26 Şubat 2012 Pazar

Bahar geliyor...

Artık sezon geldi gelecek ağzı kulağında:) bu cumartesi 13 derece olacak diye duyunca yanıma kayınbiraderimi (namı diğer ortak) alarak öğlen 12 00 gibi arılığa vardım. Hava günlük güneşlik. İlk iş benim kızları saldım. Sanki msn de konuşulanları duymuşlar; bizim aile birliğimizi bozmayasın dediler:( horozda bu iş namus meselesi şakaya gelmez gibi bi şeyler mırıldanıyordu:)


Tavuklar eşelenip gezinirken, ben arılarımı şöyle bir kolaçan ettim. Ballı babalardan polen geldiğini görünce dedim bir iki tanesini açayım.


Ohhooo yumurtalar başlamış:) Ama daha yeni yeni. Bir hafta sonra hadi bilemediniz iki hafta sonra hızlanırız.

Gene kolonilerden bir diğerini daha açtım.


Bal stokları yerinde bunda da, yeni yeni, ufak bir alanda yumurta vardı.

Geçen sene benim ustanın verdiği plastik kovanda üstte şerbetlik kısmındaki havalandırma delikleri propolisle kapatılmış. Tabi elimizde propolis oldu ama önemli değil biz eldiveni atalı çok oldu:) 

Önemli noktalardan biride eniştelerin kıymetli olduğudur. Hoş tutulmalıdırlar:) nede olsa kayınçoların kardeşlerine bakmaktayız dimi:) işte bu durumdan dolayı bizimkini gel seni gezdireyim diye kandırdım ve yazlığa gelince eline budama makasını tutuşturdum. Bütün ağaçların ve güllerimin budama işini tamamladı. Ben bunları yazarken telefon etti; öldüm bittim yatıyorum diyordu. Bir tur daha bordo bulamacı uygulaması yaptım. Bu sene bahçemde bahara hazırlık çalışmalarım tamamlandı. Allah herkese böyle bir kayınbirader versin:)

11 yorum:

Unknown dedi ki...

Selamlar Muhteşem abi,
Bu sene burada ve ülkemizde o kadar soğuk olduki,bahar gerçekten hissedilir şekilde geldi çok şükür.
Kovanların durumu güzel görünüyor maşallah besinleride var resimde gördüğüm kadarıyla gerisi kolay.
Bahçe bakım işlerine başlamışsın abi hayırlı uğurlu olsun,bol bol hasatlar diliyorum sizlere.

Selamlar Saygılar.

Not:Kayınçoları fazla yormayın :)

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,arı bahçe,tavuk hepsi birarada düzen iyi.Senin tavuklarında namı sınır ötesini aştı.Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Mehmet abi doğru diyorsun. Ben İstanbulda bu seneki gibi kışı 1987 de yaşadım. Ama artık bahar geldi sayılır. Kayınçolara gelince yok be yaw yorarmıyım pilini bitirdim. Gün boyu yatmış:)Sağlıcakla kal.

Vecdi abi çok şükür bahçede düzenim iyi. İnşallah bir aksilik yaşamam. Evet uluslararası üne sahip tavuklarım var. Zaten bunu bilen bazı dul horuzlarda sulanmakta ama nafile bizimkiler ddışarıya kız vermeyiz deyip dururlar:)sağlıcakla kal abi.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi maşallah durumlar iyi gözüküyor. Kovanları niye sen açıp ellerini propolistle kaplıyorsun, kayınçon o işi yapardı.Boşu boşunamı ortak diyorsun. Biliyorsun bizim arıları acemiler hariç herkes yönetebiliyor::))
Yav senin arılıkta tavuk sayısı artmış diyecektim, ortalıkta civcivi göremeyince durum anlaşıldı, ne kadar serilip serpilmiş, maşallah.
Sağlıcakla kal.

Unknown dedi ki...

selamun aleyküm babişko havalara nazar etin gibime geliyor salı günü yeniden kar geliyor gibi gözüküyor meterolojiden inşallah fazla soğuk olmaz arılar öyle genişletmişlerki yavru alanlarını herşeyin gönlünce olması dileği ile.allaha emanet ol.selam ve dua ile.

miriliburak dedi ki...

Doktor abi hareme sızacağız az kaldı ;) emir olmadı sıra demirde :)


Arıların keyfi yerinde maşallah.
Ağzı kulağında nasıl oluyoru :o

Hayırlı günler...

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Abi haksızlık yapıyorsun.Budama ve ilaçlamayı kayıncoya,hasatı Bakan'a yaptırıyorsun.

Oluyor mu şimdi:)

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi sen benim ortağı Seyithan abimi sandın:) o ancak arı açar:)yaw tavuklarıma sulanıp durma:) sağlıcakla kal.

Asım abi nazar mazar etmedim ba ama işlerimi bitirmiş olmamdan dolayı da rahatım hani kar gelecekse gelsin:)

Abi harem haso erkek bir erkek tarafından korunmakda. Sızma konusuna gelince sen bilirsin; horuz demirden korksak karyolada yatarmıydık dedi haberin olsun:) Abi bir adam düşün o kadar sırtmışki ağız kenarı kulağına gelmiş:) ağzı kulağında derler bizim oralarda:/(

Yusuf abi yenen kazıkların bileşkesi tecrübe imiş:/) aliyi hasatta, kayınçoyu bahçede çalıştırma konusu edinilen tecrübeler sonucunda gelinmiş olunan bir durumdur:/)sağlıcakla kal abi.

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

Muhtem abi arıların güzel görünüyorlar maşallah,bahçe işlerinide hallaetmişsin,bol bereketli, bol ballı bir sezon dileklerimle,sağlıcakla kal abi.

muhteşem turunç dedi ki...

Serdar abi sağolasın.

İlhami Uyar dedi ki...

Saygıdeğer hocam,kayınvalidenizin vefat ettiğini öğrendim,allah rahmet eylesin,geride kalanlara sabırlar versin,mekanı cennet olsun.Saygılarımla