22 Şubat 2010 Pazartesi

Bu hafta bahçeyi hallettik..

Dün sabah erken kalkıp doğruca soluğu Ereğlide aldım. Aşağıdaki dere yatağında bulunan arılık gene sular altında. Ama bu sene yükseğe almışlar anlaşılan kovanlar yüzmüyor..

Bizim terasdaki köfteler keyifli, ama fırsat bulup açamadım.. Sabah polen gelişi güzeldi..



Bahçedeki arılarda sabahdan çalışıyorlardı. Göya bahçe işlerini bitirip ondan sonra arılara başlayacakdım ki akşamı etmişiz...


Bahçe deyince ne yaptınkı diyen olur diye filmede aldım. Benim evin altında 240 metrekare bir çim alanım var. Etrafında da güllerim. 5-6 sene oldu onları dikeli köklerini ayrık otları sarmış. Onları tek tek söktüm. Köklerini temizledim çapa makinasıyla çapaladım. Bahçemin bir köşesinde yığılı duran yanmış ahır gübresinden her metreye bir el arabası döktüm. Bu arada Ali Türk aradı abi duvarı dolaşıpmı getirdin gübreyi diyor. Heee ben onu kepçeyle içeri almıştım be, aklınca gülecek duvar bloklarını sağımdaki gibi söküp sökmediğimi soruyor:)Tek uyanık o ya:))

9 yorum:

bekir dedi ki...

selam güzel calışmalar emekliliginizin tadını cıkarıyorsunuz hani:):)

BAHTİYAR KOR dedi ki...

hayırlı olsun başarılar

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi yüzen kovanların yanındaki erik ağacı acayip çiçek açmış.

Kestan ve çam balı üretme çalışmaların vardı,birde gül balı üratme çalışmasınmı var.::))
Bahçeye badem ek, bak erik erken açıyor erik kaysı ek. Kolay gelsin, bu arada çok çalışıyorsun sağlıgına dikkat et, bana lazımsın::)) Doktorun iyisini nasıl bulacaz.

Sağlıcakla kal.

muhteşem turunç dedi ki...

Bekir bey sağolun. Darısı herkesin başına. Hakikaten emeklilik güzel şey.
Bahtiyar abi sağolasın.
Ali abi o erik değil yabani armut. Gül kestane ve çambalı bu senenin üretim hedefimiz öbürleri seneye. Sağlığım için merak etme kötüye bi şey olmaz:)

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi maşallah çok güzel olmuş bahçen,
emek verince herşey daha güzel görünüyor,selamlar saygılar.

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın hocam kahve köşelerinde tarlalardan ölmüş fare toplayan miskin tilkiler gibi oturmaktansa sizin yaptığınız gibi değişik aktiviteler içinde olmak hem zevkli hemde sağlık açısından bulunmaz velinimet,bahçede ilgilenip emek verdiğiniz ürünlerin büyümesini izlemek kadar zevkli ne olabilir?Herşey gönlünüze göre olsun,başarı dileklerimi iletir sevgi ve saygılar sunarım.

muhteşem turunç dedi ki...

Mehmet abi ve İlhami abi insanın kendi emeği ile yapılanları seyretmesi gibi zevk veren yok. Saygılar.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

hocam,
sizi böyle aktif ve sağlık çok güzel.

Allah daim etsin, hayırlı sezonler.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi bahçe işlerini bitirmişsin.İyi olmuş arılara vakit ayırırsın.Ali bey bu sene seni denetlemelere götürebilir.Saglıcakla kalın.