22 Kasım 2011 Salı

Arıcı sohbetini özlemişim...

Yeni arıcı abimiz Zaim bey ve benim usta dün akşam ziyaretime geldiler. Zaim beyle tanışmamızda böyle kısmetmiş. Yüz ifadelerimizden neler konuştuk anlaşılıyor fazla söze gerek varmı:) arıcılık hakikaten güzel bir uğraş.

Aylardır arabanın bagajında gezdirdiğim, kimin gönderdiğinide hatırlamadığım:( larva transferi için kullanılan ışıklı aparatlardan zaim beye de verdim. Yaw dedi dur ben larva transferi yapabilecekmiyim:) abi merak etme Ali yapıyor biz niye yapamayalım deyince haklısın dedi:) aşağıdaki görüntüde de fotoğraf çektiren konu mankenleri gibi ne güzel poz vermişim:) istesem olmaz.


Buda gene aylardır bizim ustanın elinde bekleyen ve alamadığım (üstüne yatacakdı ama yemedik) antivarroa çekmeceli ve polen tuzaklı tabanlık. Musluk girişine polen tuzağı aparatı takılıyor ona aklınca bizimki el koymuş ama yemezler alırım ben onu:)


Buda çekmecenin çekili hali. Karamürselden arıcı arkadaşımız Adem Yamak aynı zamanda meslek olarak marangoz olduğu için bu tabanlığı hem dizayn etti ve hemde üretti. İşçilik harika. Denendimi derseniz bizim usta bu altlıklardan kullanıyor. Zaten Adem abide bu ürünü geliştirme aşamasında aksaklıkları tespit edebilmek için Aliyle sürekli irtibatlıydı . Son şekli bu oldu ve sağolsun bana da göndermiş.

5 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Sohbetin güzelliği yüzünüze yansımış.Zaim abi eminim ki keşke daha önce bu arıcılara bulaşsaydım diye düşünüyordur:)

Yalnız bir mevzu aklıma takıldı...

Zaim abi ile bizim Bakan sohbeti saç tava ve semaver çayı ile yapıyordu.Senin masada ise gözüme bisküviden başka birşey ilişmedi.Bu işte bir yanlışlık var ama nerde ben bulamadım::))

SLM ve Muhabbetle...

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,arının sebep olduğu dostluklara çok şahit oldum.Saglıcakla kalın.

miriliburak dedi ki...

Selamünaleyküm...

Ekip olarak farklı düşünce, kişilik ve meslek sahibi arıcılar ile büyümeye devam etmekte hayırlısı birde ben gelebilsem ziyarete yusuf abi neler yazardı bilmem :))

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Bu ne biçim arıcı sohbeti oldu ben anlayamadım. Benim bildiğim arıcı sohbetlerinin yanından bile geçmedi::((
Ayrıca Yusuf olayı anlamış beya. Masada sadece büsküvi var diyoru.
Keşke büsküviyi biz yeseydik...
Yazayımda herkes bilsin, Muhteşem abinin rahmetli babası dermişki, ev sahibi yer gibi yapacak misafir yiyecek. Bizimki yer gibi yapamayıp büsküvileri götürdü, bizde baktık::((
Zaim abiyede ayıp oldu yav.
Bu dünya etme bulma dünyası, sen bizim buralara gel, ev sahibi nasıl yapar gösterecegiz::))

Sağlıcakla kal.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi haklısın hakikaten sohbet güzeldi. Kafana takılan mevzuya gelince; birisine ağrıdan peynir gelmiş, kayınpederi için bal gelmiş ve dahi yenide sucuk yaptı. Bal ve peynirin hamallığını ben yaptım hani düşündüm çıkarır masaya biraz koyar:( nerdeee.... kala kala benim açlık krizine dermanlık bulundurduğum bisküviye kaldık. Yanlışlık burda işte:)

Vecdi abi hakikaten arıcılık böyle güzel dostluklara vesile oluyor çoğu zaman..

Fatih evet arıcılık hakikaten dediğin gibi bir uğraş. Ama ben Yusufa sordum sen gelince değil biz sana gelince yazacakmış abi karıştırmayalım lütfen:)

Ali abi ne desen haklısın:/) ben gelince sen beni utandır şöyle mükellef bir sac kavurma sofrası felan :/)usta zaten davranışlarıyla kalfalara örnek olanlara denir dimi:)