8 Mart 2015 Pazar

Hava soğuk olunca ancak bu kadar...

Bu hafta bahçemde hava soğuk ve fırtınalı idi. Arıcılık özlemimiz gene kursağımızda kaldı. Serayı bir kontrol edeyim dedim.


Kıvırcık marullarım lider olmaları nedeniyle  sanki arıcılık daki ustama nazire edercesine  büyümekteler. Bende hem seyreltiyor hemde tadlarına bakıyorum:))


Bahçemdeki erik ağacım çiçeklendi. Bu ağacın eriği her haliyle; yani hamkende kızarmışkende lezzetlidir. İnşallah don olupta çiçekler yanmaz.


Gene arılık da dikili aynı cins bir erik ağacım daha oda güzel çiçeklenmiş.


Arılarla uğraşamayınca behçe işlerine el attım. Güllerimi budadım ve altlarına birer avuç tavuk gübresi koydum. Tavuk gübresi çok kuvvetli bir gübre fazlası yakabilir.


Budamada güllerimi üç dala bırakıyorum.


Yusuf Şimşak kardeşim  iki senedir köpük kovan peşinde koşmakta.  Bende onun arkasına saklanmış çaktırmadan izliyorum:)) Malum gelişmiş yurt dışı arıcılık uygulamalarında hep köpük kovan kullanılıyor. baktım olacağı yok. Straforcu diye bildiklerimiz fos çıkmaktalar. İş başa kaldı deyip iki takım köpük kovan için malzeme biçtim.


Modelim bu. Hem ucuz hem kolay biçiliyor ve monte ediliyor. Yurt dışı arıcılarının kullandığı bir model bu.  Tek olumsuz yanı taşımaya gelmiyor. Darbelere dayanıklı değil.


İki takım biçtim. 5 liraya bir ballık çıkıyor. Bir malzeme varki uygulama sonrası üstüne çık zıpla diyorlar.:)) önümüzdeki hafta onu uygulayacağız. Eğer söylenenler doğruysa ve gıdaya uygunsa straforcular işi bıraksınlar. Ben geliyorum:)) Piyasa yerle bir olacak dermişim:)) tabi işin şakası bunlar, benim kendi işime vaktim yetmiyor. Ama sonucu paylaşacağım eğer doğruysa ...:))) değmeyin arıcıların keyfine.


8 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi Marullarıyın yan yapraklarını alan yok galiba :)
Olsaydı zaten evlenip ayrılan horuzlara dönerdi...
Havaların artık son sancıları, sıcaklar gelmek üzereler, inşallah meyveleri soğuk vurmaz, yoksa biz neyi vuralım :))
Abi strafor kovana kullanılan malzeme gıdaya uygunsa birçok kişi kendi kovanını yapıp o malzemeyi kullanırsa köpükçüler ayvayı yidi...

sağlıcakla kal.

muhteşem turunç dedi ki...

Abi ben aldımmı tümünü alıyorum ancak seyraltebildim:)) dua et meyveleri ssoğuk vurmasın nasılsa meyveleri ben senden korurum:)) abi evet bakalım ne cıkacak bahtımıza
Sağlıcakla kal.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Resimde gördüğüm strafor kovanlar harika görünüyor.Müthiş iş çıkarmışsın.Kesim baya düzgün olmuş.Boya konusunda hiç tereddüt etme.Uygulama günü seninle beraber gideriz.

Seri üretim için hazırlıklarını yapabilirsin::))

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

He he heee.. ilk müşterim çıktı bak. Sana beğendirdiysem bu iş olmuştur. Abi denemelik iki tane yaptım. Ben biraz köylüyüm görmeden inanmam boyanmışı bir göreyim gerisi kolay. Sağlıcakla kal.

Kemal dedi ki...

Daha cok ruslar kendileri yapip kullanir bunu penoplex diyolar onlar. Belki bu xps den daha sert olabilir bahsettigim urun. Belkide aynisidir da, tam olarak bilemiyorum. Ama guzel olmus, sabit aricilara tavsiye edilebilir. Saglicakla.

muhteşem turunç dedi ki...

kemal bey 30 dansite diyorlar yapı market görevlileri buna. Sabit arıcılık için evetkullanışlı ancak kat indirme bindirme işlemi sıkıntılı gibi. Kopmalar vs olabiliyor. Ben bunu elimde ballık kalmadığında acele çözüm olarak üretip kullandım. Kışlamada da şu an kullanıyorum. Sağlıcakla kalın.

Eyüp ÇAKIR dedi ki...

Maşallah Muhteşem abi anlaşılan kıvırcıklarda olayı aşmışsınız yarış bitmiş.Strafor katları gerçekden çok güzel olmuş.Daha önceden bende yaptım ama kullanışlı olmadı.Bu model daha iyi bide bunu deneyelim bakalım.Sağlıcakla kal abi hayırlı sezonlar.

muhteşem turunç dedi ki...

Eyüp kardeşim kıvırcık konusunu açmasan iyiydi:))) bizimkinin morali bozulaak gene:))) strafor kat gerçekten güzel oldu. Önümüzdeki hafta buna bir uygulama daha yapacağız ki strafor kovancılar buı işi bırakacaklar emin ol.. Bu konuda ciddiyim bekle gör. Sağlıcakla kal.