12 Mayıs 2009 Salı

Cumartesi çalışmalarından kalanlar...

Geçtiğimiz cumartesi günü bazı haberler haber kalabalığı olmasın diye eksik bırakılmıştı. İşte o haberlerin ilki bizim meşhur oğul girecek olan kovan ikinci katıda halletmiş. Hadi gel bana üçüncü katı at diyor.


Elmi yaman beymi yaman hesabı alın size üçüncü kat deyip attım. Bunun ikinci katına ızgara koymamıştım iki kat kuluçkalık olarak çalıştırıyordum. Üçüncü kata ızgara koyarken arıların çalışmasını kolaylaştıracak giriş delikli aparatı da uygulamaya koyduk.Bu arıda bu sene bal akımından 40 gün önce anayı en alta tek kuluçkalıkta bırakacağım. Üstteki iki kata tüm yavrulu çerçeveleri ve kabarmış çerçeveleri koyarak bal depolatacağım ve altttaki kuluçkalık kısmına ise yeni kabarmış çerçeveler vererek anaya yumurta attıracağım. Bakalım sonuç ne olacak.


Terastaki bu sene ilk defa kullandığım Mehmet Yüksel kovanın kontrolü diğer katlı olanlara göre daha kolay oldu. Kuluçkalık önümde tek tek bütün çerçeveleri çekip baktım. Durumlar iyi 1-2 hafta sonra ballığı açarım böyle giderse.




En son akşam üstü karakovanla sepetin kontrolünü yaptım. Sepetin üzerini büyükçe bir naylonla kapadım yağmur felan yağarsa.


Sepete öğleden önce verdiğim invert şurup hızla çekiliyor. Bu kadar beklemiyordum. Acaba delik varda akıyormu diye kontrol ettim. Yok hemen tekrar doldurdum.




5 yorum:

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Muhteşem abi niye 21 gün değil de 40 gün onu anlayamadım.
Kolay gelsin.

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi kovanlarına maşallah,
güzel gilişiyorlar.
Çalışmalarında başarılar dilerim,
balın ve arın bol olsun abi,selamlar.

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi atılan yumurtalardan 21 gunde işci arılar çıkıyor ve bunlarda 20 gun sonra tarlacı olup 20-25 gun calışıyorlar.Ayçiçeği bal akımı da ortalama 20 gun suruyor bal akımı bıttıkten sonra tarlacı cok fazla gerekmıyor dıye dusunuyorum.O saatten sonrakıler artık kış arısı sayılacaklarından tek kat kuluckalıkta yetecek dıye dusunuyorum.

Mehmet abı teşekkurler..

HB dedi ki...

Abi ızgarayı ne zaman aldın ki?

Teknik ilk uygulandığında ızgara vardı sanki...

muhteşem turunç dedi ki...

Halil abi böyle durumlarda "hafıza" iyi fakat "HAFİZELİK" eksik kalmış derdi rahmetli babam. Bazı katlılarda ki hızlı gelişenlerde ızgarayı daha sonra aldım ayçiçek bal akımından 40 gün öncesine kadar ıkı kat kuluçkalıkla çalıştırıp daha sonra tek kat kuluçkalığa döneceğim...