17 Eylül 2012 Pazartesi

Hayat bu..kimine kavun....

Aslında dün akşam resimleri seçip blogger a kaydettim ve bu gün (pazartesi akşamı) hafta sonu yaptıklarımı anlatan yazıları yazıp yayınla butonunu tıklayacakdım. Bu gün yaşadığım bir iki olay sonucu; son zamanlarda moda olduğu üzere hayatla ilgili bir iki kelam etmek gerektiğini düşündüm. Büyük bir firmada insan kaynakları yöneticisi olarak çalışan bir dostumu ziyaret ettim bu gün. Bu dostum benden yaşça 15 civarı küçüktür, hayatımı değiştiren iki kişiden birisin diyerek hakkımı helal ettirmiştir. Ordan burdan derken laf lafı açtı aslında çalışanlar olarak yöneticilerimizden bize değer verilmesini, saygı gösterilmesini bekliyoruz gerisi tefarruat dedik. Bize tepeden bakan bir yöneticinin naparsa yapsın gözümüzde değerinin olamadığını söyledik. İkinci bir tespitimizde yaklaşık 28 yıllık çalışma hayatımda hiç işsiz kalmadığım ve bütün işleride arkadaş çevremle bulabildiğim idi ki buda doğru adam olduğumuz sonucuna vardırdı bizi. Bu kadar övünmeden ve dahi böbürlenmeden sonra söyleyeceğim şuki hafta sonu Pınarhisar dan Aliosman abimiz telefonla aradı. Ben geçen hafta Konya şeker fabrikasının %100 pancar şekerinden ürettiği invert şurubu tanıtmışdım. Onunla ilgili bilgi almak istediğini ve birlik binasında olduklarını tüm arkadaşların beni dinlediğini söyledi. Güzel bir şey yaptığınızda muhakkak taktir alıyorsunuz bu hangi konuda olursa olsun. Taktir etmeyenler eleştirip alay edenler gün geliyor sizinle aynı noktaya geliyor. Sizede keyif almak kalıyor. Arıcılık uygulamalarında geldiğim nokta işte bu:)Eşte öyle. Nasılsa anlayan anlar...

Gelelim asıl işimize ki bu haftada kolonileri invert şurupla beslemeye devam ettim. Kontrollerimde geldiğim sonuç o ki stoklar artık kış boyunca yeterli olacak hale geldi.
 
 
Karamürselden Adem Yamak abimizin yolladığı 7 çıtalı ruşette kıymetli kolonilerimden biri durmakda onun beslenmesi ise en kolayı.

 
Balkonumda çay keyfi yaptığım yeri de sizle paylaşmak istedim burası hakikaten insanı dinlendiriyor.

 
Zayıf kolonilerime çıkmak üzere olan kapalı yavrulu çerçeve takviyesi yaparak kışa güçlü girmeye çalışıyorum. Bu sene 8-9 çıta arılı koloniden aşağısı olmayacak arılığımda. Bal kemerlerimde fena sayılmaz hani.


 
Bazı ineklere fazla beslemekde yaramıyo. Şerbetliğin altında sakatat işine girmişler:)
 
 
 
Ereğlide sabit arıcılık yapan Ahmet abimizide bu hafta ziyaret ettim. Bilgi alışverişi derken akşamı ettik.

 
Plastik tabanlıkların altının propolisle kapatıldığını bunu temizlemenin önemli bir problem olduğunu söyledi. Bu sene bu tür tabanlıkların polen tuzaklarının boş kaldığını ssöyledi.

 
Kovanın altından yeşerip en üstte şerbetliğe kadar giren bir bitki :)

 
Komşum Cemil abimiz. Arıcılıkla bal yemek dışında ilgilenmez. oda benimle Ahmet abinin arılığını gezdi:)

 
Cemil abinin ilgi alanı ise bizim usta gibi meyvelerden oluşuyordu.:)


 
Unutmadan ilgilenenlere duyuruyorum; horuz rahmetli oldu:) derin dondurucuya defnettik:)

11 yorum:

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,arıların maşallahı var. Horoza üzüldüm.Üstelik yerinide söylüyorsun.Hem horoz hemde siyah incir acaba gelsekmi.Saglıcakla kalın.

İlhami Uyar dedi ki...

saygıdeğer hocam,tüm yapılan işler insan odaklı,ne verirseniz onu alırsınız,camı herkes kırar ama onu kırmak marifet değil önemli olan meydana getirebilmek,siz doğru olanı yapmışsınız vede mükafaatını görüyorsunuz,güzellikleri paylaşmak ,insanlara faydalı olmak ne güzel bir duygu,tüm güzellikler sizinle olsun,sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abim benim, demek horuzu kestin haa, hayırlısı olsun, ne zaman pişecek benim için orası önemli, cenazesini birlikte kaldıralım diyorum, yanlız zorlanırsın::))

Yazının başında mesaj vermeye çalışmışın ama nafile, adam, çokkende adamdır büyüdügündede adamdır, bunu fazla açmaya gerek yok, bırak otlansınlar.
Açtıgımız yolda sonunda devam edecekler::)))

Sağlıcakla kal.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Hayırdır inşallah.Hayatını gözden geçirmişsin.Meramım şu,acaba diyorum bir ara toplam mı yaptın:)

Bir söz vardır '' ekşi yemedim ki karnım ağrısın'' bunu çok sık telafuz ederim.

Hayat çizgin doğru üzerinde ise,peşinden gelen çok olur.

Yazılacak çok şey var ama...arıya dönecek isek , bu yıl tedbiri erkenden almışsın.Ben yine bu yıl biraz geç kaldım.İnşallah kış erken bastırmaz.

SML ve Muhabbetle...

Trakya dedi ki...

Aga seni tanıyanlar nasıl iyi bir kişiliğe sahip olduğunu çıkar amaçlı olmadığını maddi manevi durumun da iyi olduğu için bunlara da ihtiyacın olmadığını seni azda olsa tanıyanlar çok iyi bilir arı sevdalısı bir tıp doktoru gerektiği zaman bir aga baba kardeş dost hemde ama sapına kadar seni tanıyanlar çok iyi bilir birileri çıkarları için bankalara vs yatırım yapar sen ise tamamen insanlara yatırım yaparsın balık bilmezse halik bilir anlayışı ile yaparsın bunun için yaşamınız boyunca ALLAH size sağlık sıhhat nasip etsin abim benim arıların maşallah şerbet işi çok güzel hazır dediğin gibi uğraşmaya değmez sanki mayası yok gibi geldi bana bizim buralarda kek yaparken süt yumurta kekik ıhlamur suyu birde maya katıyorlarmış süper oluyormuş yakında lokantadan sefer tasıyla giderlerse hiç şaşırmam:))))kolay gelsin.

muhteşem turunç dedi ki...

Vecdi abi sen üzülmüşün ama inan ben üzülmedim:) daha önceki seneler komşulara verirdim yaşlanan yada bakamayacağım tavuk ve horozları onlarda keser yerlerdi:/( bu sene akıllandım ben yiyeceğim.:/)bu hafta sonu gelirsen ben dahada mutlu olurum..

İlhami abi teşekkür ediyorum.


Sevgili ustam horozu derin dondurucuda sağlama aldım:) sanırım bu hafta hemde hiç zorlanmadan icabına bakarım. Abi ben bana düşeni nafilede olsa yerine getiririm mesaj alamayanlar kendi bilir derim::)

Yusuf abi işi gücü bırakdım senin yaşının kaç olduğunu öğrendim:/) bu bilginin üzerinede derimki hayatta arada toplam almakda fayda var..Neden dersen ben benden 13 yaş büyük yani bu dünyada 13 sene daha fazla yaşamış olanların yaptıkları ara toplamlardan zamanında çok faydalandım ki halada faydalanırım hani olur ya dedim benden küçüklerde faydalanırlar diye bir ara toplam geçtim. Abi tedbir konusuna gelince sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş misali bu sene hazırlıklar konusunda çıtayı yüksek tuttuk biraz sağlıcakla kal.

Şenol abim benim söylediklerin senin ruh güzelliğinin yansıması benim güzelliğim değildir bilirim keke gelince keklenmek isteyen neler yapar neler ve dahi de kendileri bilir. Sağlıcakla kal abi.

miriliburak dedi ki...

Doktor abi selamlar;

Şurup işi çok süper oldu Bursa'da iki metro var ikisinde de kalmamış bekliyoruz dediler :))

Sorması ayıp horozun eşi ne oldu :pp

Hayırlı günler...

Unknown dedi ki...

Muhteşem abicim benim,
sen bir tanesin bizim için,
bak yine özledim sizleri.
Ali abi Horoza Otopsi yapacakmış
bizde yardım ederiz artıkın gerekirse :)
Sonbahar bakımın hayırlı olsun abi,
sıvı besleme tam isabet olmuş,kolay gelsin.

Selamlar Saygılar.

muhteşem turunç dedi ki...

Fatih abi horozun eşide iyi deel, yoğun bakımda dr lar haftaya cıkarmı bılemeyız dedıler:/) sağlıcakla kal.

Mehmet abı sağolasın biz hepımız bırbırımızın kıymetını bılen dostlarız hakıkaten horozun otopsısıne gelınce abı bıleydım burdayken kıyardım ıneğe:) ama üzüldüm bak madem sen yıyemeyeceksın bendde Ali yede yedırmem:)sağlıcakla kal.

Unknown dedi ki...

yararlı paylaşım


arıcılık malzemeleri

muhteşem turunç dedi ki...

Esbal arı ürünleri teşekkürler..