruyormuş. Sağolsun şimdi bu makine ile imal ettiğim kovan ve çıtaları ona satmayı planlıyorum. Kovan tek kuluçkalık 50 YTL, tek çıta 120 yenikuruş:))))
Bu kısım ön ve arka kapaklar.



Bu duvarların monte edilmiş hali.


Bu resimde ise taban tahtalarının çakılmış halini görüyorsunuz....


Buda mutlu son 8 adet kuluçkalık kapaklar hariç tamamlandı. Bir tanesinin kapağı da bitti. Musluklar menteşeli ve telli olacak. Daha sonra bunlarda tamamlanacak. Bir ay kadar kuruması beklenecek zira kereste biraz yaş. En sonda boyanacak. 8 Adet kuluçkalık maliyeti 85 YTL ye geldi. Parasından çok kendi imal ettiğim kovanlarda arıcılık yapacak olmak büyük keyif verecek bana.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

sayın doktorum
kovanların yaş olması kanaatime göre sorun oluşturur
biz burada kovan yapmadan marangozlar mutlaka kurumuş keresteden kovan yaparlar
asla yaş ağaçtan yapmazlar
neyse olan olmuş hayırlı olsun
bol ballı senler

muratakın dedi ki...

Sayın Muterem Bey:

Mesleğinizi anlamış değilim.
Yakın takipteyim.bana kovan lazım olacakta.

Saygılar

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Muhteşem'siniz sayın doktorum. Biz hekimleri yalnız neşter tutar biliyorduk.Bunun böyle olmadığını bize gösterdiniz.saygı ve selamlarımla

BAHTİYAR KOR dedi ki...

Kovan lazımsa yardımcı oluruz muhteşem bey yerimizi biliyor sizide bekleriz murat bey herhalde iyi dost olacaz dostluklar nerden doğar bilirsin saygılar. BAHTİYAR KOR

Hayyam dedi ki...

sayın kovancı doktor,
bana çok sayıda kovan lazım fiyat verirmsiniz zamanınız müsaitmi?

muhteşem turunç dedi ki...

Kendi yaptığım kovanları kullanmak benim için büyük keyif. Derme çatma yamalı bohça gibi olsada fiyatlarını söyleyebileceğim bir para birimi henüz icat edilmiş değil. İcat edilirse fiyat vericem.