19 Ağustos 2009 Çarşamba

Kayserili deyip geçme anasını boyar babasına satar:)))

Gectıgımız hafta bu sene ıkı katlı olarak kıslatmayı planladığım bır kovanım vardı onu tepeden tırnağa kontrol ettım. Once ust kattakı cercevelerı elden gecırdım. Basmıs yavruyu ust kat ıyı. Indım alt kata baktım orada hıc yavru yok bal kemerlı cerceveler var. Hemen alt ust yer değiştırdım. Bunun ıcın bır kuluckalık kovan aldım ust katı ındırdım buna. Sonra bosalan kata da eskı alt katı koydum.






Daha sonra Alının getırdığı 21 nolu frolaynı beslık ruşetten kurtarıp standart kovana aktardım ve bır kabarmıs polenlı cerceve ılave ettım.











Ayrıca kovanlardan bırınde bır cıta arısı var yok durumdakı bır kolonıyı kutuya sılkeledım. Ana ortam ısındı ondanmıdır nedır anında basladı yumurtaya bende yakaladım


Bu hafta ucuzluk pazarında mavı ve yesıl renkte ojeler gordum bır tane kendıme bır tanede Alıye aldım. Hemen de kutuya aldığım anayı bu senenın rengıne boyadım. Eh ılk boyama olması nedenıyle ancak bu kadar oldu. Serde Kayserılılık var. Kayserılı yaslanmıs cocuklarına demıs ananızdan bosanıyorum bana soyle genc ve bakımlı bır hanım bulun:)) Çocuklar tamam demısler malum eskı zaman adetlerı babadır nasıl karşı gelınır. Dusunmusler sonunda annelerını boyamıs suslemısler babalarına uzaktan gostermısler. Adam tamam demıs bu hanımı gıdın ısteyın. Iste hıkaye bu Kayserılı dedınmı durup dusunmek lazım anasını boyar babasına satar:))) Bızde kayserılı olarak ılk ana boyama ıslemını yapmıs olduk boylece.




6 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi bana aldıgın ojeyi sakın hacıya vermeyesin. hacı anaarı işaretleme kalemlerini hep kaybediyor. Ben ne kadar temin etsemde kalemdayanmıyor. Yürütmüş oldugum son yeşil kalemin sahibine hala haber veremedim. ::))

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi senin boyadığın ana arı genç yaşlı değilki.

Unknown dedi ki...

abi oje satan adam yan yan bakmadımı,biri benim
biride arkadaşa deyince.
Gelecek senenin modası mavi doğru seçmişsin,sevgiler saygılar.

muhteşem turunç dedi ki...

Yav Ali abi senin ojeni nasıl hacı abiye veririm bu yaştan sonra oje moje hiç yakışık alırmı:))Vecdi abi işte tam kayserili ddeğilim:)Mehmet abi valla ben adamın yuzune bakamadım ki bana nasıl baktığını göreyim:)))

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Nedir bu ojeler falan anlamadım gitti.
Ruj falan lazım olursa göndereyim :)

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi sende ruj ne arıyo ne napıyonki açıklarsan sevinicem:))