26 Mayıs 2008 Pazartesi

ARILARA PETEK YETİŞTİREMİYORUZ

Temmuz 1 den itibaren ayçiçeği bal akımı başlayacak bizim oralarda. O zamana kadar tarlacı olacak arılar şimdiki yumurtalar. Bu nedenle acayip şerbetleyip analara yumurta attırıyorum. Tabi müthiş hızdada petek kabartıyorlar. Sadece bu hafta 18 tane temel petekli çerçeve verdim. Çerçeveye tel germek içinde resimde görülen basit bir aparat yaptım. Çerçeveyi bu aparata sıkıştırıyorum teli takıp normal bir şekilde elle geriyorum. Çerçeveyi çıkardığımda gitar teli gibi gergin oluyorlar. Bayağı kolaylık sağladı bana.


Bu arada Ali Türk ün larva transferi yaptığı memelerin bulunduğu 5 adet kutudakiler bir avuç arı gibi duruyorlar ama acayip yiyorlar bir günde 2 plastik bardak dolusu 1/1 lik şerbeti göçürmüşler. Transfercilerine çekmişler be:)) ne denir afiyet şeker olsun. Bunlara yemeyin kolesterolünüz çıkar felan demedik tabi:)

4 yorum:

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Hocam taktiği bakandanmı aldın? gerçi o daha hala kapaklarla uğraşıyor. peteğe tel takma işine daha gelemedi.
iyi çalışmalar kolay gelsin.

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi çalışmalarında başarılar dilerim kolay gelsin.

Selamlar.

TUNCAY HADİSE dedi ki...

Muhteşem Abi,
Sen artık arıcılıktan kalan zamanlarda doktorluk yap en iyisi,Ali Türk gözleri görmüyor dese de işi tam söktün kimsenin dediğine bakma,bu gidişle senin yazlık arılık için kifayet etmez olacak.Maşallah Allah nazardan saklasın.
Tel germe aparatın da kafama çok yattı.
Başarılarınızın devamını diliyorum.
Saygılar.

muhteşem turunç dedi ki...

Tuncay abi Ali Türkün boğazına bir sarılmışımki beni yutmağa kalktığına bin pişmn oldu. Ama iş işten geçti artık:))Temennilerin için sağol