17 Ağustos 2009 Pazartesi

Amaç KIŞ ARILARInı oluşturmak ve kışa güçlü kolonilerle girmek...

En son haberımde sağolsun arkadaşlar gelmişler el birliği ile benim balları süzüp gitmişlerdi. Bende ohhh gel keyfım gel hastayız ya idare etmiştik. Ertesi günü bizimkinin (Ali yani:)) yanına gittim. Orada karadeniz usulu ballı çerçeveler çadıra el arabasıyla nasıl taşınır onuda oğrendım. Boş arabayla giderken maskeli olunacak....

Arabaya ballı çerçeveler yuklenıp çadıra gelinirken maske acılacak....:))

Ben sağım işlerinin peşinden hemen varrooa mucadelesını yaptım. Ertesi sabah kovan onlerı bu durumdaydı...

Hemen ana arının yumurta atmasını teşvık etmek ıcın yarımsar kılo kadar keklerını verdım. Bu yumurtalardan kış arıları olusacak. Ne kadar cok kış arısı o kadar guclu kolonıyle kısa gırecem. Eylul 15 yada sonu gıbı yoğun ınvert şerbet yuklemesı yapıp arının kış stoğu yapmasını sağlayacam. Arı kışın ınvert surubu yerse polen ıcermemesı nedenıyle dışkılama ıhtıyacı az olacağından olumler de az olacak.


Sıra suzulen peteklerın saklanmasına geldı. Almanyadan Mehmet Yuksel arkadaşımız orada organık asıtlerle peteklerın guveden korunduğunu bunun ıcınde gene organık asıt olan asetık asıtle bunu yaptıklarını yazmıştı. % 60 lık asetık asıt bulamadım. Piyasada % 85 lık var. ama benden kurtuluşu mumkun değıl hemen 1 lıtre % 85 lık asetık asıte 400 mılılıtre su ılave edıp % 60 lık hale getırdım.


Çıtaları katlara dızdım. Her katın ıcıne kartona emdırmek suretıyle % 60 lık asetık asıt uygulaması yaptım.



Katların bırleşım yerlerıne kolı bandı donerek, en alttakı katın altına ve en usttekı katında ustune kontraplak cıvıleyerek katların hava almasını onledım.


Sır teknesındekı ve bozuk peteklerdekı mumlarıda erıtıp plastık bır kutuya doktum. Bu mumlar gercekten mıllı servet zıyan etmemek lazım.

Bizimki son haberınde sarmaşık çiçeği resimleri yayınlamış. Bende oya çiçeği yayınlayayım bari:))

6 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi bu sene iyi magazin yaptın hayırlısı bakalım, seneye nasipse neler yapacam ben sana.

Unknown dedi ki...

Kış arıları gelecek sene için çok önemli,iyi olmuş hatırlattığın Muhteşem abi.
Kabarmış çıtaların bakımınıda unutmamak lazım
en iyi toplu saklama yöntemi sirke asiti ile oldu
şimdiye kadar.
Çalışmalarında başarılar dilerim abi,kolay gelsin,selamlar saygılar.

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abim benim canımsın sen..Seneye Allah kerim ben sana karşı bir dümen daha bulurum.:))Mehmet abi sağolasın bu kış arısının ne olduğunu ve önemini senden öğrendik sağolasın.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

Sezon iyi kötü bitti kış için Çalışmalarında başarılar dilerim ,kolay gelsin,selamlar saygılar.

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Muhteşem abi, asidi niçin seyrelttiğini açıklarmısın.

muhteşem turunç dedi ki...

Ali Osman abi sağolasın.. Ali abi Mehmet yüksel % 60 lık kullanmıştı. Aslında o nedenle yaptım doğrusu araştırma gereğide dduymadım ama buharlaşma hızı bu oranda %85 liğe göre daha düşük olacaktır fakat kapalı ortam cokta onemlımı oda tartısılır. Denenmıs bır yontem o nedenle aynı oranda uygulamak adına yaptım...Hani Ali Türk ün bir horoz hıkayesı vardı ya aklıma da o geldı ama anlatılmıyorkı:))