1 Nisan 2012 Pazar

Ballı yumurta:/)

Benim tavukları sönmüş kovan balıyla besliyorum:/) niye sönmüş kovan balı derseniz sönmemiş kovandan bal almayı yemediler de ondan:/). Horoz felan derdim inek tavukları önden yolladı kendisi arkada:/(


Bakalım bu yumurtalar ballı olacaklarmı:/)

Bahçeme bahtsız bir köstebek dadandı:/( inek atalarından ders almamış olacak:/( taze tümsek kazılıp delik açıldı. Çok sabırsız anında kapatıyor:/) tabi kapatırkende gümm...!

En etkili köstebek savar budur. Deneyimlerime göre kaçırmıyor:/)

Hava serinceydi. İki kovanda yaptığım kontrol diğerlerini açmama gerek olmadığı düşücesi oluşturdu. Arılar yoğun polen taşıyorlardı. Fareler için koyduğum telleri artık çıkardım. Bayağı bir sorun oluşturuyordu arılara.

Tavuklarımın yediği; ölü arılar ve ballı mum kırıntılarıydı. Vecdi abimizin hediyesi olan karakovan bu sene söndü. Bende peteklerini havalar iyice ısınıp, güveler canlanmadan kesip aldım.

Elimdeki son siyah petekler ve bu karakovanın petekleri bu hafta eritildi.

Kalan zamanımı bahçede yabani ot temizliği ve bellemeyle geçirdim.

Çavuş üzümü denilen cinsden bir asmam vardı Bu güne kadar hiç üzümünü yemedim desem yeridir. Naaptıysam hastalıkdan asmanın taneleri hep çürüdü:/( Bu sene iki hafta önce kestim ineği. Acı suyu aktıkdan sonra (bunuda internetten öğrendim) komşumun bana nispet edercesine üzümünü hediye ettiği asmadan aşı yaptım:/) bakalım tutacakmı.

Vişne ağaçlarımdan birine kiraz aşıladım. Aşı makası denilen aletlerin yaptığı kesiklere benzer şekilde kesi yapıp aşıladım. Aşı macunu olarak beyaz silikon kullandım:)

6 yorum:

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,hafta sonu renkli geçmiş,misafire iyi davranmamışsın. Dünyası değişmiş.Yumurta işi iyi gidiyor bakalım ne zaman tavukların ogul verecek.Saglıcakla kalın.

miriliburak dedi ki...

Abi benim tavuğu balla besliyorsun ya dört köşe oldum desem :))

Aşı yapılacak deseydin gelirdik ba hem mekanı öğrenir hem de tavuğumu görürdüm:(

Hayırlı günler...

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

İki köstebeğim kayboldu ,senin oralarda gören var mı diyecektim::))

BUgün ölüsünü yiyen tavukcukların ,yarın tazesinin tadını keşfetmesinler::))

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Vecdi abi hafta sonu hakikatyen renkliydi..Misafir temiz iş oldu defin felanda gerekmedi:)Tavuklar hava biraz ısınsın bakalım napacaklar abi:/) sağlıcakla kal abi.

Yav Fatih abi senin tavuk dedinde bu hafta çok hastaydı:/( bal felan ondan verdim bakalım hftaya durumu ne olur:( keşke geleydin hasta ziyareti olurdu hayırlısı bakalım önümüzdeki günler ne getirecek:/)

Abi ben bir tane canlı bir tanede mefta köstebek gördüm bizim oralarda ama kimindi bilmem:/) tavuklar bu güne kadar canlısının tadına çok baktılar acayip zıplıyorlar gülmekten yıkılırsın seyretsen.:/) sağlıcakla kal abi.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem bey bir köstebek vurdun, bilmeyende aslan vurdu sanacak::((
Maşallah tavukların iyi çalışıyor, kış günü yumurtayı kırmışın be. Toptan mı satıyorsun perakende mi?
Sağlıcakla kal.

muhteşem turunç dedi ki...

Sevgili ustam sen köstebeeği görmedin:/) göreydin kaçacak delik arardın:/( abi benim tavuklar acayip yumurtluyor satışa kalmıyor ba ye ye anca bitiyor:/(