20 Kasım 2011 Pazar

Ohh be üç hafta sonra...:)


Üç haftadır elde olmayan sebeplerle gidemediğim arılığıma sonunda dün gidebildim. Hava 12-13 derece civarı olunca arı uçuyordu. Kutulardan bir tanesini açlıkdan sönmüş durumda buldum. Bu son üç haftalık ihmalin getirdiği bir sonuç. Kalan beş kutuma ikişer bardak koyu invert şurup verdim. Daha önce bir kutumda terk olmuştu bununla birlikte bu sene kutu kaybım ikiye çıktı.


Aşağıdaki kolonide geçen sene kovanı terk etmişti. Anasının kanatları kesik olduğu için anayı kovanda üç beş arıyla gezerken bulmuştum. Bu sene gene aynı naneyi yemiş ve ebesini görmüş. Yerde bir avuç arıyla yatarken buldum. Hepsi soğukdan mefta olmuşlar. Ayrıca fotoğraf makinemdeki kart da hapı yuttu o nedenle bazı fotolarım gümledi. Bu nedenle daha neler vardıda fotoğraflarda mefta oldular:(


Bu hafta en önemli işim tavuk kümesinin tabanını ahşap kaplama işiydi. Havalar soğudu taşda çıplak ayakla gezmek olmaz dedik, terlikde bilmez bunlar diye  zemini ahşap çıtadan ızgara haline çevirdim:) Hem pislikleri çıtaların altında toplanacak ve dolayısıyla temizlik kolay olacak hemde üşütmeyecekler. Bunu da fotoladımda eh kısmet haftaya :)
Bizimkiler üç hafta kapalılar saldım inekleri. Bu arada Vecdi abimizle telefonda konuşuyorum bizim horoz öttü:) Vecdi abi vay be ne ötüş o dedi... Ereğliden bir öttü Kemahdan duyduk dedi:) Ustaya duyurulur. Kendisi bir ötsün bakalım nerelerden duyulacak:(


Yerli tavuk işte:( kış kıyamet gurk olmuş gene. Hemde 1,5 metre yukarda:( dedim ellemiyom seni çıkar civcivleri de gör gününü:( bu soğukda nasıl bakacak onlara ayrıcada nasıl indirecek aşağı beraber görecez.Ben kümesin içinde tahta çaktım durdum hiç kalkmadı arada takır tukur yumurta çevirdi:) Daha önce yumurtalarının yerini değiştirmiştim yeni yerinde tekrar yatmamıştı. Bu sefer ellemedim.

11 yorum:

miriliburak dedi ki...

Abi bu tavuklar usta için yaza hazırlıkmı yapıyor nedir :)

İlhami Uyar dedi ki...

Hocam ben tavuk yemiyorum haberin ola ,fakat aşırı derecede düşkün olanlarda var demekki burada öten horoz Erzincandan duyulduğuna göre sizin yakındakilerden ve uzaktakilerden kaçışınız maalesef yok,arılara ihmal ettiğiniz belli oluyor ,neyse bundan sonrası daha iyi olur inşallah.Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,ana kutusunun gitmesine üzülme,kovanların iyi.Horoz son günlerini yaşıyor.Usta horozu niye pas geçiyor ,anlamış değilim.Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Fatih abi ben dururken dertleri neki ustaya hazırlık yapsınlar:) sağlıcakla kal.

İlhami abi sen benim arılığa gel ne istersen ye. Söyle ustayı keseyim sana feda olsun:) hoş eti yenmez ama genede sen bilirsin:)sağlıcakla kal abi.

Vecdi abi elden ne gelir tabi ama planlamayı yapamadık işte. Bu işler ahkam kesmeye benzemiyo. Açlıkdan ölen koloni görürddüm sağda solda derdim niye ihmal ederlerki ama oluyor işte. Usta bu horozu anca tel arkasından sever abi:)

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi makinaya ne oldu be nazar mı değdi?::))
Geçen hafta hava atıyordun süper makro filan diye...

Sen istediğin kadar horuzu yedirmeyeceğim de, nasipse gelir Hint'ten yemenden, nasip değilse ne gelir elden derler atalar, nasibimizi bekliyoruz::))
Senin eko tip tavuğun başına gelecek var kış geldi, ineklik ediyor ne biçim eko tip bu?
Sağlıcakla kal.

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi makinam super be. 1cm den makro çekim özelliği var. Canon a480 hemde. Buldum bir yerde adamın elinde kalmış.Kart su koydu neçenin sd kartıydı olan fılm ve resimlerime oldu. Sakin arı gösterecektim aleme kısmet değilmiş napalım.Tavuğuma laf yok yerli o onu beslersen yumurtayı zor civcivi bol görürsün. Anlayacağın bizim yerli arılar gibi.Sağlıcakla kal abi.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Senin firari bu sonu haketmiş.Yalnız diğer inekler anayı bırakıpta nereye gitmişler, hayret.Anayı terketmemeleri gerekmezmiydi.

Kuluçkaya yatan tavuğu kaldır derim.Çıkacak olan civcivlerin hiçbir şansı yok.Soğuktan mutlak ölüm.Tabii çıkabilirlerse.


Tavuğu yerinden kaldırarak kuluçkadan vazgeçiremezsin.

Önereceğim tekbirşey var.Tavuğu al eline ,kıç kısmı iyice ıslanacak şekilde suya batır çıkar ki bir daha yatmamaya ikna olsun::))

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Abi geçen senede bu anayı kızları terk etmişlerdi:/( bu sonu haketti bu ana neden dersen hayırlı evlat yetiştiremedi iki senedir:)

Gurk tavuğa gelince bundan 1 aya kadar önceydi galiba gene yattı bu inek bende aldım kömürlüğe götürdüm yumurtaları dizdim bu haspa yatmadı elimi sürdüm diye:/( şimdi yatsın mıçını felan ıslatmayacam hatta bir hafta daha geçsin etrafına tel dönerim çıkan yavrular aşağı düşmesin diye hele bekleyelimde görsün gününü:() sağlıcakla kal abi.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Öleceklerrrrr.....

Gereksiz yere tavuğunda zayıf düşüyor.

SLM ve Muhabbetle...

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

Muhteşem abi daha önce bir tane cin tavuğum vardı kış günü yerde kar varken, üç yumurtasınıda çıkarmıştı fakat çıkan ilk yavru ilk akşamda soğuktan ölmüştü diğer ikisini alıp evde büyütmüştüm,bence sende civcivlerin çıkacağı günü biliyorsan çıktıkları gibi civcivleri al yoksa malum hava soğuk.sağlıcakla kal abi.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi tam sana diyecektimki eve alırım:) Serdar abimiz imdada yetişti be:) sağlıcakla kalın abi.