3 Eylül 2012 Pazartesi

Bu sene bende, arılarımda tatile ve izne doyduk:/)

Bu sene bayramlar ve senelik izinler öyle bir denk geldilerki.. izne ve tatile doydum. Bal sağımından sonra havalar uzun süre sıcak gitti. Geçtiğimiz hafta 23 derecelere iner inmezde formik asit uygulamasını yaptım.
 
Bunun içinde 10 cm e 15 cm ebatlarda plastik kapların içinde bulaşık bezi kullandım. Sürekli arılarımın yanında oluncada iki katlı kolonilere sabah 10 ml akşam 10 ml olmak üzere günde 20 ml buharlaşacak şekilde üç gün formik asit verdim. Tek katlılara ise sabah akşam 5 er ml uyguladım.

 
Uygulama aşağıdaki şekilde yapıldı. Eldiven ve koruyucu gözlük kullanmamış olmam ise enjektör kullanmadaki yılların tecrübesinden kaynaklanıyor.
 

 

Bir sabah baktım arılar benim terlikden su içiyorlar:/( dedim bir tuhaflık var ama sonradan uyandım denizden geldiğim terliklerim ve tuzlular:/)

 
Üçüncü günkü dökülen varroalar böyleydi.

 
Bu seneki cücükler ergenliğe girdiler:/) biraz sert mizaçlı olmaları ise sulananlar olmasın diye olsa gerek :/)

 
Bu seneki numaralarımdan biride şişme bir bot almış olmamdır. Bayağı gezdim en fazlada kızım sevdi.

 
Uzun tatilin sonucu arılarımın işleri ve bahçe işlerim düzenli gitti.

 
Hobiniz olan işleri yorulmadan amaçladığınız şekilde yapabildiğiniz zaman gerçek anlamda dinleniyorsunuz.


7 yorum:

Unknown dedi ki...

selamun aleyküm babişko artık zorlu bir 2013 seni bekliyor hem cici kızın okulu hem yazlıktakı kızlar mutlu tavuklar birde bahçe eh allah yardımcın olsun inşallah iyi bir enerji depolamışın.selam ve dua ile allaha emanet ol.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi tavuk ve horozları görücüye çıkarmışsın,formik uygulaman hayırlı olsun.Saglıcakla kalın.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi bakıyorum formik asit ve varroa mücadele haberleri yaparsın. Geçen sene çok arı sönmesi oldu hatırlarsan, arısı sönen bahane üretiyordu, arımız varroadan öldü diye kıvıranlar, varroa ile nası savaşılır senaryoları sunuyorlardı, nereden aklıma geldi bilmem ki?

Sağlıcakla kal.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Yaptığın işten zevk alıyor olman harika bir duygu.İçinde varolan yaşam ışığını;bahçene,arılarına,ailene ve bizlere yansıtıyorsun.Böyle devam et emi...

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Asım abi teşekkürler.
Vecdi abi tavuk ve horozlarda surat görüldüğü gibi bir karış pekde gönüllü çıkmadılar görücüye ya hayırlısı. Sağlicakla kal abi

Ali abi bahsettigin arkadas varooa mücadelesini benim gibi yapmayın demeki istedi gecen sene hoş kendisi için oldukça masraflı bir egitim Sistemi' idi ama naparsin:) sağlicakla kal.

Yusuf abi aksi durum mümkunmu bir isten ya zevk almak lazım yada para sağlicakla kal.

Trakya dedi ki...

Aga ba bu yıl mahalle k.....gibi gezmedim dersen zaten kimse inanmaz sana:)) videonu izledim öyle rahatsın ki sanki arı değilde mutlu tavuk bakıyorsun beya MAŞALLAH MAŞALLAH nazar değmesin kıskananlara ne diyelim .......... burasını sen doldurursun kolaylıklar dilerim.

muhteşem turunç dedi ki...

Şenol Abi'm benim sağolasin hakikat bu sene mahalle kabadayıları gibi gezdim:) arı bakma seklime gelince tavuklarda arılarda aynı bahçede ikisinde aynı sekilde bakıyorum. Kiskananlar çok yasasın be onlar olmazsa biz kimle uğraşacak hayat sıkıcı ölür o zaman.:) sağlicakla kal.