27 Kasım 2011 Pazar

Yağma:/(

Geçtiğimiz çarşamba arılığa gidip işlerimin en sonunda terasdaki arılarıma da bakayım dedim. Bu arılarım; iyi baktığım, kendi üretimim olan özel koloniler:) bu nedenle bakımlılar. Bir tanesi 5-6 çıta arılı olarak tutulmuşdu. Bu durumda tutmamın nedeni anaya çok fazla yumurta attırmamak amaçlıydı. Aynı zamanda da bana 300 metre aşağıya 50-60 koloni geldi bu sene. Sonuçda bu kolonilerden olduğunu zannettiğim yağmalama girişimi meydana gelmiş. Şu manzaraya bakın sanki ortaçağ meydan savaşı yaşanmış ve savaş alanı ölü arı dolu. Bu görüntü olayın terasda olmasından kaynaklanıyor, arazide olsa bu kaddar ölü arı böcekler tarafından halledilip bize gösterilmiyor. Yada otların arasında göremiyoruz.

Burasıda savaşın yaşandığı kalenin kapısının önü:/) yani kovanın musluğu. Yerler petek kırıntıları ve yağmalanan balın bulaşıkları....

Saldırıya uğrayan komutan hayatta. Ordusunun nufusu bayağı azalmış ama kale kontrolündeydi. Ama yağmalanma işte savaş gibi sonuç kötü.

Ama dedim ya benim için kıymetli bu arı. Şu anda 2-3 çıta kadar kalmışlar. Aldım geldim balkona. Yakın çevremde arı yok bu nedenle kışın rahat edip yaralarını saracaklar. Bende kışın oyuncak sahibi oldum. Bahara götürürüm artık.

7 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi geçmiş olsun.Özel arılar arılıkta tutulmamamlı, olmadık işler olabiliyor. En berbatı ise durup duruken bir oğul gelip bu tür kovanlara sarabilir, o kadar kovan varken gidip özel konvan yağmalanabiliyor. Hiç olmadık bir terk gidip gene sataşacak yer bulamamış gibi, bulacağı yeri iyi biliyor.

Kovan aslında yağmayı fark etmiş, koloni yağmayı fark etmese o kadar ceset olmazdı, koloni savaşıyor ama dışarıdan gelen çok olunca dışarıdaki bitmiyor ama bir kovan nasıl tükeniyor ortada.

Sağlıcakla kal.

miriliburak dedi ki...

Abi geçmiş olsun her sene bir şekilde oyuncak buluyorsun kendine :)

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,geçmiş olsun.Tehlike atlatmışsın.Balkondan iyi ve garatili yermi olur.Saglıcakla kalın.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Hafızam yanıltmıyorsa beni komşu arılar geldiği zaman ; sen gelecek oğul hesabı yaparken bende yağma hesabı yapmıştım.Tuttuğunu görmek üzücü.KOmşu arılıktaki arıcının yağmacı bir ırkla veya aç arı ile çalışması senin için çok zor.Bu yaz 3 ay boyunca sıkıntısını yaşadığımdan iyi bilirim.

Yakınıma adamın biri 40 koloni civarında koloni getirdi.Nektar akım zamanında bile kovan kontrolü yapmakta zorlandım var gerisini sen düşün::((

Neyse ki ana kurtarmış.Artık bundan sonra kışı beraber çıkarırsınız.

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi bu durum aynen körün taşı gibi denk geliyo işte:)neddeni yok. Amakabahat benim bu koloniyi zayıf olması neddeniyle, zaten aklımdaydı, getirecektim balkona ama işler umduğumuz gibi gitmeyince ...işte ne dersen de körün taşı denk geldiiii:/)

Fatih abi içimizdeki çocuk ölmedi şükür be:) oyuncaksız olurmuyuz:)

Vecdi abi sorma:/( hakikaten ipden döndük.

Yusuf abi bunlar bana kolay bela olamazlardı..Bendeki koloniler hakkından gelirdi bunların ama bu zayıf koloni olunca buna musallat olmuşlar işte:) zaten niyetimizde beraber kışlamak vardı hayırlısı olsun dıyelım ne dıyelım..

Unknown dedi ki...

Abi geçmiş olsun,gördüğüm kadarıyla ana arıya bir şey olmamış çok şükür.
Selamlar,Saygılar.

muhteşem turunç dedi ki...

Mehmet abi sağolasın evet kazayı ufak sıyrıklarla atlattıkgbi:).