29 Eylül 2010 Çarşamba

Strafor kesme aparatı..

Kış gelmeden biz zihni sinir procelerimize başladık:) Kovanlara örtü tahtası olarak ve bölme tahtası olarak strafor kesmek gerek. Elimde de eskiden kalma 2 cm kalınlıkda olan levhalardan var. Bunları bıçak benzeri aletlerle keserken ufalanıyor. Bu nedenle daha önce internette gördüğüm bir sistemi uygulamaya koydum. Üç adet çıtanın aşağıdaki şekilde bir araya gelmesiyle bir testere elde ettim. Eskiden ahşap testereler bu şekilde olurdu. Ben testere ağzı olacak yere çıtalarda kullandığımız telden kullandım. Üstte gergi yerinede daha kalın bir tel kullandım. Bu gergi telini kerpetenle kıvırarak kısalttığınızda alttaki kesici teli çok güzel geriyor.

Straforu keseceğiniz yeri işaretleyip teli üzerine oturtuyorsunuz. Telin iki ucunada ham petek yapıştırmakda kullandığımız 12 voltluk trafonun iki ucunu temas ettirdiğinizde tel ısınıyor vede straforu eriterek düzgün bir şekilde kesiyor. Burada gönyede kesim yapabilmek içinde çıtaların dik tutularak telin aşağıya inmesi uygun olacakdır.

Aşağıdaki görüntüde bu yöntem kullanılarak nasıl düzgün bir kesim yapılabildiği görülmektedir.

Ben bölme tahtası olarak çıtaların içini aşağıdaki gibi straforla doldurarak kullanıyorum.

7 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem Behlül bey bu daha önce sırlı çıtaların sırını almak için düşündüğümüz sırmatik degilmi.

Aparatları ilk önce amacına göre kullanıp sonra başka işlere kullansanız diyorum, projeden proje atlamak denir buna::)))
Kal sağlıcakla.

Unknown dedi ki...

Selamlar Muhteşem abi,yine birilerini kızdırıcaksın..)))

Mesut BULUT 05052601954 dedi ki...

abi biz çıta büyüklüğünde şerbetlik kullanıyoruz plastik.burada ona bölme tahtalı şerbetlik diyorlar. kullandık çokgüzel.üstelik bizim burası daha soguk tahmin ediyorum içanadolu.sırmatigi bekliyoruz çok iyi olur çünki bal hasadında enzor kısmı sır almak.belki diyeceksiniz siz yapın biz istifade edlim haklısınız.malesef zaman sorun sadece pazar ğünü.ama inanın bir işi yapmak kadar canığönülden desteklenmekte çok önemli.şuanda canığönülden destekleyenlerdeniz.çok selamlar

Unknown dedi ki...

Abi ellerine sağlık güzel aparat olmuş,
bir çok kişinin işine yarıyacak,selamlar.

muhteşem turunç dedi ki...

Ali bey kardeşim atlamak felan yokda sırmatik de daha ortada yok bakacaz bakalım:)

Kızanlara karşı soğutma tertibatlarımız hazır Emrahcım:()

Mesut bey sır alma aparatını işler bir şekilde yaptığım gün yayında olacak inan bana. Bendeki az kovan olmasına rağmen sır alma işi benimde kabusum:()

Mehmet abi gerçekden pürüzsüz bir kesim oluyor strafor kesmekden nefret edderdim o kırpıntıları uçtuğundan dolayı bu beni rahatlattı inşallah birileri faydalnır. Sağlıcakla kal.

bekir dedi ki...

abi adın gibi muhteşemsin şahane olmuş strafor kesmek ölümdü güzel olmuş teşekkürler

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,fabrika imalatı gibi,saglıcakla kalın.