10 Mart 2008 Pazartesi

SIKIŞTIRILMAMIŞ ARILAR

Geçen sene yanlış hatırlamıyorsam eylül ayında formik asit uygulaması yapıp bahara görüşürüz diye kapadığım, kuluçkalıktan hiç ballı çerçeve almadığım ve sıkıştırmadığım bir kovanımı pazar günü açtım. Çerçeve tipi şurupluk koyup 1/1 şurup verdim. Arıcı bir arkadaşa izlettim ve dinlettim filmi ses super dedi. Duman vermişsin yoksa görünenden daha çok arı var gibi geldi bana dedi. İzleyin bakalım sizler ne düşüneceksiniz

2 yorum:

Ali Türk dedi ki...

Muhteşem abi arı kışa girerken 10 çıta fulse neresini sıkıştıracaksın birde bu var.Sıkıştırma genellikle kovanı açarsın bir sürü çıt a bunları saramayan arılar olan kovana uygulanır.Arılarımızın basmadı yada saramadığı çıtalar arılı bölümle ilişkisi kesilir.

Arının sesi çok güzel,maşallah yazın olur bu ses.Kuvvetli bir arınız varsa bir kaç metreden sesini duyarsınız.Bu tip kovanlarda kolay kolay sorun olmaz,arabanın motor sesini dinledigin gibi kovan sesi dinlemek rolantide acayip bir duygu.

Ballı Baba dedi ki...

Süper görüntü, her zaman söylediğim gibi en iyi bakım sonbaharda yapılan bakımdır. Eğer çok iyi bal kemeri oluşmuş birde varroa ilaçlaması yapılmış ise artık o arı ilk bahara kadar bir şey istemez. Bizler arıyı çok hırpalıyoruz!!!