16 Ekim 2011 Pazar

Yağmur, fırtına ve kış geldi.

Bu haftada ancak pazar gün gidebildim. Aslında cumartesi günüydü planım ama hava soğuyunca sabah erkenden gider akşama gelirim dedim. Sabah 06:15 civarı hava sıcaklığı 8 dereceydi. Yağmur aralıklı inceden atıştırıyordu.

Gittiğimde ilk tavuklarıma ve arılarıma bakarım hep:/( bizimkilerin kümesinin kapalı kısmını saran branda yırtılmış, teli zorlanmış. Dikkatli bakınca "aç it duvar yıkar" derler ya doğruymuş. Köpekler bayağı uğraşmış. Hemde kış kıyamet yağmur yağarken. Açlar ya brandanın altından tavuk çıkacak sanıyorlar:) rulman kasası çıkınca naaptılar acaba:) Allahdan güney cephedeki brandayı yırtmışlar da bizimkiler fazla etkilenmemiş. Kapalı bölümün içi kupkuruydu. Ama hayvanları bu hafta için kömürlüğe koydum. Malum çarşambaya kadar soğuklar devam edecekmiş. Zaten haftayada yeni mekanları tamamlanmış olacak.


Tamamlanmış olacak demişken bu hafta çatı iskeletini oluşturacak kalaslar yerlerine oturtuldu ve yağmur gören iki cephe sıvandı. Haftaya az bir iş kaldı.


Geçtiğimiz hafta tam bir afet olmuş. Komşularımdan biri kapağı açılan bir kovanın kapağı kapamış ama baktığımda içindeki şerbetlik ağzına kadar suyla doluydu. Demekki bayağı bir süre o şekilde kalmış. Arılarını kontrol edemedim haftaya kaldı. Evin çatısında oluğa bağlı pimaşlar yerlerinden çıkmış. Komşum öyle böyle bir fırtıma değildi bina sallandı dedi.:/) elektirikler de kesilmiş anlaşılan iyi korkmuşlar.


Benim sehpalar rüştünü ispatladı. Ana kutularım yerlerinde duruyorlardı. Zaten en çok onlardan yana tedirgin olmuştum. Bahçede de bayağı bir şeyler olmuş; ayvaları yerden topladım:)  çardakta olması gereken asmam balkonda yatıyordu. Ama tüm bunlar çok şükür tamiri mümkün hasarlardı.


Akşam üstü dönüşe geçtiğimde arabamın derecesi 5 i gösteriyordu.:/(  Şaka maka kış geldi.

8 yorum:

Unknown dedi ki...

selamunaleyküm hocam allahın iyi kuluymuşun fırtınayı az hasarla atlatmışın tavuklara ineklerin zarar veremediğine sevindim selam ve duaile

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

muhteşem abi geçmiş olsun,inşallah kapağı açılan kovana bir şey olmamıştır,sağlıcakla kal.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem kalfam, malıyın zekatını ver, zekatını. Tabi kovanın kapasgı açılır, horuzu ustana bi koklatmadın sonrada olumsuzlık falan filan. Böyle kalfamı olurya , tavuk horoza villay yap, ustanı sorup gözetme, başına taş düşer, söylemedi deme.
Sağlıcakla kal.

miriliburak dedi ki...

Abi çok geçmiş olsun, bu zamanlardan sonra dikkat etmek lazım bizde her yer ağaç iken rüzgarın etkisi hissediliyor ya sizde nasıl olur görüyoruz.
Sürekli evin içerisinde durulmayınca gittiğinizde her şey üst üste geliyor ama hayırlısıyla atlatmışsınız.

sağlıcakla kalın.

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi geçmiş olsun,rüzgar baya sert esmiş senin orada aman dikkat et abi.
Tavuklarınızı biran önce kış gelmeden yeni kümeslerine alın abi,kolay gelsin.
Selamlar Saygılar.

muhteşem turunç dedi ki...

Asım abi sağolasın. Sağlıcakla kal.

Serdar abi bu hafta kontrol edicem çok soğuktu bakamadım ama evet inşallah arılara bir şey olmamıştır. Sağolasın.,


Ali ustam benim:) söz ilk geldiğinde horozu sana koklatacağım.:/( tabi beğenmezsen karışmam. Villa konusunda haklısın binayı görünce bayılacan bi horoz kadar değerimiz yokmuş burayı bize vermedi diyecen:)Çatla be :) ohh rahatladım yav başıma taş düşersede razıyım be:)... Sağlıcakla kal abi.

Fatih abi haklısın tedbir tedbir önemli diyoruz ama işte bazen bir musibet bin nasihatten evla oluyor. Neyseki canımız yanmadı buna şükür.

Mehmet abi evet bu hafta inşallah onlar yeni yerlerinde olacaklar. Sağlıcakla kal abi.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi afedi ucuz atlatmışsın.Senin horozun daha çocukları olacak,o güzelim ekotipi yok edecek ustan.Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Vecdi abi sağolasın. Telaşımından bloggera girip yorum varmı bakmak aklıma gelmedi kusura bakma cevap vermem gecikti. Bizim usta horozu ancak koklar:/( ha birde bir iki kanat tüyü alır hediyelik baabından:/) o ekotipi yok edebilirmi be:) sağlıcakla kal abi.