28 Kasım 2007 Çarşamba

KOVAN SEHPASI







Kovanlara sehpa yapmayı düşünüyordum ne zamandır. Geçenlerde Murat Çakırla sohbet ederken bende kaynak makinası var deyince karşılıklı şemalar çizdik tartıştık ve yukarda şemasını ve fotoğraflarını gördüğünüz kovan sehpalarını yapmaya karar verdik. Murat çakır ben büyük şefim önce bana:))) diye tutturunca teslim olduk ve önce ona yaptık. Gördüğünüz metal ayaklar 40 cm yukseklikte, ayaklar birbirine 5X10 cm lik kalaslarla ikişer civata ile tutturulacak. İki civata olmasının nedeni sehpalar yana yatmasın diyedir. 40 cm lik yukseklikte çalışırken bel ağrılarına karşı uygun bir yuksekliktir. Sehpanın civatalarla bağlı olması kovanların nakli sırasında oldukça büyük kolaylık sağlayacaktır. İkişer metre uzunluğunda kalaslar kullanılsa bu sehpayı bir otomobille bile nakletmek kolayca mümkün olur.

2 yorum:

Ali Türk dedi ki...

Karışmak gibi olmasın ama.Bu ne biçim kovan sehpası.İnsan bir kovan koyar boydan yandan vesikalık resimler,bu kadarda yazı yazmaya gerek kalmaz.Resimi okusak olmazmıydı,bize yazı okutuyorsunuz burada.Okusaydık zaten eskiden okurduk,şimdi okusakta diploma yok vermiyorlar.

muhteşem turunç dedi ki...

Abi bizim balkonda sendeki gibi arı yok, kovan yok napalım yani hafta sonunumu beklesydik. Malum güncelleyenler bölümlerine girmemiz lazım yazdık. Bu arada okumanın yaşı yoktur unutma ve sakın kaybolma.