15 Mart 2015 Pazar

Arıcılık ve selfie çekim..

Aşağıdaki cihaz cep telefonunuzu kullanarak kendi fotoğraflarınızı çekmek için üretilmiş. Telefonunuzu bir yere sabitleyip, fotoğraf çekme durumuna getirip, görüntüyü de ayarladıktan sonra sizde görüntünün içine girip düğmeye basıyorsunuz. Bir deklanşör sesi duyuluyor ve işlem tamam. Hem arıcılık yapın hem magazin ile ilgilenin.


Benim İlhami abim yok :))  arıcılık uygulamalarımın fotoğraflarını çeksin:(( bende bu cihazı aldım. Bluetooth  ile telefonunuza bağlanıyor. Hem selfie çekimleri için kullanılabiliyor. Hemde çekim esnasında telefonun titreyip görüntü kalitesinin bozulmasını önlüyor. İnternette gördüm bir arkadaşım da alıverdi:)) nasılını sormayın az kayserili usulu oldu:)) ama kendisine çok teşekkür ediyorum. 


Önümüzdeki hafta soğuk hava devam ediyor. Bende bir tur şerbet daha verdim. Yavru alanı eminim büyümeye başladı arıcılıkda açlık ölümlerinin tavan yapacağı dönemdeyiz. Tedbirli olmakta fayda var bu şerbeti yavru alanının yakınına çekerler işlem tamamdır. Hava soğuk ve yağmurlu. arı uçmuyor ayrıca dökülen şerbette anında yıkanıyor olunca maşrapa ile şerbet verdik.:))


Geçen hafta sert köpükten kovan yapma çalışmalarımdan bahsetmiştim. Soğuk hava devam edince işleme devam dedim. Kesme işini sıcak tel kullanarak yapıyorum. Bu hafta çalışma masama iki adet kanallı teneke parçası çiviledim. Bu kanallara tel girince sağ sola oynama olmuyor ve düzgun kesim elde ediyorsunuz. Resimde de görülüğü gibi sisteme dayama çıtası da monte ettimki işlem hızlı olsun. Bu hafta dokuz adet daha ballık kesildi hafta arası montajları biter. Sonra kalıyor mukavemet kazandıracak uygulamaya. Onuda halledersek değmeyin keyfime:)) Arıcılıkda yeni bir boyut..:))


Erik ağacım tamamen çiçeklenmiş. İnşallah soğuklardan fazla etkilenmez.


Mürdüm eriği dedikleri tür. Oda güzel çiçeklenmiş.


Bazı arkadaşlara anlatamadık. Altı üstü bir keçi yavrusu parasına sonbaharda kanola ekilecekti ve şu anda böyle olacaklardı. Violde kanolamı olur. Şimdi baharda ağlanır durur bizde dinleriz artık napalım:))


8 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi öncelikle çamur yok...
Kalbim naziktir hemen kırılır bilesin...
Şurup vermen iyi olmuş havaların ne yapacağı belli degil...
Hafta sonu tüm resimlerimi kendim çektim, bundan sonra dahada rahat edeceğim, küçük bir tripot aldım.İşimi görecektir, büyükleri vardı birde onumu taşıyacağım, diye almadım.
Senin köpükler bir boyansın o zaman köpükçüler rahatlayacak gibime geliyor :))
Kanola konusunda acelem yok, bana haziranda çiçek lazım, baharda çiçeği ne yapam, senin derdin kanola değil keçi, seni bilmeyende dediklerini gerçeğe yorar ama ben yemem...

Sağlıcakla kal.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Çalışan arıcıya her daim iş var.Yeterki iste...

Strafor kesimini beğendim.Pürüzsüz kesim oluyor.Boya konusunda tereddüt yok.Arzu edersen senin katlarla boyadan sonra maç bile yaparız::))

Keçi dedin mi , ustanın nefesi kesiliyor.Neden keçiye alerjisi var anlamadım gitti.Yedir bize keçiyi olsun bitsin::))

SLM ve Muhabbetle...

Mehmet Turan dedi ki...

Muhteşem Bey merhaba...
Ben de hobi olarak 3-4 yıldır arıcılıkla uğraşan bir meslektaşınızım.(Mikrobu kaptık yani:)).
Manisa'da 8 kovan arım var.
Blogunuzu ilgiyle takip ediyorum.
Geçen hafta bahsettiğiniz malzemeyi 1 hafta merakla bekledim.
Galiba henüz deneyemediniz...
Ballık montajınız çok pratik.
Ben de yapmayı düşünüyorum.
Özellikle çerçeve uçlarının basacağı ön-arka duvarların dışına o parçaları monte ettiğinizde , standart kapak ölçülerine uyuyor mu? Onu merak ettim.
Saygılar.

muhteşem turunç dedi ki...

:))) senin kalbinmi nazik:)) hiç kırarmıyım ben onu:))) merak etme..Şaka bir yana evet bu bahar sıkıntılı başladı o nedenle beslemekle çok iyi ettim. Bu hafta inşallah köpükleri boyarız. Kanolalar açınca ben sana bir hesap çıkaracağım anlayacaksın o zaman pintiliğin nelere mal olduğunu.

Yusuf abi bu strafor kovanlar iyi olacak gerçekten. Özellikle ben rahatlatacak. Keçi konusuna gelince şu eli yanan adamı bir bulayım ben bizimkine keçiyi aldırtırım sen merak etme:))

Mehmet Turan bey merhaba. Aramıza hoş geldiniz diyeyim. Bir meslektaşımın da arıcılık yapması bana keyif verdi gerçekten. Bu yaptığım kovan içte içe ölçüler bakımından bizim standart kovanımız ile aynıdır. Yan duvarlar arası 38,5 cm, ön arka duvar arası ben 46 cm yaptım ancak bu 45,5 olmalıydı. Kullandığım straforun kalınlığı 2 cm olunca ve ön ile arka tarafda kullandığım çıtalardan dolayı dıştan dışa ölçüler standart kovanlardan farklıdır bu nedenle kapaklarda farklı olacaktır. Bu hafta bunları boyayacağız. Kullanacağımız boya gıdaya uygun ve yüksek mukavemet kazandıran bir boya. Bakalım bizde yapılınca sonucu görüp değerlendireceğiz. Tekrar aramıza hoş geldiniz.

miriliburak dedi ki...

Abi selamlar;

Çok teknolojiksin vesselam.

Strafor kesme işi flex (canavar denilen) makinasına takılan ince uçlu testere ile de güzel oluyor.

Her yer çiçek ama havalar bir türlü ısınmadı.

Hayırlı günler...

muhteşem turunç dedi ki...

Fatih abi öhöm öhöm diyim öyleyimdir. Bu sıcak telle kesim gibisi yok hemde tozumuyor. Havalara gelince az kaldı bea..Hasret biter yakında.sağlıcakla kal.

Unknown dedi ki...

Doktorum,
Mutlaka bilginiz vardır ama siz deneyip yayınlayacak olduğunuza göre bize beklemek düşer.
http://building.dow.com/europe/tr/urunler/styrofoam/roofmate-trslx.htm

Yukarıdaki linkteki malzemeyi kullanmak daha mı uygun acaba?
Saygılarımla.

muhteşem turunç dedi ki...

Nevzat bey evet buda güzel malzeme olabilir. Sağlıcakla kalın.