29 Nisan 2015 Çarşamba

Yatar daire testere ile koloni düzenleme:))

Geçtiğimiz pazartesi ustamı aradım. 2-3 saat kadar boş vaktim var:)) arılığı ile gideceğim iş yeri yakın olunca bir yol uğrayayım dedim. Telefonda açlıktan helak olacağım elin boş gelme dedi:)) gittim ki hakikaten durum vahim:)) saç baş dağılmış.


Götürdüğüme bir yumuldu sormayın. Afiyet olsun dedik tabi ne denir biz Yusuf Şimşak kardeşimle hala keçi etine hasretiz Allah gecinden versin belkide hasret bitmeden emri hak vuku bulacak :)) ama hayırlısı diyelim napalım.


Bizimkinde bir körük var evlere şenlik:)) dumanın yarısını önden arıya, yarısını da arkadan size üflüyor:)) gittiğim yerde herkes sordu is kokuyosun noldu diye:))


Bu da duygusal anlar:)) ustamın keçilerle özel ilişkisi vardır elleriyle besler onları. Onlarda ustamsız yapamazlar. Bakışmalarına bir bakın:))


Suni tohumlama hazırlıkları tam gaz devam ediyor. Memeler kafeslenmiş. Bunlar Ali Türk arısı yerli yani..


Bizimki bu sene arı aldı kutuları doldurmak için:)) benim pantolonun arkasına bakın:))


Tabi bizde önden böyleydik:)) gerçek muğla arısıymış bunlar:))


Geçtiğimiz hafta sonu ise bendeki yarım çıtalı bir koloni sıkışmadan standart çıtalı hale getirildi. Çıta kulakları kesilip iki çıta yan yana zımbalanacak:)) kulak kesmek için yatar daire testere kullandım:)) bu iş 28 dakika kadar sürdü özet görüntüler aşağıda bir tane iğne yesene adam yok kısmette olmayınca dayak bile yenmiyor der bizimki ya işte öyle :)))

6 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi gerçekten pirişan olmuşum, yav...
Çalışırken nasıl dağıldığımı göremiyorum...
Zor bölüm bitmek üzere...
Bu gün arılıkta oturup, yemek yiyip çay içeceğimiz gölgelik yaptık...
Bir teftiş et istersen, seni yeni elemanın sorup durur, insan doktorumu diyor :))
Abi bu sıra sattığım arıların aktarımını paylaşıyorum sende bana nisbetmi idersin bilmem arılarla top gibi oynuyorsun...
Aldığım arılardan bir avuç oraya salsamı :)

Sağlıcakla kal...

miriliburak dedi ki...

Abi selamlar;

Yahu saç baç dağınık halde tanıyamadım ne olmuş öyle bea :)

Arılara testere işini öğretmeseydin ne olur ne olmaz.

hayırlı günler...

muhteşem turunç dedi ki...

Canım ustam gölgelikin açılışı için yan tarafdaki keçilerden birini kesersin artık. Malum seçimlerde yakın havan olur bea:)) abi ne nispeti bea ben senin körükçünüm hoş boynus kulağı geçer derler ama öçlmek lazım :)) sağlıcakla kal.

muhteşem turunç dedi ki...

Fatih abi sorma ustanın işi zor:)) üstten döner yer alttan arı iğnesi yer naparsın kaderi kötü adamın:)) yav testereyi arıların yanında o kadar uzun tutmaya bende sonradan pişman oldum ama artık iş işten geçti:))

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Gününü hayır hasenat işlerine ayırmışsın.Muhtaçları da gözetmek lazım tabii::))

Çalışmaktan , açlıktan ölecek garibim::))

İnşallah keşfi tam yapmışsındır.Keçinin gecelediği yer felan::))

Usta ne yapar ne eder gider mutlaka böyle çok iğneli arıları bulur alır.Bir adam her yıl da aynı şeyimi yapar.Ben ciddi ciddi artık ustanın bu sevecen iğneli arıları aldığını düşünüyorum::))

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi evet adam tam açlıktan helak olmak üzereyken kurtardım:)) bakalım vijdana geleekmi.:)) keçi keşfi öyle böyle değil sahibiyle bizimkini pazarlık masasına bilr oturttum:)) ayrıca keçiler çalınır felansa bundan bilesin bize sözü var ve sözünde durur dedim:))arı konusuna gelince iki aydır arı satacağım türküsü söylüyorum tam satıyorum ortaya çıkıyor ben arı alacam:(( ebesinide beraber aldı işte şimdi arılıkta 3-4 maske bulunduruyor:)) sağlıcakla kal abi.