16 Ocak 2013 Çarşamba

Hava sıcaklığı 17 derece...

Bu gün ders olmayınca vede hava sıcaklığı 17 derece olacak haberlerini duyunca kim tutar beni deyip soluğu yazlıkda aldım. Hava hafif lodos, deniz köpürmüş ama pırıl pırıl bir hava ve ben yoldayım
 
 Klasik uygulama; bizimkiler ilk işlem olarak salındılar ki maksimum süre otlansınlar..
 
 
 Arılar ise öğlene doğru yoğun uçuşa geçtiler. Onlarda kurtlarını döktüler.
 
 
Nektar geliri olmayınca kapı önü güvenlik üst düzey alarm durumunda..
 
 
 Geçen hafta İlhami abiden aldığım ve saksıda beklettiğim enginar fidelerini yanıma aldım. Bir kiloda arpacık soğan:)
 
 
 Hepsi bahçedeki yerlerini aldılar.
 
 
 Yumurta çalışmaları çok iyi, 14 tane; kış şartlarında oldukça iyi. Geçen haberlerde yumurtaya zam gelecekmiş tanesi 1 liraya çıkacakmış dediler. ticaretine mi başlasak ne:(
 
 
 
 
 
 Öğlen yemeğimizde menü bu :) garibanlığın gözü  kör olsun derler ya işte ondan :) kimileri hışırda hamsi ızgara yer kimileri de kuru ekmek. Bizde eh fena değil işte:)
 

9 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Değerli hocam ben söylemeyi unuttum herhalde iki enginarın arası 50 ila 60 cm olacaktı,aslında beraber eksek daha iyi olurdu,neyse denemekte fayda var,bol ürün almanız dileklerimle

yusuf şimşak dedi ki...

SLM ....

Muhteşem Abi.

Krallara layıkıyla sofra kürmüşsün be abi.Bakan ile kafa mı buluyorsun çözemedim:)

Güzel havayı en güzel sekilde degerlendirmissin.Sehirden ne kadar uzak kalırsan ,o kadar iyi.Hele de gittiğin yerde arılarında varsa ,işlem tamamdir.

SLM ve Muhabbetle...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Sayın kalfam gez toz birde ağlan, hem organik besinleri götür, garibanın yediği hamsiye göz dik, böyle olmuyoru....
Enginarların hayırlı olsun, yarış başladı, fakat senin enginar niye çok bendfe 10 kök bile yok sen tarlayı doldurmuşun.Eşitlik istiyorum::))

Sağlıcakla kal.

evangelos naxios dedi ki...

Sevgili arkadasim,merhaba.
Cok guzel fotograflari!
Iyi yil selamlar!

muhteşem turunç dedi ki...

İlhami abi eskiden kalma bilgilerimle haikaten 50-60 cm arayla diktim. Beraber dikmemiz çok iyi olurdu; tutmayanların kabahatini sende bulurdum:)sağlıcakla kal.

Yusuf abi büyüksün. O sofra ben oturduğumdan dolayı tabiki kral sofrası adını alıyor:) Bakanla kafa bulmadığım gün varmıki öyle diyorsun:) Hakikaten havayı güzel bulunca bütün kurdumu döktüm. Sağlıcakla kal abi.

Sevgili ustam:( benim senin gibi bitmemiş işimmi varki gezmeyecem tabiki gezecem:) Enginarlara gelince şimdiden kıvırmaya başlamışın bakıyorum yarişta ocak başına düşem enginar sayısı yarışır merak etme:)

Σας ευχαριστώ πολύ κ. Ευάγγελος naxios

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi afiyet olsun.Enginardan anlamam ama dagıtım işi nasıl olacak onu merak ettim.Ustanın bu kadar emegi var.Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Vecdi abi dağıtım işi gayet hakkaniyetli bir şekilde hepsi bana ustaya belki bir tane şeklinde paylaşılır:) sağlıcakla kal abi.

Unknown dedi ki...

selamun aleyküm,hocam en güzeli şu organik yumurta,organik soğan ve rize çayı.Bu şansa sahip olan kaç insan olabilirki,bu şansı yakalamış Allahın şanslı kulusunuz diyebiliriz ve daim olmasını dilerim,saygılar...

muhteşem turunç dedi ki...

Aleykum selam Salih abi.eşekkür edderim abi.