1 Eylül 2014 Pazartesi

Hoyda breee..:)))

Bu sene ustamın bana yolladığı sırık domatesler boyumu geçtiler. İnanmayanlar görsün diyerek ölçüde aldık :) Başlıkta güreşte rakibini tuşa getirenlerce söylenen bir bağırış şekli olduğundan bize yakıştı diye düşündük tabiki :))


210 cm i geçtiler. Burada bir konuyu belirtmekte fayda var, benimkiler her gün gübrelenip sulanmıyorlar:)))


Ayrıca domatesler geçmeyede başladılar. Bizde tuta muta hastalığı felanda olmadı.


Geçen sene budama işini taşerona yaptırmıştım bu sene elmalar dalları kırıyor herkese tavsiye ederim.


Bahçe bölümü böyle iken arılarımında artık kış bakımlarını yapmaktayım. Neler yapıyorum derseniz kuluçkalıkta anaya yumurta atacağı yeterli alan açıyorum. Malum şu anda atılan yumurtalar artık kış arılarını oluşturacaklar.


Teşvik beslemesine devam ediyorum.


Ana üretiminde kutu arılandırmada kulandığım depo kovanımda aynı bakımlardan geçmekte. Bu sene buna ihtiyaç olmadı zira bölmelerim dışında ana üretmedim. 


Geçen hafta anasını göremediğim ve günlük yumurta hatta açık larva kalmamış olan bir kolonime yumurtalı açık larvalı çıta vermiştim. 


Hiç meme yapmamışlar ana yumurtaları döşemiş geziyor. Böyle yapmasaydım ve bu koloni anasız kalmış olsaydı son kapalı yavruda çıktıktan sonra yalancıya kaçma olasılığı yüksek olacaktı. Böyle davranarak bu riski önlemiş oldum.


Kolonilerimin güçleri maşallah yerinde. Bundan sonra teşvik ve kış stoklarını yaptırma amaçlı beslemeyle önümüzdeki senenin hayallerini kuracağız.


Hünnap ekmiştim bu bahar. Üzerinde ilk defa çiçek gördüm. Hayırlısı bakalım ne diyelim.


El demirlerimi sprey boya ile kırmızıya boyuyorum. İkide bir kaybedip sonrada otların arsında bulmaktan bıktım. Bundan sonra daha kolay bulunacaklar.


4 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi Halep orada ise şu arşını birde Darıcaya getir, işin gücün bu sıralar çamur....
Yok her gün sulanıyormuş, yok gübreleniyormuş ilaçlamayı yazmayı unutmuşun onuda yaz bari :P
Kendi kendini ele veriyorsun, meyveleri budayan taşeron, bu bahçe işlerinden anlıyor demektir....
Bu sene hiç ana arı üretmemiş, üretmediysen üreten birine gidip yardım edeydin, gezip duracağına....
Bizim el demirlerine kırmızı bant sarıyoruz, yoksa acayip el demiri kayboluyor...
Boyası olmayanlar bant sarabilir, beyaz ve kırmızı her yerde görülüyor...

Sağlıcakla kal.

Unknown dedi ki...

Abi kirmizi iyi fikir;) Bazen kaybettigim seyleri bende cok ariyorum cimlerin icinde. Artik kisa hazirlanma vakti , bakalim seneye ne durumda olacagiz. Anlamadigim ana belirtisi kalmamis koloniye acik yavrulu cerceve verince yumurtaya tesvik mi olmus oldu. Yer olmadigi icin mi acaba

muhteşem turunç dedi ki...

Sevgili ustam benim mızlanma bea domatesin boyunu görünce padişahın merkebi fıkrasındaki gibi moralin bozulmuş sankim :))El demirine bant sarma işi olmaz bant çözülür çıkar.:))

Abi kendisi duymasın havaya girer şindi:))bende bunu ustadan gördüm. Yeşilliklerin içinde el demiri ancak kırmızı olursa bulunabilir. Abi o kovanda kontrolum sırasında çıkmış ve bozulmuş ana memeleri vardı. Anayı aradım bulamadım. Yumurta ve larva yoktu sadece kapalı çıkmak üzere olan larvalar vardı. Burada eğer ana çiftleşme uçuşundan dönememiş ise, kovanda da başka ana yoksa kapalı gözlerdeki yavruların tamamı çıktıktan sonra koloni yalancıya kaçacaktır. Bende bu durumu yaşamamak için günlük yumurtalı larvalı bir çıta verdimki eğer yukarda anlattığım en kötü senaryo geçerli ise yeniden ana memesi başlayabilsinler. Aslında başlamış olsalardı memeleri bozup bir başka koloniyle birleştirecektim. Zira koloninin bireyleri oldukça yaşlanmış olacaklardı. Şimdiki olumlu durumd da aynı şey geçerli olsada yumurtaya başlamıiş bir anaya kıyamadım. Kapalı çıkmak üzere olan yavrulu çerçeve takviyesi yaptım. Sağlıcakla kal abi.

Unknown dedi ki...

Detayli aciklama icin sagol abi.
Saygilar