31 Ağustos 2009 Pazartesi

Son ilaçlama:))

Bu cumartesi varroa mücadelesi için üçüncü addımı da attım.. Artık kalırlarsa besleyecem kerataları:) bu amaçla ilaçlı suyumuzu hazırladık, 5 cc lik enjektörümüzü aldık.. Tabi körükte yakıldı..

Sıradan başladık kontrole, unutmadan söyliyeyim bu hafta kameraman kullandım çekimleri o yaptı. Şile taraflarında ismi bizde kalsın bir arıcı acayip şişlenmiş hatta o kadar sokulmuşki iftar sonrası üşüme nöbeti tutmuş.. Bizde böyle çalıştık tek bir delik bile yok:))

Yavru durumları gayet güzel. Arıların üstünden keki eksik etmiyorum bu aralar. Son bir kek vericem daha sonrada basıccam ınvert şerbeti...

Ayrıca kameramandamıdır makinadamıdır kabahat bilinmez ama bizim safı ancak bu kaddar görüntüleyebildik.

Mehmet Yüksel kovanı durumlar iyi. Arılar kuluçkalıkta ana arı kontrolu yapıldı.Peşinden ilaçlandı..

İlacı her arılı çerçeve arasına 5 cc olarak enjektörle sıkıyorum.

Buda bizim namı diğer depo. Hani Alinin metro dediklerinden. Onunda kontrolü ve ilaçlanması yapıldı.Seneye çok iş düşecek buna..

Eeee sakin arıyla çalışmanın keyfi de bu olsa gerek deyip birde kovanların arasında poz verdik.

Tabi bizim kameraman Dr. Cüneyt de bende poz vericem dedi bizde mecburen görüntüledik:)

Pazar günü misafir akını oldu bizim oralara fırsat buldukça tek başıma çalıştım. Benim makina evde kalmış olduğundan arkadaşdaki makinayla çalışıyorum pillerini çıkarıp taktım. Tarih 01.01.2004 olmuş farkında ddeğılım:== Aynı kontroller ve ilaçlama kalanlara da uygulandı.

Kim demiş karakovanda ilaçlama olmaz diye sepeti ters çevirdim bastım ilacı:))


9 yorum:

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Muhteşem abi,ilacın ismini yazmamışsın ne ilacı kullandın ki?

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın doktorum.Arılarım hürmetkardır.Koca Bakan gelmiş ne yapsınlar.Saygıda kusur etmediler.Yapıştılar eline yüzüne.O kadar saygı ,sevgi görünce tabii insanın içi bir hoş oluyor tabii.

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi söylemem:))Yusuf abi az kalsın ilgi ve hürmetten bayıltacaklarmış bakanı yav:))

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

muhteşem abi,varroa ilaçlamasını yapmışsın.Arıların bahara inşallah saglıklı çıkar.Abi ilacın adını yazmamışsın ,yorumlara neden olabilir.Zamanında bir amca arı alacaktı ,maskesiz kovanı açtım.Bana dediki vecdi senin arılar hasta,takadı yokki adama gele,ben filancadan alacam arılar adamı 500 metreden karşılıyor.Memet amca seni izlese,bu sözleri sana da derdi .Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Vecdi abi ilacın adını yazsam reklam diyecekler yazmasam .... diyecekler ne derllerse desinler:)))Abi benimkiler bana alıştılar artık ilgilenmiyolar Yusuf Şimşakın arılar ilk defa bakan görmüşler tabi özel olarak ilgilendiler:)))

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

mühteşem bey son resimdeki kovanı mısır piramiti sandım oda sizin gibi mühteşem ve çok doğal

muhteşem turunç dedi ki...

Mehmet bey sağolun saygılar:)

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi neden perizin yaptım demiyorsunki. Başkaları o süt gibi duran ilacı oksalik sanıp yanlış uygulama yapmasın söylemedi deme.

Buldun karniyolları at bakalım havanı seni İsaklı köyündede acilen görmek istiyorum, biraz havada orada at bakalımda göreyim seni.

Bu arada sepet firen yapmış bana göördede durumu iyi degil, gene bece onu balkona getir ve özel ilgilen::)))
Birde benim bir el demiri kayıp, senin kullandıgın benim kaybettiğim el demiri degilmi?

muhteşem turunç dedi ki...

Yav Ali abi herkes senmi perisini görüp oksalik sanacak:))biz reklam olmasın dedik iyi reklamı oldu perisinin:))Sepet fren yapmış felan ama iyidir merak etmeee:))El demirine gelince gördüğün her sakallıyı deden sanma derler bizde:)))