19 Şubat 2011 Cumartesi

Bu hafta balkonda idare ediyoruz...

Bu hafta işlerim dolayısıyla arılarıma gidemedim. Hoş aklım onlarda değil. Geçen hafta hepsini elden geçirmiştim. Bu haftada balkondaki ile idare ediyoruz. Körüğü yaktım ve inekleri açtım. Hepsi kafaları çıkardı bakıyolar saat 11 00 bu saatte ne işin var delimisin der gibiler.:=)


Yavru alanını bayağı genişlettiler. Yakında sıkışıp oğul verecekler. Az kaldı bunlarda diğerlerinin yanına giderler. Balkon karışacak komşular problem çıkarabilirler.


İsmi lazım değil bazı arkadaşlar abi orada petek örmez bunlar demişlerdi. Ya bakın hala başlamadı inekler. Bu gün bunlara bi invert daha yapmam gerekecek sarfiyat artmış.

Bu hafta bu çıta tamamlanır. Bizde el öptürürüz napalım. Yaşımızın gereği işte....

Hava sıcak 12-13 derece civarı arasıra yağmur atıştırıyo ama şuna bakın polen toplayım derken helak olmuş:) Eee evde çolul çocuk olunca geçim zor tabi. Koşturacan durmadan..


7 yorum:

MehmetToPRaK dedi ki...

Taze Taze resimlere ilk yorum benden gelecek heralde ustam :) ismi lazım olmayanlara kendimi eklemem lazımmı onuda bilemedim :) gerçi gözler işçi gözünemi benziyor nedir ? el öpme meselesine zaten karşı çıkmayız öperiz evelallah terbiyemizi öyle aşılamışlar :) ...
Selamlarımla ellerinizden öperim

Unknown dedi ki...

slm muhteşem by şu balkandoki arınızı makul bir ücret karşılıgında bana devretseniz sizde bunları yazlıga götürmekten kurtulsanız olmazmı nedersiniz

muhteşem turunç dedi ki...

Toprak43 kardeşim ekle tabi kendini bak aşınıda olmuşun ne güzel niye eklemeyeceksinki. Biraz daha örsünler hep beraber görecez o gözleri el öpenlerin bol olsun:)

Yaman bey o arıda özel bir çalışma yürütüyorum ilerde paylaşacağım. Amacıma ulaşabilirsem onu sırtımda taşıyacağıma emin olun.Bu nedenle vermem mümkün değil.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi sen evden ayrılımıyorsunkiemekli adamsın, boş vakitlerde ruşete girip bu petekleri senin örmediğini nerden bilecez::))

Abi gözden kaçan bir konu var, karniol arısının petek örmesi, bu arı üç kış gördük, kışın petek ördü. Zaten selekte edilirken tüm iyi huyları seçiliyor, bunların içinde en iyi petek örmede var.
Benim gözlemim ise yarısına kadar veya hepsini normal yavru gözü örebilir, güçlü arılar daha çok erkek gözlü petek örüyor, yada çok nektar gelirse balı bir an önce depolamak için gene büyük gözlü petek örmekteler.
Kal sağlıcakla.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Balkondaki arın güzel olmuş.Yapacagın çalışman hayırlı olsun.En azından paylaşımlarından yararlanıyoruz.Sagolasın.Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi örülen petekleri görünce çamura yatma:)yok ben örmüşüm de felan filan:/)Bunları tembihledim öyle yarısı felan yok erkek örecekler kaçarları yok..

Vecdi abi tahminimden hızlı geliştiler haftaya normal kovana alırım ben bunları. Sağolasın abi..

MehmetToPRaK dedi ki...

Ustacım yorumlarımız hep genel kanı üzerine oluyor gerçide, benim ustam derdiki arıcılıkta illa bu böyle olucak diye bir kanun yoktur :) hal böyleyken sadece gözlemlenen kovan içerisindeki görüntülerle geneli bağdaştırdığımızda butür yorumlar çıkıyor sanırım....
Ali Abimde sanırım ilk yorumuma benzer yorumla katılmış sizin bu kovan için... ki kovanın gidişatının çoğalmaya yönelik olması şahsen benim yorumumu bu yönde oluşturduki benzer bir şekilde kovanımın örmüş olduğu peteklere istinaden atıfta bulunuldu zaten ....
Ben herdaim ellerinizden öperim...
selamlarımla Mehmet