3 Şubat 2010 Çarşamba

Teknoloji ilerledi, varroa ilacı uygulamak artık çocuk oyuncağı:)

Dün akşam İstanbula kar bir geldi pir geldi. Çalıştığım işyerinin bahçesi bu sabah bu haldeydi.

Bizim kutuda kar altında mışıl mışıl .....


Şimdi gelelim son tasarım aletimize....

Daha önce yaylı enjektörü hazırladığımda bu alet sadece tek elle enjektore ılac cekmeyı kolaylaştırması acısından güzel bir keşifti. Ama Ali Şekerli abimiz hemen moralimi bozmuş ha gayret başaracaksın demişti. Birde link vermişti msn de adamın biri bir alet yapmış daha kullanışlıydı. Amaaa sonunda ilham perim geldi. Dedim nerdeydin bak milletin diline düştük:) napacaz?... Dediki bir miktar serum hortumu, ucu sivri plastik bir şişe ve senin yaylı enjektörü al. Aldığın hortumu şişenin içinde boydan boya duracak uzunlukta kes ve enjektörün ucuna tak.

Sonra şişenin dibini bu hortum gececek büyüklükde del.

Enjektoru deliğe sokup sıcak plastik yapıştırıcıyla oraya sabitle.bu

Şişenin içine oksalik asit solusyonunu yada perizin solusyonunu doldur ve kapağını kapat. Aletin kullanmaya hazır. Deyince bende işlemi bitirdim.
Alet 5 ml lik enjektörle her defada 3 ml sıvı atar dedi.

En son olarak mutfakda cihazı denemek amaçlı çalıştırdım. İlham perim acayip oldu dimi dedi. Birazda korkdum tabi nede olsa peri:) tam gidiyorduki aniden geri döndü ve bak dedi herkese söyle, bu aleti yapıp kullanabilirler amaaa; aleti Dr. muhteşemin cihazı adıyla söyleyip kullansınlar karışmam sonra dedi ve gitti:) valla ben söyliyeyimde sonra yav senin bu peri bize şunu yapdı bunu etti demeyin:)




Son bir not daha ekledi şişenin büyüğünü kullanmak isteyen olabilir. Fakat bu durumda ilacın bitmesine yakın şişe içinde kalan hava hacminin artmış olması nedeniyle pistonun bastırılmasında sıkışan havanın hacmının kuculmesıyle atılan ilaç miktarında azalma meydana gelecektir. Burada sert plastik şişe hatta cam şişe kullanmak bu sorunu azaltsada çözmeyecektir. Bu alette çıkış deliğinin direk şişenin altında olması da yukarda bahsedilen istenmeyen olayın azalmasına neden olacaktır. Gene enjektörün uç kısmına hortum takmasanda olur diyenler olacaktır bu durumda da enjektore ne kadar hava çektiğini göremeyeceğin için sistem doğru çalışıyormu kontrol edemezsin dedi:)

Şimdi bu alet nerden esinlenilip tasarlandı diye merak edenler olabilir. Arama motorunda "otomatik enjektör" diye yazıp bakarsalar büyük ve küçük baş hayvanların aşılamasında, ilaçlanmasında kullanılan bir alet görecekler. Bu alet her defada istenen miktarda sıvıyı bir bidondan çekip basıyor.

Ali Şekerli abimizle msn de yaptığımız sohbette bu aletin arıların ilaçlanmasında büyük kolaylık sağlayacağını konuşmuştuk.

Bu aletin benim araştırmalarımda bulabildiğim en ucuzu 110 ytl civarı. Oda plastik olanı. Eh buda fena olmadı. En iyi tarafı bedava olması:)

7 yorum:

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,paylaşımların için teşekürler.Hazır almak hem pahalı hemde insanlaarın düşüncelerinin hayata geçmesini önlüyor.Arısı çok olan için zamandanda tasarruf saglar.Saglıcakla kalın.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

hocam maşallah yine döktürmüşsün,

Maşallah nazar değmesin..

o hiç gitkmeyen ilham perinede selam söylede arasıra bizede uuğrasın :)))

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Muhteşem abi,Vallahi bravo,harikasın be...

Sana ancak bu yakışırdı!

Muhteşem abi "mucit abi" sana körükçü diyen
utansın be...

Bu durumda kim, kimin körükçüsü oldu diye sormak lazım birilerine...

Şaka bir yana güzel bir buluş!

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Beyler ne oluyoru be::))

Çırak ustayı tabiki geçecek, bu güne kadar geçmedide ne oldu::))


Muhteşem abi Perine söyle bir fazla yapıp bana gönder desin::))

Benim körükçüm bir tanedir ve muh.....
Kıskanmayalım:::)))

Bu sıralar işi icatlara döktük Allahtan hayırlısı bakaım.

muhteşem turunç dedi ki...

Vecdi abi sağolasın.
Zafer abi dedim uğrayacak:)
Ali Şekerli abi ah be kader be:) beni ne doktor ne mühendis arıcılar istedi de ahhhhh ah...bende bu adama körükçü oldum be:)sende olmasan bu adama karşı duran yok..
Ali abi periye söyledim dediki herkese beleşe yapıp yolla ama Ali Türke parayla dedi:)

ÇAYLI dedi ki...

paylaşımlarınız iicin teşekkürler.112 çay

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

Senin sayende bu varaova türkiyi terk edecek galiba ha gayret bu buluşlar çok güzel şeyler yaşatacak ama dikkat arada alide güme gitmesin kolaygelsin