9 Mayıs 2009 Cumartesi

vay vay ki ne vay...

Bu hafta sonu cumartesi sabah erkenden Ereğliye gittim. Akşam dönmem lazım zira pazar günü Ali nin hacı abisi Seyithan abinin düğününe davetliyim. Ali seni çağırmadı desede hacı abi bizzat aradı ve gelmezsem Aliyide düğüne almayacağını söyledi:) Neyse düğün haberlerini pazartesiye bırakalım.
Cumartesi sabah 08.00 arılığa vardım. İşyerinde tellerini taktığım 33 tane çerçeveye mum yapıştırıp işe koyulacam ama oda ne benim çim alana köstebek dadanmış. Geçen sene Adige Fatih abimizin yolladığı kapanı kurdum fakat inek işi biliyor üç kere deliği kapadı ama kapan çalışmadı. Tam tetik mekanizmasına kadar itmiyor. Ama en son o işide tahta parçasıyla hallettim kapanı kurup akşam döndüm. Bakalım haftaya ne görecez.
Köstebekden sonra bizim tuzaklara bakayım dedim oda ne 3 tanesi çalışıyor. Yav nerden geldi bunlar dedim ama içimden de seviniyorum karakovanla sepet arılanacak.

Kapağa bile dalak atmış.


Birinciyi karakovana silkeledim ama pek beğenmeddiler gibi dışarı vurdular daha sonra içeri toplandılar ama içimden bir ses bunlar gider diyor hayırlısı. Bir sürü tuzak var buyrun nereyi isterseniz.

İkinci oğul daha kuvvetli örtü bezine dalak atmış.


onuda hooop Şenol kardeşimin hediyesi olan geçen sene söndürdüğüm sepete aktardım. Ya sahi nerede bu adam Trakyalı Şenol nerede duyan bilen varsa haber versin insaniyet namına:)

Geçen hafta ikişer ikişer verdiğim temel petekler kabartılmış yanlarına yetmemiş birde dalak atılmış.

Hemde ne dalak alıştılar ya tam çerçeve ebadında atıyorlar. Bozmamaya çalışarak aldım kutulara ruşetlere lazım olacak.
Bu arada geçen hafta birleştirme yaptığım yalancı arılı kovanın anası arslanlar gibi maşallah. Birde bu yalancı analı kovanın arıları yeni analarından olsa gerek kuzu kesilmişler. Şaka bir tarafa sanki yalancıya kaçan kovan saldırganlaşıyor şeklinde bir gözlemim oldu bu sene..


Bu hafta haber gündemimiz yoğun. Şimdilik bu kadar. Başka neler neler oldu neler de kalanları haftaya yazacağım.

6 yorum:

HB dedi ki...

Şenol abi ile yakın bir zamanda telefonla görüştüm, sağlığı ve sıhhati yerinde idi.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi köstebek kapanı gene olmamış, ben sana öylemi tarif etmiştim ki. Anlaşılan gene uygulamaya gelecegim, yoksa bu köstebeklerden kurtulman imkansız. Gerçi benim oraya gelmem yetiyor. Ortalıkta köstebek filan kalmıyor. Neden olmamış dersen tetiği düşürecek parça çok geride, yuvarlak parça deligin girişine sıfır olmalı,
tuzagı daha ileri sürmelisin. Neyse gelince göstermek daha mantıklı yazılardan anlayan yok zaten.::))

Bu sene 20 kovanda karar kılmıştın bu 20 kovanın gögeside varmıydı::))

Oğulların hayırlı olsun bunlar daha öncü kuvetler gerisi gelecek onlara yer bulamayacaksın.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi, tuzak sayesinde ogul problem olmaktan çıkmış.Yalancı analı kovanda tamam.Ogullar senin kovandanmı,misafirse diyecek birşey yok.Misafir ogulu bol sezon dileğiyle.

muhteşem turunç dedi ki...

Halil abi telefon para yazıyor ben sanal ortamda gören varmı demiştim.Eli abi delik küçük girmiyor be yav anca bu kadar girdi ama ben biliyom senin derdin kızın piliçleri ama yedirmez haberin olsun:)Vecdi abi çalışmasından şüphelendiğim dört kovanı kontrol edebildim görünürde yok bakalım haftaya vakit bol olunca sıradan elden geçirecez.

Ballı Baba dedi ki...

Muhteşem abi, sana daha öncede muhteşem olduğunu söylemiştim. Demekki arılarda farkına vardı ki senin misafirperverliğine hayır demiyorlar. Bereketin bol olsun...

muhteşem turunç dedi ki...

Selahattin abi onlar farkına varmasamı desem varsamı desem hayırlısı diyeyim en iyisi:)