21 Ağustos 2009 Cuma

Geçen hafta ve bu haftadan kalan haberler...

Geçen haftadan kalan haberlerin bazılarını da geçelim dedik. 61 numaralı saf karnıolumuz basmış yavruyu salınıp geziyor.






En önemli uğraşlarımdan biri de bahçede iki senedir pembe domates yetiştiriyo olmam. Bu domates türü nerdeyse yok olmak üzere olan fakat bu aralar yoğun biçimde üzerine düşülen (gönüllüler tarafından) bir domates türü. Bunun tohumunu hersene kendim oluşturuyorum. Ayrıca Ereğlide fide olarak yetiştirip satan bir ağabimizde var. Bu domatesi balkonlarında ve bahçelerinde yetiştirenler de var. Pembe domates ağı adında bir internet grubu da oluşturmuşlar.


Çalıştığım fabrikanın bahçesindeki ana arı kutum. Bu sene keratayla hiç ilgilenmedim desem yeri bakın kek bölümünüde doldurmuş. Beni besle diyor ama elde olmayan nedenlerden dolayı ihmal ettik.


Çarşamba günü de atladık gebzeye gittik. Malum asit ve oje almıştım bizimkilere onları götürdüm. Petekleri güvelenir felan sonra kabahati bize yukler diye. Arılar ormanda pürende gel sana da yer bakalım abi dedi yok istemem desemde yav bir gör belki fikrin değişir diye tutturdu sonradan anladım meğer ulaşım işini beleşe getirmekmiş derdi:)) Allahın dağı ormanı eee tezek de bedava olunca körük yakılmazmı bizimki kaçırırmu fırsatı ilk iş onu yaptı.


Sonrada daha önceden tespit ettiği kovanları kontrole başladı. Yavruya bak abi dedi bu çerçeveyi gösterirken.



polene bak deyip bu çerçeveyi gösterdi. Bizde baktık kalbi kırılmasın diye de aaaa, vay beeee gibi efektler yaptık tabi.:)))


Bu arada hacı abide benide çek bak ne hallerdeyim dedi:) Üzüldüm tabi ama elden ne gelir. Bide geçenlerde aleyhime atıp tutmuş elimden gelse de heee işte:((( bide benim gibi dr olmak istemezmiş... nasıl olmak isterdiniz, sarışın, mavi gözlü ve 1.80 boyunda mı ? valla tavsiye etmem, görünce bu herif de kim? der hacı nine, tanımaz seni, eve almaz bu yaştan sonra sokaklarda kalırsın töbe töbe yav:))


Bunlarda açan pürenler. Bedava arı besle ondan sonrada yandık bittik numaraları felan.




6 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Doktorum.

Bakan tehlikeli adam.Susuz adamı dereye götürür su içmeden geri getirir.Senden daha çok püren alır gibime geliyor.

d.m.t dedi ki...

Doktorluk, arıcılık, çiftçilik sırada ne var Muhteşem bey?( armatörlük zaten var onu saymıyorum:)

Pembe domates! Bunun adı böyle miymiş?
Annem bu tür domatesten her daim bahçeye birkaç tane ekerdi! Ama onlar kızarırdı! Kabukları süper ince olur, çokta tatlı olurlar! Ancak adı üstünde bahçede olacak; çünkü taşınmaya, ticarete hiç müsait değil! Hemen patlar! Şeklide bohça gibidir; çok komik!

Bu arada domates hastalıklarına da yatkındır. Bende resmini yayınlıyım desem; olmaz çünkü annem ekmiyor artık:) Seneye ben ekiyim bari!
Üzerine de biraz tuz serpeceksin; hımm canım çekti!!!

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi bak şimdi ramazan dediğin gibi dereye götürüp susuz getirir ama iftardan önce. İftardan sonra ise ham ben hem o kana kana su içeriz hiçde dayanamaz.
Demet kardeş pembe domates ağı diye bir internet grupları var. Adını oradan duydum bu domatesin. Belirttiğin özelliklerin hepsi var bunlarda. Tuzu boş ver sanki bunlar kendinden tuzlu:)))

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

hocam selamlar,

bal sağımı,bahçe işleri, arılarla hele birde ali kardeşimizle uğraşmak kolay değil. Formunuzu bulduğunuza sevindim allah daim etsin Allaha emanet olunuz.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi asidi olanların petekleri güvelenmişte asidi olmayanların petegi güvelenmemiş neden acaba.::))
Asit lazımsa söyle getyirelim.

muhteşem turunç dedi ki...

şışşt duyan olacak sus be yav:)))