29 Kasım 2014 Cumartesi

Horozlar ötmeye başladı..:))

Üç haftadır bahçeme gidemedim. Bu hafta havada çok güzeldi ve arı uçuşu vardı. Arı açmadım zaten vaktimde yetmedi.


Aşağıda kümesin içi görülüyor. Gübre o kadar fazla biriktiki sanki toprak zeminli gibi görünüyor.


Dolu dolu üç el arabası tavuk gübrem oldu. Bahara bahçem şenlenecek


Temizlik sonrası kümes zemini olması gereken haline döndü.


Kışın zaten günler çok kısa ve bulutlu. Kümesin kapalı kısmı karanlık oluyordu. Güney cephesine sadece aydınlatma amaçlı uyduruk bir pencere yaptım. Elimdeki resim çerçevesi camını direk duvara sıva yardımıyla yapıştırdım.


Kümes bittikten sonra seramı açtım. 


Bazı arkadaşlar bakalım ne diyecekler ben üç hafta sonra yemeğe başlarım gibi geliyor.


Daha öncede söylemiştim tek tarafının toprağı alınınca sera açılıyor. Arka yani kuzey kısmındaki toprağı kaldırmaya gerek olmuyor.


Asli görevleriimizden biri..:) kışın açları doyurmak. Bol yağlı bir makarna..:) on dakikada pişiyor. Her gelen yazlıkçı yapsa bu hayvanlar kışı atlatır ama.....:((


Günün flaş haberi ise en sonda.. Evet horozlarım ötmeye başladı, hatta denizli horozum 18 saniye süreyle ötüyor:) bu daha yeni şu anda 6 aylık bakalım ileride ne süreyle ötecek göreceğiz.


10 yorum:

miriliburak dedi ki...

Abi selamlar;

Tavuk gübresi meyve ağaçları için bitirim desem az gelir :)

Horoz bu havada salep içse emin ol ötmesi daha bir değişecek :p

Hayırlı günler...

sedat doğanyaylalı dedi ki...

Hocam selamlar.

Horoz hayırlı olsun, bende de safkan 3 tane var, çok güzel bir hobi. İnternette dolaşırken arıcılıkla ilgili yeni bir alet buldum. Yurtdışında körükleri geliştirmek için çalışıp bu ürünü icad etmişler. Talaştan soğuk duman çıkartan pilli körük. Lüzumludur lüzumsuzdur ayrı mesele, adamlar aletlerini geliştirmek için çalışmışlar, helal olsun. Ürünün adı bee-z-smoker Belki size de ilginç gelir, youtubedak linki de gönderiyorum. http://m.youtube.com/watch?v=73ohTdDWZZ4
Şefik Arvas

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abim benim...
Bizim oralarda horuz ötünce kesilir yenir, nede olsa vilayetlerimiz yan yana, horuzları ne zaman yiyoruz...
Seradaki marullar bizden geride...
Ben 10-15 tanede dışarıya ekmiştim onlarlada bir kıyas yapmam gerekecek.Bu yıl havalar erken sogudu, tekrar ısındı sanki dalgalı bir kış geliyor,bir an önce gelip gitse bari ::))


Sağlıcakla kal...

muhteşem turunç dedi ki...

Fatih kardeşim şu an elimde 6-7 el arabası kaar birikti bu sene dediğin gibi meyve agaçlarıma kullanacam. Kar yagsada horozu yıyıp salep ıcmeye sana gelsek dediğin doğru :))
Sağlıcakla kal

Sedat bey hayvanlarla haşir neşir olmak insanı gerçekten dinlendiriyor. Körük enteresan hakikaten teşekkürler. Sağlıcakla kalın.

Canım ustam horozlar öttü yeme zamanı gelmiş evet :(( marul konusunda büyük konuşma fotoğrafla konuşalım :))abi artık yavaş yavaş kış geldi hayırlısı olur diyelim sağlıcakla kal.

MİNİK ARICI dedi ki...

Sayın Muhteşem Abim
Selamün aleyküm
Her şey hayırlısı ile gönlünüzce olsun. Hafta sonu iyi dinlenmiş sinizdir.
.... Diyem mi? demeyem mi? Hani memleket Gayseri olunca...
Bi de o gübreleri fermante etseniz...
(Muhteşem Abim yapar mı? Yapar)
(Biyogaz)
Otomatik yakım sistemi...
Sıcacık kedi barınma evi...
(İnanın kedilere hizmetten en güzel mükafatı alırsınız. Dünyada değil.)
Selam, saygı ve muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Sayın hocam aleyküm selam. Bu gübreleri fermante edip kedi ısınma evi aklıma gelmedi. Benim bahçeme köpekler giremediği için zaten kedilerin barınma yeri oldu. Bu düşüncenizi değerlendireceğim sağlıcakla kalın.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem ABi.

Kümes aydınlatması fikri yerinde bir karar.Tavukların hava kararmaya başladığında görme yeteneklerini kaybettiklerini bilmemiz lazım.

Tavuk gübresi , gübreler içinde en kalitelisi olarak bilinir.Yalnız ıslanmaması iyi olur.AKsi halde kokudan yanaşamazsın.

Sera konusunda USta hile peşinde gibime geliyor.Bir de Ustanın bir tuzak hazırlığı var gibime geliyor.Ben senden rapor aldığımı söyledim::))

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi kümes aydınlatmasi işi bencede on numara oldu. Zaten bir işki ustası beğenmişse o iş tamam olmuştur derler bizde :)) Gübrelerim şimdilik ıslanmıyor onları bahara kullanıma sunacağım bakalım. Ustanın tuzakları, hileleri bende eskidi anlayacağın boynuz kulağı geçti o farkında değil:)) bakalım gelecek günler ne gösterecek. Sağlıcakla kal.

osmannurieroglu dedi ki...

Merhaba Muhteşem Bey,
Çamaşır suyundan kola şişesiyle lamba yapımı diye bir yöntem var. Kümesinizi onunla da aydınlatabilirsiniz. Bir video linki var orada yapıyorlar:http://www.youtube.com/watch?v=y8yPc6UuNxA
Bir deneyin isterseniz.

muhteşem turunç dedi ki...

Osman bey teşekkürler enteresan bir yöntem.