7 Ağustos 2012 Salı

2012 yılı bal sağımını kademeli olarak üç günde yaptık:/)

2012 yılının balları alındı. Sağım işlemi kademeli olarak yapıldı. 3,4, ve 5 ağustosda yavaş yavaş ve fazla yormadan işlem tamamlandı. Ağız tadıyla tüketiriz inşallah.


 Yoğun eleştirilere bu senede maruz kalmamak için üst tarafımız tşortlu olarak sağım yaptık:/)



Her gün yaklaşık üç kovanın ballarını aldım. Üç kovanın sırlarının açılması ve süzülmesi bir günde ancak ve yormadan bitti.



Bu sene bazı ballıkları 9 çıtalı olarak denedim. Sonuç olumlu..Yüksek kabartılan petek gözlerine ana arı yumurta atamadı. Ben sır bıçağı ile çok kolay bir şekilde sırlarını açtım.


Sır bıçağını üst ve alt çıtaya dayayıp fazlalıkları sıyırıp aldım. Hem çıtalardaki petek gözleri standart yükseklığe ulaştı ki artık ana tarafından yumurta atılabilir geldi, hemde ben rahat çalışmış oldum.


Evin faresi gene iş başındaydı süzme esnasında bol bol bal yaladı.:/)


Cumartesi sabahı köpek sesleriyle uyandım. Kümeslerin oradan geliyordu çıktım kovaladım. Benim tek başıma zor yapacağım bir işi yapmışlar koca kümesi yerde sürüklemişler.


Köşedeki tellere bakın nerdeyse gireceklermiş içeri..


Amaçlarına ulaşamadılar bizimkiler sağ. Allahdan ben oradayken olay oldu. Sürüklenen kümeste sular dökülmüş; aksi halde tavuklar susuzlukdan ölürlerdi.



İşleri bitirdik, artık dinlenme zamanı....


14 yorum:

MİNİK ARICI dedi ki...

Sayın Muhteşem Abim;
Emeğinizin karşılığını çok güzel almışsınız. Ellerinize sağlık.
Tüm sevdiklerinizle şifa niyetine tüketiniz, afiyet şeker olsun...

Unknown dedi ki...

Abi hasatın hayırlı ve bereketli olsun,video da güzel olmuş emeğine sağlık.

Selamlar Saygılar.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi bereketli olsun.Hasat bitmiş, bu kademeli sağım yaşlılara özel bişimi::)))
Memlekette bizleri eleştirebilen arıcı kaldımı, sen çoluk çocuğun konuşmalarına arıcı eleştirisimi diyorsun be yaww::))
Bunu şu şekildede söyleyebiliriz, bir şeyleri eleştirebilenler daha iyisini ortaya koysunlar...
Hayırlı tatiller diliyorum, tatili fazlasıyla hak ettin, sağlıcakla kalın.

Trakya dedi ki...

Aga hasadın bereketli olsuniyiki beni çağırmadın ben tanga ile gelmeyi düşünüyordum:))) geçen gün bir arkadaş çağırdı bal alıyoruz dedi arıları sakin diye söylüyordu bi bakayım dedim yakındı bi gittim abi ne göreyim yanında iki kişi maskeli bir elinde körük bir elinde fısfıs birde baktım kovanın içinde arı yok gibi bol bol duman arkasından da fısfıs dedim hani senin arılar sakindi sakin beya dedi o kovanın içinde sen olsan okadar duman üstüne de yağmur kafanı kaldıramazsın dedim bi de bana artislik yapıyosun benim arılarım sakin yanındakilerde tam teçzisatlı ne arıcılar var attımı mangalda kül bırakmazlar aga çağıracaktın ekibi ne balın kalırdı ne bahçede bir şey aç ta çalışırdık beya bir doktorumuz var akşam oldumu bir lokanta gösterirdin olur biterdi beya:))) kolay gelsin iyi tatiller.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Hasatın bol,bereketi daim olsun.Anlaşılan tam hobici modunda,keyifli güzel bir sağım dönemi geçirmişsin.İki yıl önce bende senin gibi üçer üçer sağım yapmıştım ,süperdi.Tabii balda azdı::))

Güzel bir tatil yapman dileğiyle...

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Hocam teşekkür ederim.

Mehmet abi teşekkürler. Sağlıcakla kal.

Kademeli sağım; ekibi tarafından terk edilip kaderiyle başbaşa bırakılmış arıcıların kullandığı bir sağım tekniği Ali bey.Sevgili ustam eleştiri derken arıcı değil edep ve haya bekçiliğine soyunan akıl garibi tipleri kast etmiştim:/) onlara laf vermeyelim demiştim. Sağlıcakla kal.

Şenol abim benim senin o arkadaşın videosunu izledim sanki amaaa... nerdeydi ba:/)Öyle tanga manga boş ver dile düşersin alimallah..:/)sen kaç sonrada gelirdik hee yedik:/) sağlıcakla kal.

Yusuf abi evet tam hobici modunda sağım yaptım. On kovandan 120 çıta civarı bal aldım 9 teneke süzülmüş bal çıktı. Az oldu:/) ama napalım buna şükür. Sağlıcakla kal abi.

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

Muhteşem abi bal hasatın bereketli olsun,Allah ağız tadıyla yemeyide nasip etsin inşallah,iyi tatiller,sağlıcakla kal abi.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi hasadın bereketli olsun. Saglıcakla kalın.

bekir dedi ki...

maşallah abi allah doya doya yemek nasip etsin

muhteşem turunç dedi ki...

Serdar abi teşekkür ederim.

Vecdi abi sağolasın sağlıcakla kal.

Bekir abi teşekkürler.

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi,bal hasatın hayırlı olsun.Kümese dadanan köpekleri birilerimi gönderdi acaba:)))Susuzluktan ölmese bile köpeklere yem olurdu tavuklar.sağlıcakla kal.

muhteşem turunç dedi ki...

Emrahcım tayland galiba it eti yiyorlarmış sipariş almaya başladım:/) çözdüm olayı.

miriliburak dedi ki...

Abi hasadın hayırlı bereketli olsun.

muhteşem turunç dedi ki...

Fatih abi teşekkürler.