30 Ekim 2011 Pazar

Ereğliye iki haftadır gidemedim. Bu hafta bir kaçamak yaptım. Kümese girince folluğu boş buldum. Yerdeki yumurta kabuklarını da görünce dedim eyvah bunlar yumurta yemeye alıştılar:(


Derken kafamı kaldırdımki Gitmişler yumurtaları geceleyecekleri kulübenin çatısına bırakmışlar. Dertleri neyse dilede gelmiyorlar:/( ki anlayabileyim. Eh çaresiz folluk tepeye taşındı.



Bu haftaki en önemli işim kış gelmeden tavuklarımın su problemini çözmekti. Problem derken artık kış geldi bir ay bile gidemesem yemlerinin ve sularının yetmesi lazımdı. En sonunda 200 litrelik bir depoyla şamandıralı bir suluk yaptım. Bu suluğu plastik dört köşe bir kutuya bildiğimiz depo şamandırası bağlayarak yaptım. Su içecekleri kenarı keserek alçalttımki rahat içebilsinler.


Depodan gelen hortumuda şamandıraya bağladım işlem tamam oldu. Haftada 20 litre suyu bitiremiyorlar ben onlara 200 litre su verdim. Ayrıca yemleri de en az üç hafta yetecek düzeyde:) daha ne isterlerki:)


Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım gene sordu, abi arıyı sıkıştırırken hangi çerçeveleri alayım diye. Anlatmakla olmuyor, buyursun fotoğraflı paylaşım. Kardeşim arıyı böyle sıkıştırki arı ısınırken fazla çabalayıp sönmesin. Duvar çıtasında bile az arı var ki arı şu anda  salkımda. Bu koloni bu sene sıkıştırmadığım bir arıydı hem yaptım hemde fotoladımki cümle alem görsün. Yok duvar çıtasıymış yok tavan çıtasıymış:)

Arıyıda böyle sarmak benim tecrübelerime göre en iyisi.. Hatta bu sarmanın dışına şerbetlik koyun, koyu kıvamlı olsun hava düzelirse çekerler. Rutubet sorunuda olmaz. Resimde alt kısımda görülen havalandırma delikleri de kapatıldı.

Güçlü kovanlarada şerbet verdim. Benim çıta tipi şerbetlikler hep kovan içindedir. Böyle olunca beslemekde kolay oluyor. Duman yok kenardan arala şırrr:) işlem tamam.

Ohh be kurdumu döktüm bu hafta. Bana bu epey gider.

6 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi kurdumu döktüm diye yazmışında hani hiç arı saldırısı filanda yok, her hangi bir şiş organ resmide göremedik, ne oldu yav?

Sağlıcakla kal.

miriliburak dedi ki...

Abi kümese yumurtasınlarda neresine olursa olsun. Neden tavuklar yukarı yumurtladı, arılar neden balları yukarı taşıyorsa bunlarda o dertten olmasın :)

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,tavuklar tercihini yapmış,kata çıkmışlar.Kata çıkamayanlarda var.Saglıcakla kalın.

Unknown dedi ki...

Abi yakında kümese kat atman gerekecek ona göre :)),maşalllah
çok güzel resimler.

Selamlar.

yusuf şimşak dedi ki...

SML...

Muhteşem Abi.

Senin tavuklar demekki yukarıyı daha sıcak buluyorlar.Kızlara süper villa yapmışsın,kirasını nasıl ödeyecekler bilmiyorum:)

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi kurdumu döktüm dedim kurdeşen döktüm demedim yaw:) benim arılar uzman arıcı arısımıki saldırgan olsunlar:)Sağlıcakla kal.

Fatih abi haklısın millet bal bulamıyor biz yumurta bulduk konuşuyoruz:)

Vecdi abi kuş beyinli der beğenmeyiz ama onlar bile katlı kışlıyo napayım alışamadık herhalde:=) sağlıcakla kal abi.

Mehmet abi zaten çekme katlı kümes oldu şimdiden. Sağolasın:)

Yusuf abi her gün kızıma taze günlük yumurta vererek ödüyorlar şimdilik bakalım belki zaman içinde zam yaparım kiraya:)Sağlıcakla kal abi.