6 Ekim 2011 Perşembe

Geçen haftadan kalanlar...

Geçtiğimiz hafta sonu artık son kontroller ve beslemeleri yapmıştım. Bazı kolonilere süzülmüş petekleri yalatma amaçlı vermiş yada az ballı peteklerin balını alt kata çeksinler diye vermiştim. Bu işlemi yaparken üst örtünün köşesini katlayarak yukarı çıkış deliği bırakıp üste kat koyuyorum. Bunlar alındı koloniler yavaş yavaş kış moduna girmeye başladılar. Artık havalarda soğumaya başlayınca şortun yerini pantolon aldı:)



Geçtiğimiz hafta Ereğlide arıcılık yapan bir ağbimizi ziyarete gittim. Kendisi yaklaşık benden on yaş kadar büyük yaklaşık 100 arıyla sabit arıcılık yapan birisi. Eski ve tecrübeli bir arıcı. Zaman zaman yanına gidip bilgisinden ve deneyimlerinden faydalanmışımdır. Evveli hafta telefon edip yaw incirler oldu yemeğe gelin deyince durulurmu dedim ve gittim.
Arıcılık üzerine sohbet ederken bazı kovanların önünde ölü arı yığınları görünce konu tarlaların ilaçlanması ve arı ölümlerine geldi. Ölü arıları özellikle süpürmediğini gelenlere gösterdiğini belirtiyor Ahmet abimiz. Kanoladaki ilaçlama sonrası bu durumun oluştuğunu, bu seneki bal miktarındaki düşüşü de buna bağlıyor. Fazla söze ne gerek var buyrun kendisinden dinleyin.

Arı ölümleri mturunc

3 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Ne kadar üzülsekte boş.Ne bu gidişe ilçe tarım,ne de belediye müdahale eder.Bu mercileri harekete geçirecek tek bir yol var o da zor.Ulusal medya.

Umarım birgün ; toplum fertlerimiz bu topraklar üzerinde sadece kendilerinin yaşamadığını, diğer insanlara karşı da sorumluluklarının olduğunu öğreniler.

SLM ve Muhabbetle...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi maskeyi ne zaman giyeceksin, pantolon giydigini görünce bir merak sardı be::))

Terzi Ahmeti hep bahsederdin yüzünüde gördük. Bahçesi büyükmü, incir varsa başka meyve filanda vardır heralde. Bu arı ölümleri senaryosu, her sene degişik isimler altında hep hortluyor. Videoda çevreye bir baktım, arılıkta 2 adet katlı kovan var, birde arkasında katlı kovan vardı, onlar niye güçlü kalmışlar, ayrıca sen bu dedigin adama çok yakınsın niye senin kovanlarında arı ölmedi oda ayrı konu.
Sağlıcakla kal.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi ne dersen de balık baştan kokar derler ya aynen öyle. Koca ereğlide bir tane veteriner var:/( kanolada reçetesiz ilaç kullananlar varmış. Asıl ölümler bu türden ilaç kullananlarda oluşuyormuş. Ne denirki:/( sağlıcakla kal abi.

Abi havalar daha o kadar soğumadı be maske giyelim. Ali abi bende bu sene böyle arı ölümleri olmadı doğru. Bence yakın çevresinde oldu ne olduysa Ahmet abinin. Birde benim orası meralık yani devamlı kır çiçeği var. Ahmet abinin çevresi hep tarla yani ekili alan. Biraz bu konuda etkili. Benle arada 3-4 km var çok faydalanamaz onun arılar. Sağlıcakla kal abi.