16 Nisan 2012 Pazartesi

Katlar artmaya başladı...Kanolalar açtıı..!

Bu hafta cumartesi hava yağmurlu olunca pazar günü arılarıma gidebildim. Sabah güzel arı uçuşu vardı ve polen geliyordu. Benim arılarım sakinler:/) pantolonda iğne felan yok kafada maskede:/)


Her yer yemyeşil, çiçekler açmış. Bahar ben geldim diyor.
İki hafta kadar önce kat attığım kolonide ham petekler kabartılmaya başlanmış.
Gözden kaçan bir çıta satndartlara uygun olmazsa arılar tarafınden altına böyle petek örülür:/(
Hemde erkek gözü:/)
Kanolalar açmış. Ohh gel keyfim gel. Kolonilerim tavan yapar artık.
Havaların ısındığının bir diğer göstergesi yılanlar. Bizim oralarda kör yılan, kara yılan diyorlar zehirsiz:/( ama insanlar özellikle çobanlar öldürüyor bunları. Sebebi ise ineklerin memelerini emiyormuş ve memenin iltihablanmasına neden oluyormuş. Ancak bu yılanlar acayip fare düşmanı. Son yıllarda benim oralarda fare miktarındaki artış bu yılanların sayılarındaki azalışa bağlı.
Armut ağacımda çiçeklenmiş.

Bunlarda he sene bahçeme ektiğim yağlı begonyalar. Benim orayı çok sevdiler havalar soğuyana kadar sürekli çiçekli kalıyorlar.

Kiraz ağacıma yaptığım kabuk aşısı tomurcuklar patlamak üzere inşallah tutacak.

Evimin önünden görüntüler. Bu görünen yer bir ay sonra çiçek saksısı gibi oluyor.

13 yorum:

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

hocam slamlar,

hayırlı osun kat atmaya başlamışsınız. Kanolaada açınca arılar dahda gelişecek işallah.

hayırdır bu sefer tavuk horoz görüntüleri yok. ihtiyatlı davranmaya başladın sanırım. Hele haberlerde tavuklarım hormonlu olduğu haberleri yayınlandıktan sonra.:))

İlhami Uyar dedi ki...

Sevgili hocam,baharla birlikte sizde faaliyetlere hız vermişsiniz kolaylık ve başarılar diliyorum,kör yılan dediğiniz cins zararsızdır,saldırmaz kimseyi rahatsız etmez ama yılanların yüzü soğuk ,insanlar öyle algılıyor,herşey gönlünüze göre olsun,sevgi ve saygılar sunuyorum.

muhteşem turunç dedi ki...

Zafer abi inşallah bir hata yapmaz ve böyle devam edersek bal sağım haberlerini de yaparız. Tavuk konusu karışık:/( kara sevdalı bir horoz var iş çıkaracak başımıza, belki unutur diye bir süre görüntülerini koymayacağım bloga:/)

İlhami abi evet hem zararsız hemde doğal dengenin bozulmaması içinde faydalı hayvanlar bu yılanlar ama gelde insanoğluna anlat.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi pantolonunda iğne görmek istiyorsan bize bu sıra acilen uğrayabilirsin, ıslah işlerine başladım, geç kalırsan bu zevkten mahrum kalırsın::))

Maşallah arıların katta son peteleri örmeye başlamışlar, niye bir kaç çıta ilerideki ballı çıtaları gizliyorsun, ben yermiyim ba::))

Abi o yılanlar aslında çok kıymetli, ekzama gibi hastalıklara kebap yapıp yiyenler hastalıklarına çare buluyor diye biliyorum.

Aşılar tutacaga benziyor ama sakın kurcalama.
Sağlıcakla kal.

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

Muhteşem abi attığın katlar hayırlı olsun inşallah ballıkları verdiğin haberlerinide alırız,aşışarın tutacak gibi inşallah ama gündönümünden sonra tam belli oluyormuş,sağlıcakla kal abi.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Boynuz kulağı geçmiş ,lakin gören yok::))

Usta iğne yemekten bert olmuş,Kalfası olarak bir el at derim::))

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi hatayı bir kere yapacaksın. İkinci kere yaparsan kendinde kusur arayacaksın. Ben geçen sene senin kutuların arılandırılması işine girdiydim. İkinci kere yemem bu numaraları:/)Abi ballıkların görüntüleri daha sonra zamanı gelince vizyona girecekler:/(..Yılana gelince kebap dana etinden olursa daha iyi geliyormuş hastalıklara bak miriliye nasılda yiyor:) Sağlıcakla kal.

Serdar abi inşallah hazirana doğru tuttukları kesinlik kazanacaklar.

Yusuf abi usta hakkat pert oldu. Geçen sene hacıyla bizim yaşadıklarımıza inanmıyordu. Bu sene gördü...:/) abi el atmak konusuna gelince forumda link attım daha ne yapayım:/( sağlıcakla kal abi.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem agbey,arıların bu hafta farklı olacagını zannediyorum. Aşı tamam gibi.Yarın ceviz aşısı deneyecem.Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Vecdi abi bende öyle tahmin ediyorum. Aşı inşallah tutacak. Ceviz aşın inşalah tutar abi sağlıcakla kal.

miriliburak dedi ki...

Doktor abi arılar coşuyor Maşallah.

Hadi hayırlısı bakalım.

Bizim kıza iyi bakasın he bu defa kurtuluşu yok. Hem saklamakla filan unutulmaz o :))

evangelos naxios dedi ki...

Gunaydin Muhtesem cok guzel fotograflar!!!
Selamlar!

Unknown dedi ki...

Abi katları atmışsın hayırlı olsun,
doğada yılan,tilki,atmaca ne kadar da zararlı görünseler de doğanın dengesine büyük katkıları oluyor.

Hayırlı sezonlar,Selamlar abi.

muhteşem turunç dedi ki...

Fatih abi ee bahar geldi be yaw:/) Tavuka konuyu niye getiriyorsun anlamadım görüntüsü bilem yok haberde :/( Sağlıcakla kal abi.

Thankyou very much mr. Evangelos Naxios.

Mehmet abi hakikaten doğada tüm canlılar bir zincirin halkaları tarzında yaşıyorlar ve her birinin vazgeçilmez görevleri var. Katları attık haftaya daha ayrıntılı olarak görüntüleriz. Sağlıcakla kal abi.