2 Şubat 2010 Salı

Ohhhh be uzunca bir aradan sonra ...



Pazartesi hava yazdanmı kalma desem yoksa bahar yaklaştımı desem çok güzeldi. Uzaktan baktım yanlarına gittim ooo kızlar ballıbabalara yumulmuş geliyorlar. Paçalar kırmızı polenlerle dolmuş ağız burun kıpkırmızı ee artık dayanamadım açtım fakirin kutusunu. Ohh be özlem giderdik sizide mahrum bırakmayım dedim filme aldım. Bu arada balkon fakirinin nerelerden nereye geldiği daha bir belirgenleşti. Oldukça gelişti. Bu bakımla bu sene sezona hazır sayılır.


Unutmadan sabah fabrikadaki kutu da çalışıyordu. Onu görüntüleyemedim ama meydan şerbetlemesi uygulaması yaptım. Zannederim oda bu sene mayısa kadar depo kovan halini alacak. Eh bir ay sonra şenleneceğiz hayırlısı bakalım....

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Abi maşallah çok güzel görüntüler,ayrıca maskesiz çalışması ne kadar rahat oluyor değilmi,selamlar saygılar.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi harikasın, seni bu fakir o kadar geliştirdiki sorma. Eskiden kaynak eldivenleriyle kovan bakımı yapan birisi vardı,gerçi sen onu tanımazsın, ondan eser yok. Bakım yaparken çıtanın kenarındaki propolisi bile farketmen ne kadar rahat oldugunu gösterir.

Bu sene baharda üç kovan ayıracagım. Birisi 1 çıtalık, birisi 2 çıtalık, birisde 3 çıtalık olacak ve bunları gözlemleyecegim. Ne kadar sürede 5-6 çıtaya çıkacaklar. 5-6 çıtalık kolonilerde anaarı sezon boyu alan ve imkanlar bulursa yumurta kesmez. Senin fakir 40-50 yumurta atıp yatıyor, bir 40-50 daha derken genede bayagı güçlenmiş. Havalar ısındıgında bir ful yavruya bakabilecek arısı var. bir ful arıyı dünyaya getirdiginde ruşet dolup taşacaktır.

Bu arada içim parçalandı, bir el demiri ayarlayamadın gitti. Ben sana bir el demiri vermeyecem ama akıl vereyim. Şu senin alet yapan ustaya söylede bir çubuk demir versin sana.Sağlıcakla kal.

Seni izlemek zevk.

muhteşem turunç dedi ki...

Mehmet abi hakikaten zevk. Nektar akımı İstanbulda her zaman vardır park ve bahçe çiçeklerinden ama bu arının genede sakinliği çok güzel. Arıcılığı keyifle yaptırıyor. Sevgiler.

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi demek harikayım:(, ben geliştim he:( bunlar hayra alamet değil gibi ama genede hayırlısı diyelim:)Demek balık vermeyecen balık tutmayı öğretecen; demiri nasıl temin edeceğimi söylemen güzeeeel...:) ancak boşa uğraşmışın ben senin demirlere sevdalanmışım bir kere kaçarı yoktur onların:))))

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,maşallahı var fakirin.Birazda diğer garibanlara bak.Arıcı kemal dedemiz var 2008 de kemaliyeden Mustafa Demirci abimizden karniyol arı aldım dedeye, güzün 16 çerçeve karakovan yani kasnakta mumsuz bal verdi,dediki ben karniyola çok baktım ondan verdi dedimki diğerleri üvey evlatmıydı ki onlara bakmadın.Cengiz abi dediki hepsine aynı bakımı yaptık o farklı arıydı.Balkon fakirini gördükce kemal dedenin dedikleri aklıma geliyor.Bu arada maske eldiven onlara noldu.Saglıcakla kalın.