9 Mayıs 2011 Pazartesi

Anneler günü, cumartesi ve pazar çalışmalarım..

Geçtiğimiz cumartesi günü kızımın okulunda yıl sonu törenleri vardı. Amaç bir yıl içinde neler yaptıklarını sergilemekdi. Gittik düzenlenen etkinlikleri izledik.


Bu törenin içine anneler günü sürprizi de ilave ettiler. Tüm anneler sahnede çocuklarından çiçek aldılar. Tüm annelerin anneler günü kutlu olsun.

Cumartesi akşamı arılığıma geçtim. Geçen hafta başladığım kümes pazar günü öğlene kadar tamamlandı. Dubleks bir yapı oldu. Üstte geceleyecekleri folluk bulunacak olan kapalı kısım yer alıyor. Yaklaşık 80 cm e 50 cm bir alan.

Alt kısım ise 200 cm e 100 cm ebadında ve 100 cm yukseklıkde tel kafesden ibaret. Üst bölümle alt kısım bir merdivenle birbirine bağlanıyor. Bakalım nasıl olacak seveceklermi. Kafes teli gözleri iri olduğu için (bahçe çiti teli kullandım) dıştan ayrıca sercelerin girmesini önlemek için de alçıpan sıva işinde kullanılan tülle kapladım.

Kümes işi bitince eski kovanlarımdan birine (ki geçen sene bu kovanda ciddi rutubet problemi yaşamışdım) alttan havalandırma açtım. Bu bölümü telle kapladım.

Bu seneki bölmelerimden biri ruşette sıkışmış ve şerbetlik altına dalak atmış aldım onu bu modifiye kovana naklettim.

Bu seneki polen toplama faaliyetine devam ettim. Bu kadar daha stoklarıma ilave ettim.

7 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Senin bu kümesin bir örneği var mı merak ediyorum.Dupleks kümes :)

Hayvanların barınacağı alanı enden kata çıkarmak istedin çözemedim.Bunu yanlardan bir tanesi ile de çözebilirdin.Şayet yırtıcı hayvanlardan kaçınmış ise ,zannediyorum bunlarda senin merdiveni kullanacaktır:)

SLM ve Muhabbetle...

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Kümesin güzel olmuş abi güle, güle kullan.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,kümese bile kat attın.Seçim öncesi böyle işler olur.Civcivler makinadan çıktımı.Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi aslın amacım aşağıdaki gezinti alanını geniş tutmakdı. Ama iyice büyüdüklerinde yukardaki bölümden dışarı benze bir merdiven koyacağım. Ben yokken de bahçee gezinebilsinler. Köpekgiller malum ağaca çıkamadıklarından korunmak için uygun olur düşüncesindeyim. Sağlıcakla kal abi.

Ali Şekerli abi sağol sağlıcakla kal.

Vecdi abi seçim öncesini değerlendiriyorum çaktırma:=) Abi çıkmışlar bu haftada onlardan alacağım daha gidemedim Sadri abiye. Sağlıcakla kal abi.

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi kümesin çok güzel olmuş yabancı sitelerde bu şekilde kümes örneği çok.Civcivlerini güle güle büyüt aman horozlara dikkatet)))sağlıcaklakal

Unknown dedi ki...

selamun aleyküm babişko kat atmaya ruhsat aldınmı yoksa seçimden mi istifade sağlıcakla kal

muhteşem turunç dedi ki...

Emrah be bütün karizmamı çizdin yaw. Millet de benim tasarımım sanıyodu:) Horozların ötmesi eylül ekimi bulur merak etme bi şey olmaz onlara:)sağlıcakla kal.

Asım abi malesef kümesin ruhsatı yok:(sağlıcakla kal.