22 Aralık 2013 Pazar

Bahçemde, doğayla başbaşa güzel bir gün geçirdim...

Bu hafta cumartesi sabahı erkenden bahçeme gittim. İlk iş tavukları saldım. Nasıl yeşillik yediler anlatamam. Gezinti yerlerinin üst ve kuzey kısımlarını kapatınca orasıda kuru kalmış ama dışarısı bir başka güzel tabi.


Eve girip kahvaltı yapacağım o ne; kapının önünde aç bir inek :)


Ocağa yağlı bir makarna koyduk mecburen..


Ohh afiyet olsun.. Götür.:)


Erzurumdan iki kiraz fidanı geldi, onlarıda yerlerine diktik.


Öğlene doğru güneş ısıtmaya başlayınca temizlik uçuşu yapanları gördük ama açmadım düzenlerini bozmayalım dedim.



Bazıları savunmayı bu kadarlık bir delikten yapar hale gelmiş. Tel altlıkla çalışmaya başlamadan önce bu davranışı soğuklara karşı bir önlem olarak değerlendirirdim. Ama şimdi görüyorumki savunma amaçlıymış.


Bu zilli geçen haftalarda fır dönüyordu peşimde bu hafta son anlarda çıkageldi, oda karnını doyurdu.


Aşağıda görülen çiçeklik 30 metre uzunlukda ve 1 metre genişlikde bir alandır. Başka işim yokken otlarını temizleyip birde belleyim dedim.:) yaptımda...Şu anda ağrımayan yerim yok hamlamışım..:) 


4 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi senin iyiliğin için bir araştırma yaptım. Tavuklar bir yılı geçtiğinde kışın yumurtayı kesiyorlarmış, onların yaşı bayağı oldu yakında yazında yumurta vermeyecekler, kışın birer ikişer getirde arabaşı çorbası yapalım. Seneye ben sana civ civ alırım.

Yavaş yavaş sınıra dayandık, seneye fidanlar Kars'tan gelir artıkın.

Derdiyin adı neydi de kış günü çiçek işi yaptın öldüm bittim ayakları yapıyorsun, içimden sürün diyesim geliyor sen anladın onu...

Sağlıcakla kal.

muhteşem turunç dedi ki...

Madem araştıracaksın düzgün yap..:( tavuklarım daha 2 yaşındalar. Ayrıca tüy değişimine girdiklerinde 4 gün kadar yumurta vermezler. Yaşlandıkçada her yıl yumurtlama oranları düşer ama hiç bir zaman sıfırlamazlar.
Bahçemin otlanmış halinde tam bu sırada bellenmesi çok iyidir. Ters yüz edince o otlar altta kalır ve çürür. Bu nedenle harab ettim kendimi. Sağlıcakla kal.

UĞUR GÖK dedi ki...

''Alt havalandırması varsa kovan ağzında küçük bir delik yeter''.Çaktırmadan bilgi mesajı tamam.Kedilerden de sevabı aldın .
Bayağı verimli bir gün .Tatlı bir yorgunlık tabiki olacak. Ali abi bugün arılıkta çalışamadığından biraz kıskandı galiba.
İyi istirahatler Muhteşem abi

muhteşem turunç dedi ki...

Uğur hocam bu musluğun bu kadar küçülmesini ben hep ısınma problemi amaçlı sanırdım halbuki savunma içinmiş :))Kediler gerçekten içler acısı haldeler. Hayvanlar yaradılışları gereği kışlık plan yapamıyorlar vede bunları getirip yazlıkda bırakan ınsanlar acaba ne hissediyorlar. Bende işte elden geldiğince. Bizim ustanın kızgınlığı bu hafta onu ektim de ondan böyle :)) sağlıcakla kal abi.