27 Haziran 2011 Pazartesi

Bir hafta daha geçti bakalım haftaya neler göreceğiz...

Geçtiğimiz iki hafta oldukça yoğun tempoda çalıştık. Bir tarafda Beykoz İlçe Tarım Müdürlüğünün düzenlediği ana arı üreticiliği kursuna katıldık, diğer tarafda sanal alemden arkadaş ve dostluklarımızı sürdürdüğümüz arıcılar bir araya gelip canlı performans sergiledik ( bu tabiri tuttum:) Neyseki Geçtiğimiz cuma akşamı kursu sınav olup bitirip rahatladık ve cuma gecesi arılığıma gittim.
Benim bahçemi seven bitkilerden biri olan lavantalarım çiçeklenmiş. Arılarda yoğun olarak ilgi göstermekteler.

Bahar balını sonunda gecikmeli de olsa aldım. Bu sene bala çalışan ve oğulverip beni çuvallatmayan 5 kolonimden yaklaşık iki teneke bal süzdüm. Aslında sağım anını filme almıştım ama .....neyse işte:)

Son numaralarımdan biride balı tartmak. Ucuzundan böyle yaylı kantar edindim. Çıtaları taşıdığım ruşetleri tutma kolundan takıyorum kantarın çengeline hooopp...
20 kg be yaw maşallah..
Bahar balına kanolada karışık. Bu bal çabuk donuyor ve gözlerden imkansız çıkmıyor. Evveli seneler bunun golünü yemiştim bu sene ayçiçek balında karıştırmadım iyi oldu.
Unutmadan bizimki telefonda soruyor abi ayçiçekleri ne duırumda diye dedim 40-50 cm daha var 2 hafta. Bu sene mevsimlerde böyle sarkmalar oldu hayırlısı olsun ne diyelim.

4 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi madem bal hasadı yapacaktın niye haber vermiyon, bizde canlı performansa katılırdık, nerden buluyon böyle cins lafları bilmem ki.Cansız performans varmı şimdi onuda merak ettim. Kal sağlıcakla.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Hasılatın bereketli olsun.Lavamtanın da maşallahı var.

SLM ve Muhabbetle...

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi bahar balın bereketli olsun.Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi ayçiçek bal hasadında haber veririm artıkın, cansız performansda var tabiki herkes onu musalla taşında sergileyecek bir gün:)

Yusuf abi sağolasın lavantalar hakikaten benim orayı sevdi ve geliştiler.

Vecdi abi sağolasın.