16 Mayıs 2011 Pazartesi

Sezon tam gaz gidiyor bizde yanında...:/)

Bu hafta cuma akşamından arılığıma gittim. İlk iş terasdaki arı kontrol edildi. Keyfi yerinde..





Akşam olması nedeniyle yapacak iş bulamayınca bazı kovanlarda güneş etkisiyle oluşan açılmalar tamir edildiler.









Cumartesi günü sıradan kontrollerime başladım yaptığım bölmelerden biri ham petek vermemi kendi diliyle söyledi:)





Arılarımın durumları hedeflediğimden de iyi gidiyor.


Katlı kolonilerde meme kontrolü yaptım.





Bu kış sönen sepet kovanımın petekleri güvelenmeden kesilip alındı ve eritildi.





Konuştuğum eski arıcılar bir sepette ne olacak 3-4 çıta arı vardır derlerdi. Bakın bu peteklerden birini bozmadan çıkardım hemen hemen standart çıta buyukluğunde. Buyrun siz karar verin kaç çıta arı vardır bir sepette.







Bu hafta kovanlara koymuş olduğum erkek arı çıtalarından kapananları da bozdum. İçlerinde varoa kontrolü yaptım. Hiç göremedim bu moralimi düzeltti. Bulaşıklık fazla değilmiş.











Erkek gözlerinde varroa kontrolü mturunc

9 yorum:

UĞUR GÖK dedi ki...

Doktorum yeni sezonunuz hayırlı olsun.İşler yolunda görülüyor maşaallah.
Katta ana memesi kontrolünü sizden gördükten sonra bende uyguladım çok rahat.Ama çerçevenin altına yapmayıp da çerçevenin yan tarafına ana memesi yapan arıda olabilir mi acaba? Diyerek bir soru işareti de kalıyor insanın aklında.İyi çalışmalar.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi işlerden arazi olmak için cuma akşamından yazlıga gitmedin dimi::))

Yav erkekleri niye bozuyon, nasıl kıydın onlara:((
Burda iş çok, tamir son bahar işidir iş zamanı niye başka işler arıyorsunki.
Kal sağlıcakla.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Sana hiç yakıştıramadım.Bu kadar tertip ve düzene riayet eden birisi,o sepeti temizlemek için illaki güvelenmesini beklemlemeliydi.

Ustaya malzeme veriyorsun , bilesin :)

SLM ve Muhabbetle...

Turkish beekeeper dedi ki...

muhteşem bey,hayırlı çalışmalar.
kocaelinde hobi arıcılığı yapıyorum.bloğunuzu devamlı takip ediyorum,çalışmalarınızı hayranlıkla izliyorum. bir yerde okumuştum.koloni anayı değiştirmek istediğinde petek ortalarına,oğul vermek istediğinde petek altlarına yada kenarlarına meme yapar diyordu.bu doğrumudur?

muhteşem turunç dedi ki...

Uğur kardeşim doğrudur çıtanın yanlarınada meme yapar bunlar hatta ana değiştireceği zaman ortalara da meme yapar. Bu şekilde meme kontrolü yaparken başka şeylere bakmıyor değilim.Arının çalışmasını gözlüyorum, polen geliyormu bakıyorum, musluk önünde yatan arı çokmu bakıyorum, çıta çekip mutlaka günlük yumurta bakıyorum, düzenli ve boşluk bırakılmadan yumurta atılmışmı bakıyorum ve dahi en önemlisi petek kabartmasına bakıyorum. Sana cevap verirken az çok koloni yönetimini özetledim ama idare et artık napalım:)

Ali abim benim işlerden ne arazi olması yaw:) işmi kaldı Gebzede de konuşuyon. Tüm kutularını arılandırdık, meme dağıttık daha ne kaldıki geriye:/)Yaw tamir ettiğim ballıkda arı var abi:( erkeksen gelde tamir etme ballık kalmadı elimde senden yürüttüm en son üç tane:)

Yusuf abi ahh ah içi beni dışı seni yakar tam ustadan kurtuluyom dediydim; hacıya bak işleri artık tam manasıyla öğrendik gel kurtulalım şundan artık dedim bal sağımında napacaz demezmi ahh ah. Kaderime ne diyim ne denirki ortaklık yaptığım adama bak kader işte:(

Yusuf bey sizede hayırlı çalışmalar iyi dilekleriniz için teşekkürler. Durum sadece çıta altlarına bakarak kontrol yapıyorum şeklinde anlaşılmış tabiki değil Uğur kardeşime izah ettiğim şekildedir.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

Sayın doktorum yeni sezonunuz hayırlı olsun.İşler yolunda görülüyor maşaallah arıların keyfide yerinde sende bu arıcılık aşkı varken bence işler sana vızgelir
kolaygelsin

muhteşem turunç dedi ki...

Ali Osman abi inşallah bu sene yıkılmadan işi götüreceğim..:=)

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi ,kolay gelsin,işin zor ustan arılarıda sana emanetti.Açık ögretimden belge alanlar usta oldu.Hala kalfa denmesini anlayamıyorum.Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Ah be vecdi abi
ustanı doğru secmezsen burnun......çıkmaz diye bir atasözü varmıydı